Český pohár

ALPA Český pohár má za sebou osmifinále! Blatná i nadále drží druholigový prapor

V rozmezí 19. února až 6. března se odehrály všechny zápasy 4. kola Českého poháru. K vidění bylo mnoho regionálních derby a zajímavých utkání. TJ Blatná Datels si jako jediný druholigový celek poradila se všemi soupeři a dostala se mezi 8 nejlepších týmů! Rafani a Tygři sahali po senzaci!

4. kolo (osmifinále ALPA Českého poháru)


Karviná zavzpomínala na asfalt vítězstvím!

HBC Hodonín vs. HBK Karviná 2:4 (1:3, 0:0, 1:1)

Střely na branku: 14:22, vyloučení: 6:10, přesilovky: 6:3, využití přesilovek: 1:1, v oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 2. Helešič, 35. Slezák (Hlavačka) – 4. Rosůlek L. (Stromko, Růžička), 9. Rosůlek L. (Diviš), 9. Kaluža (Diviš, Hruboš), 36. Stromko (Diviš).

HBC Hodonín se probojoval do 4. kola Českého poháru, kde na něj čekala extraligová Karviná. Není to tak dlouho dozadu, kdy Slezané ještě hráli na asfaltovém povrchu, a tak jim tento povrch v Hodoníně nedělal problém. To se ukázalo hned v 1. třetině. I když hodonínský Helešič ve 2. minutě zvedal ruce nad hlavu, tak mu to nebylo moc platné. Protože ve 4. minutě vyrovnával Rosůlek, který přidal druhý gól v 9. minutě. Skoro ve stejný čas navyšoval ještě karvinský Kaluža a bylo téměř po zápase. Karviná svého soupeře do ničeho nepouštěla a také si jednoznačně bez problému odbránila svá oslabení. Hodonínu se podařilo ještě snížit, ale na to Karviná odpověděla rychlým gólem a postupem do další fáze poháru.

Přestřelka skončila lépe pro extraligové Jeleny!

SK Hokejbal Letohrad vs. SK Kometa Polička 7:4 (2:2, 2:1, 3:1)

Střely na branku: 41:22, vyloučení: 2:4, přesilovky: 3:2, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 1:0.

Branky a nahrávky: 4. Faltejsek (Malý, Bečka), 8. Halbrštát (Bečka, Bogdány), 21. Macháček (Halbrštát, Bečka), 30. Bečka (Anýž, Levý), 41. Bogdány (Bureš), 42. Bláha (Bureš), 45. Hubálek (Bečka) – 5. Tobiáš O., 5. Holec (Vaňo), 16. Tobiáš J. (Tobiáš O.), 34. Holec.

Východočeské derby mezi Letohradem a Poličkou přineslo zajímavý zápas. Začalo se aktivně, Letohradští se ve čtvrté minutě ujali vedení, ale po minutě o gól prohrávali, protože se pohotově trefili Ondřej Tobiáš a Holec. To se letohradským hokejbalistům povedlo dorovnat. Druhá třetina lépe vyzněla pro letohradské hráče, kteří přidali další dvě branky a Kometa pouze jednu. Kometa si však vytvořila mnoho možností ke skórování, stejně tak tomu bylo na druhé straně, ale oba brankáři se činili. Ve 35. minutě vyrovnával z pohledu Komety Holec a stav byl 4:4. Letohrad následně dostal čtyřminutovou přesilovku za vysokou hůl od kapitána Filipa Štefky. V ni se hosté dobře bránili, ale při vyhození balónku před koncem přesilovky rozhodčí pustil sporný zákrok na poličského hráče, z čehož Letohrad skóroval. Kometa nenašla síly k vyrovnání a otevřela hru, z čehož inkasovala další dvě branky.

Ježci byli na pokraji vyřazení, ale duel otočili!

Ježci Heřmanův Městec vs. Rafani Praha 4:3 SS (0:2, 0:1, 3:0 – 1:0)

Střely na branku: 39:20, vyloučení: 5:7, přesilovky: 4:2, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 31. Macenauer (Böhm), 42. Pecina (Macenauer), 44. Menc (Macenauer), 50. Běloušek – 5. Pospíšil (Strnad), 15. Tóth (Kovář, Vosmik), 16. Průcha (Tóth).

