CTM a HCŽ

Den třetí: Na campu máme skvělou partu, říká Mikuláš Vaniš

Další den campu talentované mládeže se chýlí ke konci. I přes slunečné počasí hráči podávali skvělé výkony. Ve středu je čeká odpočinkový den, žádné válení však rozhodně není na programu. O tom, jaký je zatím CTM U13 z pohledu hráče, se můžete dočíst v krátkém rozhovoru s Mikulášem Vanišem.

Na kondiční přípravě se v úterý trenéři zaměřili na další z běžeckých dovedností. Hráči si postupně mohli vyzkoušet atletický žebřík nebo např. frekvenční cvičení. Na konci tréninkové jednotky opět nechyběla hra na ozvláštnění. „Na kondici je to vždy sranda, ale druhý a třetí den už jsou hodně náročné a svaly na nohou jdou už cítit,“ hodnotí průběh letošního campu Mikuláš Vaniš z Hostivaře.


Mikuláši, máš letos na CTM premiéru, nebo už patříš mezi stálice?

Letos jsem na CTM druhým rokem, vloni jsem se zúčastnil poprvé.

Jak se Ti zatím na CTM líbí, vyzkoušel jsi zde něco nového?

Ano, i když je to náročné, máme zde skvělou partu. Na hřišti se hodně zaměřujeme na práci s hokejkou, dnes jsme při tréninku trénovali clonu před brankářem a dorážku.

Byl jsi dnes s ostatními kluky ve vířivce?

Ano, byl a bylo to super. Doufám, že ve středu budou nohy míň bolet.

Po poledním klidu si přišla na své také mladší skupina brankářů, která pod vedením trenérů absolvovala svůj vlastní trénink. „Na dnešním brankářském tréninku jsme se zaměřili na práci s holí, střelbu na lapačku a vyrážečku. Největší zkušeností pro mladé talentované gólmany byla střelba z tenisového děla, které si získalo oblibu u všech brankářů kategorie U13,“ říká nováček v trenérském týmu brankářů Vláďa Šidlo.

Po večeři si opět mohli účastníci campu užit regeneraci ve vířivce, nechyběl však ani čas strávený venku, který mnozí využili k deskovým hrám. Ti, kteří toho neměli po náročném dni dost, si zahráli fotbal. Hráči si tak užívají čas mezi sebou a mnohým nechybí ani mobilní telefony, které, jak už je na campu tradicí, je na velkou část pobytu opouštějí. Na středeční den je pro hráče připraven tzv. odpočinkový den. Žádné velké ležení však není v plánu, hráči si užijí den plný soutěží.

Fotogalerie ZDE.