CROSSDOCK Extraliga

Hrajeme s velkou chutí a zápalem, má radost útočník Kert Parku Radomír Vaněk

Kert Park vstoupil do jarní části ve skvělé formě. V každém utkání vyhrál vysokým rozdílem a má náskok na čele tabulky. Mezi tahouny v útoku patří také Radomír Vaněk, na minulém vítězství se podílel hattrickem a dvěma asistencemi. S týmem se ale snaží ještě pracovat na detailech ve hře.

Věřím, že to nejlepší z nás ještě přijde

Radomíre, v závěru jarní části se ještě bojuje o play off, ale s Kert Parkem se delší dobu držíte na prvním místě a nyní máte pětibodový náskok. Sledujete vývoj tabulky a případné soupeře pro play off?

Tady si pomůžu velkým klišé, že se koukáme pouze na sebe a svoje výkony. Jakého soupeře dostaneme v play off, není tak úplně na nás a začneme se na něj připravovat až to bude jasné.

Po zimní přestávce jste v každém utkání vsítili alespoň pět branek. Dříve jste říkal, že máte rádi výzvy, ale teď soupeřům na zdramatizování zápasu příliš prostoru nedáváte. Co říkáte na vaši dominanci?

Hrajeme s velkou chutí a zápalem. Tím je to zřejmě způsobeno. Snažíme se postupně pracovat na dalších detailech naší hry a postupně gradovat formu směrem k play off, takže věřím, že to nejlepší z nás ještě přijde.

Hodně nebezpečný je váš útok, kde hrajete s Martinem Kručkem a Dalimilem Zvonkem. V jarní části každý pravidelně bodujete. Jaké to je hrát v takové formaci?

Obecně hrát na Kertu je radost, všichni hráči Kertu jsou top v ČR. A co se týká legendy Krůči (Martin Kruček, pozn. red.) a fenoménu Zvonym (Dalimil Zvonek, pozn. red.), tak se snažím se jim do toho moc nemotat a čekat na šoupáky (smích).


Jsem rád, že do utkání vstupujeme s chutí

V minulém utkání jste vsítil hattrick a na dva góly nahrál. Bodově to byl pro Vás zatím nejvydařenější zápas v Extralize mužů. Co si nejvíce z toho duelu vybavujete?

Nejvíc mi v hlavě utkvěla naše nedisciplinovanost směrem k taktice v druhé třetině. To byla na naše poměry vážně hrůza. Něco si k tomu řekneme a věřím, že se to nebude opakovat.

Ve většině zápasů v letošní sezóně jste otevřeli skóre, jen ve třech šel jako první do vedení soupeř. Často jste přesní už v prvních minutách hry. Pomáhá vám to pak v dalším vývoji utkání?

Je to dané kvalitou, kterou máme. Jsem rád, že do utkání vstupujeme s chutí.

O víkendu odehrajete dva zápasy na domácím hřišti, v sobotu se utkáte s Hradcem Králové, druhý den s Karvinou. Jak se těšíte po dvou venkovních soubojích do domácího prostředí?

Nemusíme nikam cestovat, což je určitě dobře. Hradec je na vzestupu po příchodu nového trenéra, takže nás nečeká nic lehkého. A v zápasech s Karvinou je vždy k vidění dobrý hokejbal. Mají kvalitní a šikovné hráče, takže věřím, že si to všichni užijeme.