Zahraničí

Jan Kaluža bojuje ve slovenské Extralize za Skalici! O titul zabojujeme, slibuje

Jan Kaluža, jedna z největších ikon sudoměřického hokejbalu, dal sbohem české Extralize. Tento forvard ještě loni nastupoval za karvinský tým. Momentálně však přestoupil a působí ve slovenské Skalici. Tento borec v české Extralize posbíral 60 gólů 69 nahrávek. Bude se mu dařit i na Slovensku?

Chci se hokejbalem hlavně bavit

Honzo, Vy jste přestoupil do slovenského extraligového celku ze Skalice. Jak jste se tam dostal? A proč zrovna Skalice?

Ze Skalice mám spoustu kamarádů, se kterými se znám už spoustu let. Vždycky jsem si tam chtěl zahrát. O mém přestupu tam se mluvilo už nějaký pátek, protože to mám pouhé dva kilometry, ale když Sudky končily v Extralize, slíbil jsem klukům z Karviné, že si zahraju s nimi a chtěl jsem to dodržet. Bylo to velmi složité spojit s prací, osobním časem. A hokejbal tak daleko od domova. Nebylo to ono. Zvolil jsem jednodušší cestu. I když hokejbal všichni milujeme, je to jen koníček a já se hokejbalem chci hlavně bavit.

Tuto sezónu odehrajete tedy na Slovensku. Nebude Vám česká Extraliga za Karvinou a 2. Liga za Sudoměřice chybět?

Určitě bude. V Sudkách i v Karviné jsou skvělí kluci i skvělí hráči. Mám na ně jen ty nejlepší vzpomínky. Kluky v Sudoměřicích chodím podporovat tady, jelikož to mám za domem a Karviné přeji jen to nejlepší. S klukama jsem ve spojení a fandím jim na dálku.

Vidíte tuto slovenskou štaci jako definitivní, nebo se budete chtít ještě někdy vrátit do Čech?

Jak se říká "nikdy neříkej nikdy" (smích), ale podle mě tohle je už definitivní. Nejbližší extraligový tým je asi 200 km a Skalici mám, co bych kamenem dohodil. Pokud se mnou budou spokojení, zůstanu tady.


Jan Kaluža nastupuje po boku velezkušeného slovenského reprezentanta Milana Rampáčka (vlevo). Kaluža si v 6 odehraných zápasech sezóny připsal 4 kanadské body za 2 góly a stejný počet nahrávek. Zdroj fotky: HBK Hokejmarket Skalica.

Máme ty nejvyšší cíle!

Vy jste se prezentoval za Skalici již na Páňa Cupu. Jaké pocity jste si z kladenského turnaje odvezl? Líbí se Vám ve slovenském celku?

Páňa cup jsme brali jako poslední přípravu před sezonou. Byla tam spousta skvělých týmů a hokejbal na nejvyšší úrovni. Užil jsem si ho na hrací ploše i večer v rámci stmelovačky v týmu. (smích)

Jaké ambice na sebe kladete v novém působišti? Budete chtít získat slovenský titul?

Určitě budeme mít jen ty nejvyšší cíle. Ve Skalici jsou vynikající hráči a spousta reprezentantů. Navíc naše hra se stále zlepšuje. Titul do Skalice patří a já věřím, že o něj zabojujeme.

Honzo, přejeme Vám hodně štěstí. Chtěl byste ještě něco vzkázat Vašim českým fanouškům a spoluhráčům?

Děkuji moc. Všem přeji moc štěstí, hodně úspěchů ve sportu i v osobním životě a hlavně, ať všem vydrží zdraví, protože máme jen jedno.


Aktuální pohled na tabulku nejvyšší slovenské soutěže. Zdroj tabulky: hokejbal.sk