Český pohár

Kladno zapojilo do svého kádru talentované hráče! Jedním z nich je Milan Teinitzer!

Kladno téměř dosáhlo na extraligový titul, přičemž HC Kert Park obhájil pátý titul v řadě. Do sestavy Kladna naskočil i mladý Milan Teinitzer, který se Středočechy bojoval i na Českém poháru, odkud si odvezl stříbrné medaile! Nemrzí ho prohra ve finále? Jak turnaj hodnotí?

Řekl bych, že mým úkolem bylo nabrat co nejvíce zkušeností

Milane, Vy jste v této sezóně již pravidelně nastupoval za seniorské Kladno v Extralize. Jak těžké bylo se v nejvyšší soutěži chytit po přechodu z juniorky?

Těžké to bylo velmi. Extraliga mužů pro mě byla daleko rychlejší, silovější, vyžadovala lepší herní myšlení. Hodně mi pomohli mí spoluhráči a trenéři, kteří mi vždy poradili, co dělám špatně a co bych měl zlepšit.

Jakou roli jsi v týmu dostal a jak bys zhodnotil celou základní část? Podařila se z Tvého pohledu?

Řekl bych, že mým úkolem bylo nabrat co nejvíce zkušeností, začlenit se mezi kluky v kabině, hrát na 100 %. Základní část hodnotím pozitivně, sice to bylo těsné, ale konečné 2. místo nám zajistilo výbornou pozici do play-off. Bohužel se nám v základní části zranili kvalitní hráči Kámen (Vít Kamenář), Proky (Jan Prokop) a Zdrube (Václav Zdrůbecký), ale zase mohli jiní dostat šanci, jako například mlaďasové Frolda (Vojtěch Frolík) s Matoušem Drechslerem, kteří podávali velmi dobré výkony.

V play off jste také pohodově došli do finále, kde jste svedli tuhý boj s Kert Parkem! Jak vzpomínáš na tuto sérii?

Cestu do finále jsme sice zvládli tou nejrychlejší cestou za 6 zápasů, ale jak Pardubice, tak i Hostivař hrály výborný hokejbal a byl to s nimi náročný boj. Když jsme se dostali do finále, tak jsme věděli, že nás čeká boj s nejlepším týmem Extraligy, s výbornými hráči a že musíme předvést ještě lepší výkony než ve čtvrtfinálových a semifinálových zápasech. Musíme si přiznat, že série byla až na jeden zápas celkově jednostranná, a i když jsme se snažili ze všech svých sil, tak jsme na Kert nestačili.

Milan Teinitzer v této sezóně získal s Kladnem dvě stříbrné medaile, přičemž pro něj jsou důležitější zkušenosti. Autor fotky: Michal Pěch.

Po stříbru z Extraligy jsme se znovu nechtěli dívat na to, jak druhý tým bere pohár a medaile za 1. místo do svých rukou

Předvedli jste dobré zápasy na pražských Lužinách, ale na vlastním hřišti se Vám moc nedařilo. Z čeho to pramenilo?

Na Lužinách naše hra vypadala určitě daleko lépe, hráli jsme s Kertem vyrovnaně, rychle, bojovně, s kvalitní rozehrávkou. Převážně v těchto dvou zápasech rozhodovaly přesilovky, v nichž se oběma týmům dařilo. Poté, co se série přesunula na Kladno, tak jako by z nás vyprchal zápal do hry. Dávali jsme Kertu prostor, za který nás okamžitě trestal. Byli jsme všude pozdě, nebyli jsme důrazní a až na jeden malý zvrat ve 3. třetině 4. zápasu nás Kert přejel.

Jak si ale vážíš stříbrných medailí z Extraligy hned ve své první mužské sezóně?

Určitě moc, sice to není zlato, na které v Kladně už dlouho čekáme, ale určitě jsme hrdí na to, kam až jsme se v této sezóně dostali v této malinko omlazené sestavě.

Poté jste jeli na Český pohár, kde jste byli mezi TOP 4 týmy v republice. Bylo cílem zlato?

Určitě. Po stříbru z Extraligy jsme se znovu nechtěli dívat na to, jak druhý tým bere pohár a medaile za 1. místo do svých rukou. Jenže jsme si to ve finále pokazili v poslední třetině, kdy jsme přestali hrát a soupeř nás za to potrestal a zaslouženě vyhrál.

Jednoduše jste se dostali před Jeleny do finále, kde Vás čekal soupeř ze semifinále Extraligy! Zápas jste měli dobře rozehraný, ale Pardubice ho otočily. Mrzí Vás další stříbrná medaile z toho ročníku soutěží?

Dvě stříbrné medaile ze dvou soutěží určitě nezní jako špatná sezóna a myslím si, že s odstupem času nás to tak moc mrzet nebude, ale musíme na sobě pracovat ještě více než tuhle sezónu, držet se pořád nejvyšších cílů a hlavně mít chuť být pořád lepší.

Stříbrné extraligové Kladno si na Českém poháru došlo stejně jak v Extralize pro druhé místo. Zdroj fotky: HBC Kladno.