CTM a HCŽ

Den druhý: účast britských hráček zpestřila tréninky a děvčata si účast jen pochvalují

Druhý den se i dívky opřely do tréninkových jednotek a trenéři si pro ně připravili dvě tréninkové jednotky na hřišti, další dvě byly zaměřeny na kondiční přípravu.

Letošní hokejbalový kemp žen stejně jako v minulém ročníku je prodloužen o jeden den. Novinkou je však mezinárodní přesah campu. V pátek se k děvčatům připojila britská výprava, která čítá třináct hráček a dvě brankářky. Děvčata spolu budou trénovat jak na ploše, tak na kondici.

Páteční kondiční přípravu pod vedením Ondřeje Almašiho představoval silový trénink na čtyřicet pět minut. Děvčata byla rozdělena do menších skupin, trénink byl zaměřen na celé tělo a hlavní pohybové vzory. K tréninku byly využity základní pomůcky např. jednoručky, kettlebelly a kruhy. Trenéři se hráčkám snažili ukázat, jak jde minimum pomůcek využít na maximum. V druhém bloku účastnice čekal o něco lehčí trénink na odreagování po náročných trénincích, zaměřený na práci ve dvojicích.

Mladší skupina děvčat pracovala společně s chlapci, kteří měli tréninky na druhé polovině hrací plochy. Trénink byl zaměřen na práci s holí, nechyběla ani hra dva na dva nebo nácvik situací 1:1. Starší skupina doplnila skupinu chlapců a trénink tak absolvovali společně. Pro brankářky si trenéři připravili samostatný trénink. Ani brankářky nebyly ochuzeny o střelecké dělo a individuální přístup.


Jednou z účastnic ženského campu je také Natálie Pfeifertová. O tom, jak se jí na campu líbí, se dočtete v rozhovoru.

Naty, HCŽ se účastníš již podruhé, co Tě přimělo k tomu se znovu přihlásit?

Minulý ročník se mi líbil, byl tu skvělý kolektiv hráček. Mohla jsem se zdokonalit ve svých hokejbalových dovednostech. Trenéři se nám snaží maximálně věnovat.

Co říkáš na účast britských děvčat na HCŽ? Líbilo by se Ti se na campu do budoucna setkávat s hráčkami z jiných států?

Je to určitě dobrá příležitost k seznámení a procvičení si angličtiny. Určitě, bylo by to zajímavé.

V loňském roce jsi se zúčastnila také CRD, v čem jsou campy jiné?

Náročnější mi přijde HCŽ, ale je zde fajn kolektiv holek. Během sezóny hraji společně s chlapci, takže si tady společnost holek užívám. Na CRD jsou tréninky o něco tvrdší, právě kvůli účasti chlapců. Ale líbí se mi na obou campech.

Co se Ti na campu líbí a naopak, co bys zlepšila?

Pokud by byl camp žen delší, nevadilo by mi to. Na campu mám raději kondici, ale je to tím, že se na ni přes rok v klubu příliš nezaměřujeme. Příliš mi nechutná pasta, kterou máme možnosti mít ke svačinám. Takže pokud by zde nebyla, nevadilo by mi to. :-D

Doporučila bys účast hráčkám do budoucna? Letošní věkový průměr campu je 17 let, bereš to oproti loňsku jako změnu?

Camp bych doporučila všem hráčkám všech věkových kategorií. Nad věkem účastnic jsem vůbec nepřemýšlela. Myslím, že si tu najde kamarády každý.

Fotogalerie ZDE.