Zahraničí

Hokejbal hraji od mládí, je výborný pro udržení formy mimo sezónu, říká hvězda NHL Jonathan Huberdeau

Ambasadorem značky Knapper je slavný hokejista z NHL Jonathan Huberdeau. Českomoravský svaz hokejbalu je opravu hrdý na to, že je součástí partnerství se společností Knapper! Jonathan Huberdeau promluvil exkluzivně pro náš web v rozhovoru nejen o svém vztahu k hokejbalu.

Myslím, že to byla přirozená spolupráce

Jonathane, jste ambasadorem značky Knapper. Jaký je Váš osobní vztah k hokejbalu?

Hraji hokejbal (nebo dek hokej, jak tomu říkáme v Quebecu) od svého útlého mládí. Přes léto stále hraji pro zábavu s přáteli, zejména na open turnajích, kde si mohu zahrát s přáteli i s kamarádkami.

Jak k Vaší spolupráci s Knapperem došlo? Je hokejbal dobrým doplňkovým sportem pro hokejisty?

Myslím, že to byla přirozená spolupráce. Chci říct, že miluji tento sport a myslím, že je to skvělý způsob, jak si udržet formu mimo sezónu, protože je velmi dobré na kardio.

Hokejbal je v České republice velmi populární. Má celoroční soutěže od nejmenších až po dospělé. Co na to říkáte? A sledujete dění v ČR?

Slyšel jsem, že tento sport je v České republice docela populární, ale nikdy jsem neměl možnost vidět zápasy naživo.

Hrál jste někdy hokejbal v České republice, nebo to někdy plánujete?

Zatím ne, ale rád bych jednou dostal příležitost. Viděl jsem české hráče v akci na mistrovství světa a z toho, co jsem viděl, je úroveň hry velmi dobrá. Dejte mi vědět, pokud někdy uspořádáte mezinárodní turnaj! (úsměv)


Zahraje si Jonathan někdy hokejbal i u nás v České republice? Zdroj fotky: Knapper.

Knapper opravdu tvrdě pracuje na propagaci a rozvoji hokejbalu

Knapper považujeme za nejrozšířenější a nejlepší hokejbalovou značku na světě. S tímto tvrzením se asi dá souhlasit, že?

Znělo by to divně, kdybych nesouhlasil. (úsměv) Ne vážně, věřím, že Knapper přináší do hokejbalu profesionální úroveň jako žádná jiná společnost předtím. A to nejen svým vybavením, ale také svým zapojením do tohoto sportu. Opravdu tvrdě pracují na základní úrovni, aby tento sport propagovali a rozvíjeli.

V následující sezóně budete hrát v NHL za Calgary! Co vás k této změně vedlo a bude Vám Florida Panthers chybět?

Panthers mě vyměnili, takže to nebylo moje rozhodnutí. Zpočátku to byl šok, protože od začátku své profesionální kariéry jsem vždy hrál na Floridě. Ale teď, když pominul šok, jsem opravdu nadšený, že mohu začít hrát v Calgary, protože vím, že je to skvělé hokejové město a myslím, že budeme mít velmi dobrý tým.

Nedávno se v Montrealu konalo mistrovství světa žen a mužů. Byl jste i přímo na místě. Jak hodnotíte úroveň hokejbalového šampionátu?

Byl jsem velmi ohromen úrovní a intenzitou hry. Skvěle jsem se bavil. Týmy nám předvedly opravdu dobrou show. A atmosféra v Place Bell byla úžasná!

Co byste popřál všem hokejbalistům do nové sezony?

Prostě si to užijte. Hokej je nejlepší hra, ať už na bruslích nebo v běžeckých botách, tečka.


Jonathan Huberdeau při autogramiádě během letošního mistrovství světa žen a mužů v Montrealu. Zdroj fotky: Knapper.