Různé

Hokejbalové atrakce byly divácky nejnavštěvovanějším sportovištěm olympijských parků!

Olympijské festivaly jsou již minulostí, ale dorazily k nám pozitivní zprávy. Hokejbal byl totiž nejnavštěvovanějším místem na Olympijském festivalu v Praze, což se poslouchá velmi hezky. Doufejme, že to přitáhne nové hráče do pražských celků, kterých je hned několik.

Všichni odvedli obrovský kus práce

Pražské kluby se po celých čtrnáct dní staraly o program na Olympijském festivalu v Praze, kde se postupně prostřídaly a ochotně věnovaly svůj čas všem návštěvníkům, kterých podle celkového vyhodnocení rozhodně nebylo málo. Pozadu nezůstali ani organizátoři v Brně, kterými byli zástupci místních Eagles a Bulldogs. „Dlouho se nevědělo, zda vůbec a v jakém rozsahu se olympijské festivaly uskuteční. Stále jsme však věřili, že vládní nařízení to dovolí a zájemci si kromě olympijských a spousty neolympijských sportů budou moct vyzkoušet také hokejbal,“ věřila koordinátorka obou míst Anna Kuželová.

„Situace v Praze byla lehce jednodušší z hlediska místa. V Brně totiž hlavní organizátoři z Českého olympijského výboru zvolili fotbalové hřiště, které přidělalo Martinu Jaškovi vrásky. S celou situací si však poradil a vymyslel řešení, díky kterému jsme mohli mít umístěný hokejbalový povrch v obou místech konání. Tímto bych mu ráda ještě jednou poděkovala, protože to nebylo jednoduché, a hokejbalová sekce tak nebyla o nic ochuzena,“ potěšila Kuželovou práce místních zástupců klubů.

Olympijské hry trvají sedmnáct dnů a Olympijské festivaly jsou k dispozici po celou jejich dobu. Důležitá je také instalace všech věcí a následné jejich odvezení. „Vím, že organizace po celou dobu byla velmi náročná a tímto bych ráda poděkovala Všem, kteří se postarali o to, aby se hokejbal dostal do podvědomí dalších lidí a s úsměvem na tváři i přes postupující únavu byli stále k dispozici všem příchozím. Jsme si vědomi toho, že všichni odvedli obrovský kus práce,“ váží si Kuželová všech, kteří to dělají srdcem a pomáhají hokejbal rozvíjet dál.


Autor fotografií: Český olympijský výbor.

Reálný stav je spíše násobkem, myslí si Slavíková

„Od organizátorů festivalu jsme dostali zpětnou vazbu, že jsme byli nejnavštěvovanějším stánkem celé akce, což považuji za fantastický úspěch a fantastickou propagaci hokejbalu. Soutěžících dětí s hracími kartami bylo více než 4 000, což zdaleka nezachycuje reálný stav účastníků na našem stánku. Téměř po celou dobu festivalu jsem byla osobně účastná a mohu říci, že reálný stav je spíše násobkem,“ upozorňuje Slavíková.

„Příjemně nás to překvapilo, jelikož na festivalu se představilo cca 40 sportů s některými velmi povedenými nápady a stanovišti. V prvé řadě myslím, že k návštěvnosti přispělo velmi dobré místo nedaleko hlavního vchodu, zařazení stanoviště do hry o hodnotné ceny, jednoduché intuitivní sportovní aktivity a také kvalitní materiální a personální obsazení stánku. Někteří návštěvníci se vraceli opakovaně, což nás samozřejmě těšilo,“ přiznala hlavní organizátorka hokejbalového stanoviště, která hájí barvy pražských Rebelů.

Do Olympijských festivalů zavítalo spousta známých osobností nejen ze sportovního světa. „Stačila jsem zaregistrovat např. olympijského vítěze z OH v Londýně Davida Svobodu (moderní pětiboj), oštěpařku Nikolu Ogrodníkovou, Irenu Gillarovou, známé fotbalisty, hokejisty, moderátora a herce Jakuba Koháka a další,“ přidala závěrem výčet Lucie Slavíková.