CTM a HCŽ

Den druhý: Na campu U13 je plno nových tváří, jednou z nich je i nový trenér Petr Hanák

Druhý den campu se blíží ke konci. Hráči mají za sebou čtyřfázovou přípravu, která proběhla jak na hřišti, tak mimo něj. Od všech hráčů i brankářů je vidět nadšení a chuť na sobě pracovat i přes letní měsíce.

Hráči byli od rána rozdělení do dvou skupin tak, aby se jim trenéři mohli co nejvíce individuálně věnovat. Během dne nechyběl ani brankářský trénink pod vedením zkušených trenérů. Gólmani si mohli vyzkoušet také novou pomůcku, a to střelecké dělo. Na kondiční přípravě se trenéři zaměřili na základní běžecké dovednosti a práci rychlých nohou, všechny dovednosti jsou vždy doplněny o nejrůznější hry tak, aby si hráči užili během tréninků spoustu zábavy. Nechyběla oblíbená hra Pizza nebo Evoluce.

Mladší skupina se na hřišti zaměřila na práci s holí a technické dovednosti. Pro hráče byla připravena celkem čtyři stanoviště. Na nich se postupně během sedmdesáti minut všichni vystřídali. Starší skupina si vyzkoušela střelbu s dorážkou a clonou, nebo hru na malém prostoru jeden na jednoho. Také si vyzkoušeli zvratnou kličku. „Na hřišti jsme dnes trénovali hodně vedení míčku, střelbu s rychlým zakončením a přehled o hře. Kluci v poli si mohli vyzkoušet, dle mého, pracovat s vybavením a situacemi, které se jim v klubu většinou nedostane a věřím, že i gólmani si přišli na své,“ říká trenérský nováček Petr Hanák. O tom, jak se mu zatím na campu vede, se dočtete v rozhovoru.


Petře, jsi letos na campu talentované mládeže poprvé v roli trenéra. Zúčastnil ses ho v minulosti jako hráč?

Jako hráč jsem se ho zúčastnil dokonce dvakrát, tenkrát ještě v Litomyšli. Ale i přesto, že je to moje třetí účast, přijdu si tu jako poprvé. Hrozně moc se tu změnilo, a přece jenom pozice trenéra obnáší i větší zodpovědnost a nasazení. Naštěstí mám oporu mezi ostatními trenéry, a tak pro mě začátky nebyly natolik krušné.

Jak se Vám na CTM zatím líbí, jak jste zatím spokojený s výkony dětí?

Na CTM se mi zatím líbí moc, je to pastva pro oči sledovat tolik mladých nadšenců, jak se snaží jít naplno do každé tréninkové jednotky a přistupují k nám trenérům se zdravým respektem, takže jejich výkony zatím hodnotím jen v superlativech. Navíc já jako začínající trenér tu sbírám obrovské zkušenosti a toho si také nesmírně cením. V neposlední řadě tu mají vynikající snídaně, obědy i večeře. 

Jaká je Vaše role na CTM, kde se s Vámi hráči mohou potkávat?

Řekl bych, že zatím funguji jako takový asistent trenéra, což je pro mě naprosto vyhovující, protože, jak už jsem výše zmiňoval, zatím sbírám hlavně zkušenosti s trénováním. Taky se trochu snažím působit jako vychovatel a s dětmi si i rád něco zahraji, ale to je už jen příjemný bonus.

Po náročném dni byla pro kluky připravena vířivka, kterou si všichni velmi užili.

Fotogalerie z dnešního dne ZDE.