Rafani prakticky okamžitě po úvodním buly přešli přes modrou čáru Ježků a už prověřovali Petra Mence, ten však svou branku uhájil. Na druhé straně se dostával do šance Pilař, ale obrana si s jeho pokusem zdatně poradila. Rafani byli od začátku nebezpeční, a to se projevilo hned ve 4. minutě. Hostující Strnad pobídl ke skórování Pospíšila a ten míček za záda Mence dopravil. V sedmé minutě domácí přece jen soupeře zavřeli v jejich pásmu, Koprivovu parádní přihrávku však Škoda nevyužil. V čase 14:55 bylo skóre pro Rafany zajímavější, když se před ježčí brankou objevila trojice hostujících hráčů, která zakončila svoji akci chladnokrevně. Konkrétně využil Kovářovu nahrávku Tóth.

Rafani trestali každou ježčí chybu. Po vhození buly přišel rychlý útok hostů, ten však Menč ještě zastavil, ale na střelu po buly v útočném pásmu Rafanů byl krátký. Druholigoví Rafani hráli chytře, ale postupem času jim začaly docházet síly, protože nastoupili v oslabené sestavě. Ve 24. minutě se do obrovské příležitosti dostal Novák, kterého našel Novelinka, ale míček skončil na skvěle chytajícím Opaleckém. Rafani tak po dvou třetinách drželi stav 0:3.

Do třetí třetiny vstoupil úplně jiný tým Ježků, než ho známe. To se potvrdilo ihned po úvodním buly ve třetí třetině, kdy Jan Böhm vystřelil na branku, kterou Opalecký neudržel, a Macenauer balónek dorazil za jeho záda. Ježci čím dál více svého soupeře tlačili, ale prolomení smůly přišlo až na konci zápasu. Z nekonečného ostřelování branky nakonec přišel kýžený úspěch. Ve 41. minutě vyhrál buly Macenauer, který dostal míček přímo na Filipa Pecinu, jenž svoji ráno rozvlnil síť. Rafani se snažili držet čas, ale Ježci museli za každou cenu dát branku a nastěhovali se do útočného pásma, kde se vhazovala buly. A na buly v útočném pásmu Ježků šel opět Macenauer, který byl úspěšný, míček se dostal ke kapitánovi Lubomíru Mencovi, který vymetl pravý růžek. Prodloužení bylo velmi opatrné, a tak se muselo jít do nájezdů. První se k nájezdům postavil hostující útočník Michal Kovář, který pěkným blafákem přelstil Petra Mence.

Za Ježky se k prvnímu nájezdu postavil Dominik Macenauer, který s velkým obloukem zkusil fintu na přední tyč. Míček mu ve finále lehce sjel a bylo to dobře, protože nakonec v síti skončil. Druhou sérii zahájili opět hosté. Petr Menc ale nyní byl na místě a nájezd pokryl. Za Ježky uzavíral druhou sérii parádním nájezdem, kdy trefil horní část branky, Ondřej Běloušek a bylo veselo. Rafani rozhodující nájezd však neproměnili.

Tygři bojovali do poslední chvíle, Pardubice ukázaly zkušenost v prodloužení!

HBC Tygři Mladá Boleslav vs. HBC Pardubice 1:2pp (1:0, 0:0, 0:1 – 0:1)

Střely na branku: 26:40, vyloučení: 3:4, přesilovky: 4:3, využití přesilovek: 1:1, v oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 15. Bydžovský (Lhota L. Lhota T.) – 32. Förstl (Moravec), 46. Česák (Zajíček, Kubeš).

Hokejbalový svátek čekal na Mladou Boleslav, kam zajížděl tým HBC Pardubice. Východočeši se mohli o výsledek bát, protože dobře hrající Mladá Boleslav je překvapila. Domácí šli navíc v 1. třetině do vedení po střele Bydžovského. Druhá třetina byla spíše vyrovnaná a extraligoví hokejbalisté se dočkali vyrovnání až ve třetí třetině z hole Föstla. Zápas šel do prodloužení, ve kterém rychle zafungovala spolupráce Česák – Zajíček – Kubeš a Tygrům se sen o postupu rozplynul.

Vlčí Smečka vyřadila extraligovou Hostivař!

HBC Hostivař vs. Vlčí Smečka Ústí nad Labem 3:4ss (0:1, 2:1, 1:1 – 0:0)

Střely na branku: 34:28, vyloučení: 7:3, přesilovky: 2:6, využití přesilovek: 0:1, v oslabení: 1:0.

Branky a nahrávky: 18. Čejka (Vosátka), 29. Čejka, 37. Čejka – 11. Baxa (Faigl), 30. Rop (Sedláček, Kuchynka), 37. Loukota (Michajličenko, Grosse), 50. Strnad.

