CTM a HCŽ

Den první: také hokejbalový camp žen se dočkal svého začátku, pro hráčky se camp uskutečnil již posedmé

Ve čtvrtek v podvečer se na zimním stadionu v České Třebové setkalo hned čtyřicet dva hráček, které se chtějí hokejbalu věnovat i přes letní prázdniny. Oproti minulým ročníkům se v letošním roce na campu objevilo hned několik nových tváří.

I mezi mladými hráčkami se campy drží v oblibě. Na campu se o hráčky bude starat hned několik reprezentačních trenérů, nebude chybět Karel Manhart, Michal Broulík nebo Jan Tabašek.

Novinkou na HCŽ je mezinárodní účast, společně s českými hráčkami se campu zúčastní i čtrnáct britských hráček, které budou trénovat společně s českými holkami. Na úvod si Ondřej Almaši připravil krátkou úvodní kondiční jednotku zaměřenou na práci ve dvojicích, kdy hráčky musely navzájem reagovat na změny směru.

V druhé tréninkové jednotce se hráčky přesunuly na hřiště, kde byly rozděleny do osmi skupin a mohly se postupně vystřídat na čtyřech stanovištích. Nechyběla hra 2:2, nácvik kličky a obcházení spoluhráčky. Večer proběhl na místním internátu, kde jsou děvčata ubytována. V pátek se zkušenější hráčky zapojí do tréninku společně s kluky U13.