Turnaje

Reprezentace do 23 let ovládla Svitavský pohár Extraligy! Letohrad třiadvacítku potrápil.

Hokejbalisté České republiky se v rámci přípravy na MSJ 2023 v Liberci zúčastnili Svitavského poháru Extraligy, kde vyzvali extraligové Piráty a Jeleny. Reprezentace U23 ukázal, že se rýsuje silný výběr. Jaké byly výsledky tohoto turnaje Extraligy?

Reprezentace U23 porazila jak Jeleny, tak Piráty

Turnaj začal duelem mezi letohradskými Jeleny a českým výběrem do 23 let. Borci v reprezentačním dresu do zápasu vletěli naplno, přičemž po 21 vteřinách hry vedli po trefě Vaniše 0:1. Hra se poté uklidnila, ale oba celky měly nějaké šance. Letohrad daroval Čechům 3 přesilovky, a ti jednu ve 21. minutě využili. Početní výhodu proměnil Školoudík. V poslední třetině na 0:3 navýšil Kucharčík, ale Petr Šíma korigoval na 1:3. V rámci příprav na hokejbalové jaro na turnaji probíhaly i nájezdy či prodloužení. V něm skóroval Halbrštát. V nájezdech si nejlépe vedl stejný muž, který jako jediný v duelu proměnil.

Souboj Pirátů a Letohradu vyšel lépe Jelenům, i když Jeleni zpočátku zápasu ztráceli. Letohrad musel vždy dotahovat jednobrankové manko až nakonec se jim ve 33. minutě povedlo jít do vedení 2:4. Hradec Králové ještě reagoval, ale to bylo vše. V prodloužení se lépe vedlo opět Jelenům, kteří následně ovládli i nájezdy. Zápas reprezentace U23 a Pirátů vyzněl lépe pro Čechy, kteří Hradci dali v základní hrací době 11 branek, přičemž pouze 3 inkasovali. Dokonce i v prodloužení na tom byli lépe reprezentanti, kteří byli šikovnější i v nájezdech.