Český pohár

Na Českém poháru se bylo na co dívat! Přestřelka ve finále a bronzoví Jeleni!

Na Českém poháru v Letohradě se odehráli celkem 4 duely, ve kterých se bylo na co dívat. V semifinálových soubojích se lépe vedlo favoritům z Pardubic a Kladna, kteří v neděli svedli boj o zlaté medaile! Jeleni si pro bronz došli s velkou parádou! Podrobnější informace níže!

Semifinále Českého poháru

Sobota 11. června 2022

Ježci extraligové Pardubice nepotrápili!

Ježci Heřmanův Městec – HBC Pardubice 2:7 (1:3,1:2,0:2)

Střely na branku: 21:28, Vyloučení: 3:4, Přesilovky: 4:3, Využití: 0:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 66

Branky a nahrávky: 10. Čejgl (Běloušek, Kišš), 19. Novelinka (Macháček) – 6. Vlasák (Kvapil), 7. Vlasák (Janeček), 11. Geisler (Školoudík), 23. Vlasák (Školoudík, Filip), 24. Bílý (Krejčí, Filip), 39. Vlasák (Kvapil, Česák), 41. Janeček (Geisler, Školoudík)

Favoritem duelu byly Pardubice, které Ježkům nedarovaly vůbec nic. Ihned v 5. minutě hosté zvedali ruce nad hlavu po gólu Vlasáka. O minutu déle již Ježci prohrávali 0:2, když se trefil podruhé Vlasák. Ježci se po dvou obdržených brankách srovnali s tempem Extraligy a odpověděli. V 10. minutě snížili. Avšak Pardubice dále pokračovaly a do 1. třetiny ještě vsítily. Ve druhém dějství se podařilo Novelinkovi z pohledu Ježků snížit na 2:3, ale Vlasák svůj tým opět posunul na rozdíl dvou branek, čímž zkompletoval hattrick. Po dvou periodách Pardubice vedly 2:5. Poslední třetina byla od extraligového týmu jenom pohodová dohrávka, přičemž Vlasák čtvrtým gólem využil přesilovou hru a gól ještě přidal Janeček.

Jeleni v sobotu nestačili na Kladno

SK Hokejbal Letohrad – HBC Kladno 1:4 (1:2,0:0,0:2)

Střely na branku: 25:27, Vyloučení: 4:4, Přesilovky: 4:4, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 60

Branky a nahrávky: 11. Anýž (Halbrštát, Kovář) – 10. Barnošák (Kohout), 12. Daníček (Barnošák), 37. Pražák (Patyk, Pliml), 44. Patera (Pražák)

Jeleni si chtěli spravit náladu alespoň ziskem medaile z Českého poháru. Kladno mělo obdobný cíl, protože ve finále Extraligy ztratilo další titul. Středočeši Jeleny ze začátku tlačili, což se projevilo gólem v 10. minutě, kdy se trefil Barnošák. Nečekalo se dlouho na další branku, protože vyrovnal dobrou střelou letohradský Anýž. Domácí si však nepohlídali Marka Daníčka, který zajistil výsledek po 1. periodě 1:2 pro Kladno. Zápas se dostával do vyšších obrátek, přičemž prostřední dějství nepřineslo žádnou branku, ale mnoho šancí, které zlikvidovali oba brankáři. V poslední třetině se Letohrad snažil s výsledkem něco udělat, ale čáru přes rozpočet mu udělal Ondřej Pražák, který poslal Rysy do dvoubrankového vedení. Do prázdné branky pečetil Lukáš Patera.

Letohradští Jeleni si na Českém poháru došli pro třetí místo, Kladno skončilo druhé. Zdroj fotky: SK Jeleni Letohrad.

Zápas o 3. místo

Neděle 12. června 2022

Jeleni si na domácí půdě pohodově zajistili bronz!

Ježci Heřmanův Městec – SK Hokejbal Letohrad 1:7

Střely na branku: 24:27, Vyloučení: 5:5, Přesilovky: 4:4, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 135

Branky a nahrávky: 41. Böhm (Pilař, Novelinka) – 18. Bogdány (Kovář, Macháček), 20. Faltus (Kovář, Halbrštát), 29. Kovář (Halbrštát, Faltus), 35. Faltejsek (Bečka, Anýž), 36. Bogdány (Macháček), 40. Lajčiak, 44. Anýž (Faltus, Bečka)

V první třetině duelu se oba týmy oťukávaly, protože se neznaly, a proto nepadla žádná branka, i když Jeleni svému soupeři hrozili. Brankové hody Letohradu otevřel v 18. minutě Bogdány. O minutu a půl déle Jeleni vedli jíž 0:2 po trefě Faltuse. Tlak Jelenů rostl, přičemž Ježci nevěděli, kam skočit dříve. Do konce druhé části přidal třetí branku Kovář. Poslední třetina zcela patřila opět Jelenům, kteří si pro bronzové medaile došli s lehkostí. Ve 35. minutě dal gól Faltejsek, na něhož navázal podruhé Bogdány, Lajčiak a vše dovršil Anýž, přičemž Ježci dali alespoň čestný gól!

Zápas o 1. místo

Kladnu utekla zlatá medaile i z Českého poháru! Pardubice Kladnu oplatily vyřazení!

HBC Pardubice – HBC Kladno 5:4 (1:3,1:1,3:0)

Střely na branku: 36:27, Vyloučení: 4:7, Přesilovky: 6:3, Využití: 4:2, Oslabení: 0:0, Diváků: 130

Branky a nahrávky: 9. Langr (Bílý, Kubeš), 21. Kvapil (Česák, Vlasák), 31. Licek (Kvapil), 38. Krejčí (Kubeš, Bílý), 40. Bílý (Kubeš) – 3. Patyk (Pražák), 5. Drechsler (Pražák), 10. Patera (Kudela), 27. Schnaubelt (Kudela)

Celé finálové utkání mělo vše, co hokejbal potřebuje. Kladno vyřadilo Pardubice v semifinále Extraligy a vypadlo to, že je porazí i v souboji o zlaté medaile na Českém poháru, protože po 2 minutách a 28 vteřinách skóre otevřel z přesilové hry kladenský Patyk. Pardubice se i nadále bránily v oslabení, jež využil Drechsler. I kladenští hokejbalisté faulovali, a tak přišlo snížení z hole Langra, avšak Patera hostům zajistil do konce 1. třetiny vedení 1:3. Ve prostřední periodě Pardubice opět snížily z početní výhody, naštěstí pro Kladno byl Milan Schnaubelt na správném místě, což znamenalo dvoubrankové vedení Kladna do vstupu do posledních 15 minut zápasu. Ve 31. minutě se šikovně prosadil Licek, který snížil. Nervózní Kladno chtělo zlatou medaili možná až příliš, z čehož pramenili fauly, které Pardubice potrestaly. Kladno se bránilo v oslabení 3 na 5 po vyšším trestu Schnaubelta. Ve 38. přišlo snížení po přesné trefě Krejčího. V pokračující přesilovce poslal Východočechy do vedení Bílý, a tak Pardubice získaly zlaté medaile.