CROSSDOCK Extraliga

Stálo při mně velké štěstí ve většině branek, je skromný sedmibodový Jan Čejka

Hostivař začala jarní část skvěle a už se posunula na šesté místo. V útoku jí táhne především Jan Čejka, který v minulém utkání překonal své osobní statistiky v jednom zápase v Extralize mužů. Hostivařský útočník prozrazuje, že tým je teď velmi odhodlaný a bude bojovat ještě o lepší pozice.

Za pár let si na to třeba vzpomenu, ale teď to má v hlavě jedině pokladník

Honzo, s Hostivaří jste do jarní části vstoupili skvěle. Tři ze čtyř zápasů jste vyhráli, v tom nevydařeném jste jen o gól prohráli s Letohradem a z pozic play down jste se dostali už na šesté místo. Co říkáte na takovou stíhací jízdu?

Samozřejmě je to lepší pohled na tabulku než na začátku jara, ale nic nepodceňujeme. Pořád je mezi 6. - 9. týmem rozdíl 4 bodů a nic nemáme jistého. Musíme se stále soustředit a hrát, jako bychom my byli devátý tým.

Na výsledcích máte výrazný podíl Vy. V jarní části už jste si zapsal šestnáct kanadských bodů a jste nejproduktivnějším hráčem Extraligy. Kde se berou takové neuvěřitelné výkony?

Vlastně bych neřekl, že to jsou nějak neuvěřitelné výkony. Nový trenér přišel s vizí, že bych měl hrát po boku Kuchardy (Samuel Kucharčík, pozn. red.) a i když jsem tomu ze začátku moc nevěřil, že by to mohlo fungovat, tak to klaplo výborně. Kucharda si vzal více defenzivnější úkoly a tím mi vzniklo více prostoru v útoku. K tomu se přidal i Jarda Pátek a každým tréninkem si sedáme více.

V minulém utkání proti Dobřanům jste vyhráli 8:4. Vy jste vsítil pět branek, na dvě nahrál a posbíral jste tak zatím nejvíce bodů v jednom utkání v Extralize mužů ve své kariéře. Jak na to budete vzpomínat?

Teď na to nějak nemyslím. Stálo při mně velké štěstí ve většině branek. Za pár let si na to třeba vzpomenu, ale teď to má v hlavě jedině pokladník.


Hokejbalem se bavím hlavně s míčkem na hokejce

Hostivař patří k nejvylučovanějším týmům Extraligy, ale Vy jdete příkladem a v této soutěži nemáte v letošní sezóně žádnou trestnou minutu. Vyplývá to z Vašeho stylu hry?

Doufám, že to teď nezakřikneme. Kdo mě zná, tak ví, že nejsem žádný agresivní typ jak na hřišti, tak mimo něj. Hokejbalem se bavím hlavně s míčkem na hokejce a ne v osobních soubojích. Většinu soubojů se snažím řešit už předem, abych nemusel pak zbytečně zatahovat za ruční brzdu.

Minulý týden Vás v rozhovoru chválil Martin Kruček, se kterým jste hrál na KOVU. Také Vy jste zmiňoval, že se rád od něj něco přiučíte. Co Vám to dalo?

S Krůčou (Martin Kruček, pozn. red.) jsme si hned po jeho rozhovoru psali a očekávali jsme takovouhle otázku (smích). Krůča se přepsal a chtěl napsat, že se učil ode mě (smích). Samozřejmě jak jsem psal už v minulém rozhovoru, tak s Krůčou mě to obrovsky na KOVU bavilo. Samozřejmě když jsem byl na Kert Parku, tak jsem se více koukal na Krůču, ale na KOVU jsem koukal spíš na to, co nejde proměnit (smích).

V dalším utkání se představíte ve Svítkově, se kterým budete bojovat o páté místo. Předpokládám, že jste s týmem nyní v dobré náladě. Jak se těšíte na tento zápas?

V týmu teď panuje velké odhodlání a určitě chceme ve Svítkovu předvést další dobrý výkon a odvézt si další body do tabulky, které by nás posunuly výše.

>>SLEDUJTE UTKÁNÍ ŽIVĚ NA YOUTUBE HOKEJBAL TV<<