Hosté se po 11. minutách dostali do vedení, na které dokázal až v úvodu druhého dějství zareagovat Čejka. Ten ještě na konci druhé třetiny překlopil vedení na stranu Hostivaře, ta se ale z vedení dlouho neradovala, když po necelé minutě srovnal Rop. Vlčí Smečka předvedla vyrovnaný souboj s extraligovou Hostivaří. Dva slepené góly byly k vidění i ve třetí periodě a byla to opět Hostivař a Jan Čejka, který ve vlastním oslabení v úniku završil hattrick! Hosté ze severu ale ještě stejnou přesilovku dokázali využít a stav byl tak opět vyrovnaný. V prodloužení gól nepadl, v jeho závěru byl ale vyloučen kanonýr Čejka, který tak nemohl zasáhnout do série samostatných nájezdů. V těch se ujali vedení hosté, Filip Macek ale zachoval klidnou hlavu a pod tlakem vyrovnal. Stejný střelec reagoval ještě jednou, v osmé sérii ale rozhodl ústecký Strnad, který poslal Vlčí Smečku do dalšího kola Českého poháru.

Kladno přešlo přes statečně bojující ústecké Ještěry!

HBC Ještěři Ústí nad Labem vs. HBC Kladno 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Střely na branku: 12:31, vyloučení: 4:1, přesilovky: 1:4, využití přesilovek: 0:1, v oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 11. Důras (Kudela, Hrabár), 28. Důras (Barnošák, Šíma), 36. Rychlý (Pliml, Procházka)

Na prvoligové Ještěry čekal tvrdý oříšek z Kladna. Ještěři si proti tak silnému a zkušenému celku ani neškrtli. Kladno povolilo domácím pouze 12 střel, přičemž hosté kontrolovali celý průběh utkání. V první a druhé třetině se trefil Důras a v posledním dějství přidal gól jistoty Rychlý. Kladno si tak jednoduše poradilo s tímto ústeckým celkem.

Dobřany nedopustily překvapení proti Horalům!

TJ Snack Dobřany vs. HBC Prachatice 6:2 (0:1, 4:0, 2:1)

Střely na branku: 28:24, vyloučení: 2:3, přesilovky: 3:2, využití přesilovek: 3:1, v oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 19. Malecha (Šlehofer V. st.), 21. Voves (Šlehofer V. ml., Šlehofer V. st.), 28. Kovářík J. (Šlehofer V. ml., Šlehofer V. st.), 30. Voves (Kovářík D.), 35. Duchek (Voves), 36. Šlehofer V. ml. (Kovářík J., Malecha) – 1. Štěpánek J. (Valek), 31. Bušek (Švácha).

Dobřany vstoupily do zápasu vlažně, což po 20 sekundách potrestal prachatický Jan Štěpánek. Šneci se naladili na dobrou vlnu až po vyrovnání Malechy a poté začal dobřanský kolotoč, ve kterém bylo nejvíce vidět duo otce a syna Šlehoferových. Tito dva borci svým spoluhráčům ve 2. části zápasu naservírovali 4 branky a Horalové najednou prohrávali o 3 branky. Na to kosmeticky zareagoval Bušek, poté však Dobřany vstřelily další dvě branky a bylo hotovo.

Blatná si vyšlápla na dalšího favorita!

SK Suchdol nad Lužnicí vs. TJ Blatná Datels 5:6 (1:2,1:2,3:2)

Střely na branku: 29:27, vyloučení: 4:4, přesilovky: 5:3, využití přesilovek: 0:2, v oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 8. Apfelthaler (Bednář), 30. Laurinc (Tácha, Hadač), 37. Mátl (Tácha, Bednář), 42. Kalát (Laurinc, Apfelthaler), 43. Kalát (Apfelthaler) – 11. Říha (Samec), 15. Říha (Braun), 25. Maňaska (Vinter), 29. Samec (Maňaska), 32. Maňaska (Vinter, Samec), 34. Vaníček (Braun).

Na velmi pikantní utkání se těšili hráči ze Suchdola a Blatné. Tyto dva týmy se znají z minulosti, což potvrdil i průběh zápasu. Namotivovaní druholigoví hráči z Blatné nejdříve inkasovali, ale do konce první třetiny však vystřelil vedení Říha. Suchdol nebyl ve své kůži a v prostřední periodě přišly dvě branky hráčů z Blatné. Nejdříve se prosadil Maňaska a ve 29. minutě Datlové vedli 4:1, když dal gól Samec. Na rozdíl dvou branek ještě ve 30. minutě snížil Laurinc. Suchdol si však nepohlídal start posledního dějství a dovolil Datlům jít do vedení 2:6, což asi nikdo nečekal. Domácím se nakonec povedlo vstřelit ještě 3 branky, čímž stáhli náskok soupeře, ale vyrovnávací branka v závěru duelu nepřišla.