CROSSDOCK Extraliga

Přišlo mi, že jsem ten půl rok vůbec nebyl mimo tým, hodnotí návrat do Extraligy Martin Kruček

V podzimní části oblékal Martin Kruček dres pražského KOVA, nyní už zase bojuje s Kert Parkem. Do druhé části sezóny s ním vstoupil ve skvělé formě, ve třech zápasech vsítil tři góly a na šest nahrál. Reprezentačnímu útočníkovi se daří s celým týmem, s Kertem vedou extraligovou tabulku.

Budu se snažit být připraven a bojovat o další nominaci na MS

Martine, pozimní část jste odehrál v 1. Lize, kde jste nastupoval za pražské KOVO, v jarní části už zase hrajete za Kert Park. Jaký byl pro Vás návrat do naší nejvyšší hokejbalové soutěže?

Po MS v Kanadě jsem si chtěl udělat delší pauzu. Původně jsem chtěl vynechat celý podzim a věnovat se jen rodině a sobě. Být od toho kolotoče pryč. Ale po třech měsících mě už začaly svrbět ruce (úsměv), a tak jsme se dohodli na hostování v KOVU, kde mi vyšli ve všem vstříc. Pouze zápasy bez tréninku (to v Kertu nelze) a přidaná hodnota v podobě Honzy Čejky, se kterým jsme si parádně zahráli a jde vidět, že se něco přiučil. Řádí teď v Extralize jako uragán. Návrat byl takový, jako bych to neopustil. Přišlo mi, že jsem ten půl rok vůbec nebyl mimo tým.

Ve třech zápasech jste si zapsal devět kanadských bodů za tři góly a šest asistencí. Co stojí za takovou formou?

Když se daří celému týmu a navíc hrajete v lajně s nejlepším hráčem planety, tak to pak naskakuje samo (úsměv).

Dařilo se Vám také minulý rok na mistrovství světa, kde jste byl nejproduktivnějším hráčem českého týmu. Jaká máte nyní reprezentační přání?

Chtěl bych, aby mě malá dcerka viděla hrát na MS a vnímala to. Co je pak víc, když případný úspěch sdílí s vámi vaše rodina? Takže se budu snažit být připraven a bojovat o další nominaci na MS ve Švýcarsku.


Bude se letos Martin Kruček těšit z již šestého titulu? Autor fotky: Roman Mareš (finálová série play off Extraligy 2022).

Vidina dalšího titulu se zapsáním do historie je opravdu veliká

Předpokládám, že Vaším nejbližším cílem je nyní dosáhnout dalšího úspěchu s Kert Parkem. Do jarní části jste vstoupili skvěle a držíte si náskok na čele tabulky. Jak jste zatím spokojený s průběhem sezóny?

Play off už asi máme jisté (úsměv), takže prvotní cíl je splněn. A vidina dalšího titulu se zapsáním do historie tohoto sportu je opravdu veliká.

V průměru jste zatím vsítili nejvíce branek za utkání a nejméně obdrželi. Užíváte si to, že se vám takto daří?

Kert měl vždy kvalitní útok. Takže dávat branky jsme nikdy neměli problém. Posledních pár let se k tomu přidala i obrana a výsledky se dostavily. Ale i tak na každém tréninku se tyto dovednosti pilují, ač někdy k mé velké nelibě. Já už bych nejraději hrál jen báčko a zápasy (smích).

O víkendu se utkáte s Prachaticemi, které jsou v dolní části tabulky, ale ještě bojují o postup do play off. Co bude důležité, abyste prodloužili vítěznou sérii?

Je jedno, jestli jsou dole nebo nahoře. Do každého zápasu vstupujeme stejně. Každý zápas je vlastně příprava k play off. Navíc prostředí pro nás není neznámé, jelikož jsme tam s kluky jezdili často na místní turnaj Hilanders Cup za Fialové Kobry HuHuSsssss.