Český pohár

David Braun vyzve v Českém poháru prvoligový Suchdol, kde dlouho hrával!

David Braun dlouho oblékal suchdolský dres v 1. Lize, dokud ho nevyměnil za dobřanský. Tento mladý hráč navíc nastupuje za svoje mateřské Datly ve 2. Lize, kde vede statistiky. Blatné se v Českém poháru povedlo vyřadit extraligovou Plzeň a teď ji čeká právě Suchdol. Kdo vyhraje tuto bitvu?

Ani jsem popravdě nevěděl, že tolik lidí z Blatné zná nějaký hokejbal

Davide, Vy jste mateřským hráčem TJ Blatná Datels, za kterou nastupujete ve 2. Lize. V Českém poháru jste si však senzačně vyšlápli na Plzeň. Jaký to pro Vás byl zážitek?

Z mého pohledu to byl nejlepší zápas, co jsme kdy v Blatné sehráli. Šli jsme do toho zdravě nahecovaní a každý nechal na hřišti všechno. K tomu to bylo okořeněno famózní diváckou kulisou, ani jsem popravdě nevěděl, že tolik lidí z Blatné zná nějaký hokejbal. (smích) Musím ale dodat, že Plzeň nepřijela zdaleka v nejsilnějším složení, od Suchdola takové podcenění neočekáváme.

Teď Vás čeká v Českém poháru souboj se Suchdolem nad Lužnicí, kde jste dlouhé roky působil. Jaký nádech tento zápas pro Vás bude mít?

Do Suchdola se ohromně těším jak na kluky, diváky, prostředí, tak zápas. I když si vzpomínám ještě ze suchdolského angažmá, že hostujícím týmům jsem nikdy nezáviděl, především nápor místních fanoušků.

O motivaci bude určitě postaráno. Přál byste si prvoligový Suchdol vyřadit? Určitě na to máte, když jste porazili Plzeň.

O motivaci nouze nebude, podle mého názoru ani z jedné strany. Vyhrávat chce totiž každý a je jedno, jaký dres má momentálně na sobě. U mě tomu nebude o víkendu jinak. Neočekávám ovšem nic jednoduchého, Suchdol má velice kvalitní tým, což potvrzuje dlouhodobě. Naopak nám v Blatné chybí dostatek kvalitních zápasů, abychom se nějak výrazněji posunuli.

Foto: Jana Nekolová. David Braun v této sezóně hájí barvy extraligových Šneků. Dříve nastupoval v prvoligovém Suchdole. Zároveň nastupuje za mateřské Datly z Blatné.

S Blatnou se Vám v 2. Lize velmi daří. Míříte za titulem? Nepomýšlíte s Datly na postup do 1. Ligy?

Určitě chceme titul získat, v plánu to je již třetím rokem, jenže se poslední dvě sezóny nedohrály. Myslím, že po herní stránce by první liga nebyla nepřijatelná, bohužel ale s přístupem a zápalem do hry se v Blatné zřejmě ještě nějaký ten rok hrát nebude.

Jak vzpomínáte na roky strávené v Suchdole? Nechtěl byste před tou bitvou svým „protihráčům“ něco vzkázat? (smích)

Na roky strávené v Suchdole vzpomínám jedině v dobrém. Parta i prostředí okolo bylo vynikající, a abych řekl pravdu, neodcházelo se mi vůbec jednoduše po předminulé sezóně, která se ani nedohrála. Vzkazovat asi nic konkrétního nebudu, hlavně si ten zápas chci užít a doufám, že to urveme.

V Extralize nastupujete za Dobřany. Kdyby Blatná i Dobřany teoreticky postoupily a poté se střetly v Českém poháru, jaký dres byste hájil?

Nad touhle otázkou nemusím ani přemýšlet, šel bych rozhodně za Datly. Ať to dříve tolik nevypadalo, v Blatné jsem doma a pokud budou kluci hrát a já budu mít volno, vždycky zde moc rád nastoupím.

Zdroj fotky: TJ Blatná Datels. Datlové si vyšlápli v Českém poháru na extraligovou Plzeň. Jak ustojí nápor prvoligového Suchdolu?