CTM a HCŽ

Den pátý: ani horké počasí neodradilo hráče od plného nasazení v trénincích

Kemp CTM U13 už se přehoupl do druhé poloviny. Hráče čekala opět po středečním oddychovém dnu čtyřfázová příprava. Nechyběla kondiční příprava.

Po snídani vyrazila skupina hráčů na inline brusle, kde si zahrála zápas proti trenérům. Na kondiční přípravě si hráči vyzkoušeli různé dovednosti se švihadlem. Ve druhém tréninkovém bloku si vyzkoušeli cvičení na změnu směrů a reakce, kterou nejvíce využijí i při hře. I přes vysoké teploty, které na atletickém stadionu panovaly, hráči podávali poctivé výkony.

Odpolední program byl lehce odlišný od předešlých dnů, na camp dorazily také dívky. Ty některé tréninkové jednotky absolvují samy, jiné společně s chlapci. Kluci dostali zpět na část odpoledne také mobily, aby mohli rodičům sdělit zážitky z campu. Na hřišti se tak vystřídali ve dvou hodinových blocích. Starší skupina trénovala pod vedením Martina Komárka. Přípravu mladších vedl Honza Orlich, který na CTM působí už třetím rokem. O tom, jak je s novou rolí spokojen, se dočtete v rozhovoru níže.


Honzo, v letošním roce jste dostal více prostoru na přípravu tréninků na hřišti, jak jste se s touto rolí vypořádal?

Za takovou zkušenost jsem moc rád. Hokejbalových cvičení znám dost, je jen potřeba připravit si náplň tréninku s ohledem na časovou náročnost. Dětí máme letos přes sedmdesát, úroveň jednotlivých hráčů je velmi rozdílná, nejsložitější je tedy pro mě vymyslet cvičení tak, aby se v nich mohl zlepšovat každý.

Na CTM Vás hráči mohou potkávat již třetím rokem, přijde Vám, že se něco změnilo?

Každý ročník je svým způsobem specifický. Stejně jako hráči se i organizace campu posouvá každým rokem o level výše. Ostatně o atraktivitě a vysoké úrovni všech campů svědčí obrovský zájem ze strany hráčů.

Jaká je z Vašeho pohledu úroveň hráčů na CTM U13 v letošním ročníku?

Jednoduše řečeno, každým rokem je vyšší. Výkonnost u jednotlivých hráčů je různá, ale pokud to mohu porovnat s předchozími ročníky, tak je zde každý rok vidět určitý posun vpřed.

Hráči Vás uvidí i na starším pokračování campu, co vnímáte jako největší změnu mezi jednotlivými kategoriemi? Se kterou skupinou se Vám lépe pracuje?

Určitě je nejdůležitější rozdílný přístup. Každá věková kategorie vyžaduje jiné metody trénování a je potřeba je respektovat. Nejde říct, se kterou skupinou se mi pracuje lépe. Každá má něco do sebe a tím, že u mladších působím jako trenér na hřišti, zatímco u starších jako trenér na kondičce, je i mé působení zde jiné.

Fotogalerie ZDE.