CROSSDOCK Extraliga

Pro nás má teď každý zápas hodnotu play off, nezastírá posila Kladna Jiří Hrabár

Kladno nevstoupilo do jarní části podle představ, tři body si zapsalo až ve čtvrtém zápase a o play off ještě musí bojovat. V jarní části posílil tým Jiří Hrabár, který byl takto domluvený už před sezónou. Nastupuje také za Beroun, se kterým se o víkendu zúčastnil Charitativní akce Mireček.

Současná situace je taková, že musíme postupovat zápas od zápasu

Jiří, v jarní části jste posílil Kladno, kde jste už nastupoval v minulých sezónách. Nyní se ale tým nachází v tabulce na pozicích, na které nejste zvyklý. Sledoval jste tým v podzimní části?

Ano, do jarní části sezóny jsem nastoupil tak, jak jsem byl s Kladnem už před sezónou domluvený. S Kladnem se teď bohužel nacházíme na chvostě postupu do play off, ale samozřejmě pořád budeme dělat vše pro to, abychom došli do play off, a tam poté postoupili co nejdál. Na kluky jsem se jezdil dívat téměř pokaždé, když jsem měl čas a zrovna hráli doma.

Kladnu se příliš nepovedl ani vstup do jarní části, první body vybojoval až ve čtvrtém utkání a nemá jistý postup do play off. Jak vnímáte současnou situaci?

Vstup do jarní části se nám bohužel moc nepovedl. Kluci získali body až na zápase, kterého jsem se neúčastnil, takže mi nepřísluší to hodnotit (úsměv). Současná situace je taková, že musíme postupovat zápas od zápasu a hrát tak, jako by bylo v play off.

Bodové rozdíly ve středu tabulky ale nejsou velké, na páté místo ztrácíte jen čtyři body. Očekáváte souboj o postup do dalších bojů až do konce základní části?

Ano, jak už jsem říkal, pro nás má teď každý zápas hodnotu play off a budeme dělat vše pro to, abychom sbírali body v každém z těchto zápasů v základní části.


Pro mě, i pro celý náš klub, je vždy radost někomu pomoci

V minulém zápase jste si zapsali tři body, když jste porazili Ústí nad Labem. V utkání jste ale nenastoupil kvůli souboji v první lize, kde hrajete za Beroun. Je pro Vás mateřský klub prioritní?

Již před sezónou bylo mezi kluby dohodnuto, že v případném souběhu utkání bude mít přednost Beroun.

O víkendu jste se s Berounem představil v Suchdole nad Lužnicí. Odehráli jste tam dva zápasy v rámci Charitativní akce Mireček a přispěli jste tak na dobrou věc. Těší Vás, že se můžete podílet na takových akcích, které udělají druhým radost?

Ano, obě dvě utkání se nesla v duchu charity. Pro mě, i pro celý náš klub, je vždy radost někomu pomoci.

V dalším utkání v Extralize vás čeká nelehký soupeř, budete bojovat s Letohradem. Věříte, že tým naváže na výkony z předchozího zápasu?

Letohrad patří k nejlepším týmům Extraligy, ale my budeme dělat vše pro to, abychom ho porazili a odnesli jsme si ze zápasu potřebné body.