CROSSDOCK Extraliga

Horalové budou bojovat o záchranu Extraligy! Musíme se co nejlépe připravit, uvědomuje si Šilhán

HBC Prachatice ve své premiérové extraligové sezóně nepředvádějí špatné výkony, avšak na jaře nechytly takovou formu, aby to stačilo na play off. Nejproduktivnější hráč Horalů hodnotí týmové výkony. A jak se tento tým připravuje na play down?

Kdo by si to také neužíval, když můžete hrát nejvyšší soutěž

Pavle, s Prachaticemi jste vstoupili prvním rokem do nejvyšší hokejbalové soutěže. Jak si to s ostatními Horaly užíváte?

Myslím, že můžu mluvit za ostatní a říct to, že si to užíváme moc, kdo by si to také neužíval, když můžete hrát nejvyšší soutěž v České Republice.

Na podzim jste měli větší formu, než máte teď na jaře. Čemu to přisuzujete?

Popravdě nevím, čemu bych to mohl přisoudit, prostě jsme měli na začátku lepší vstup než teď na jaře, největší problém je asi naše zakončení, které je někdy až laxní, ale s tímto problémem jsme se potýkali už na začátku sezóny.

Nejspíše budete muset jít hrát o udržení do play down. Jak moc by Vás mrzelo, kdybyste se museli s Extraligou v Prachaticích opět loučit? Jak se na play down připravujete?

Přesně tak, asi už máme určenou cestu, jak budeme končit sezónu a my se na ni musíme připravit co nejlépe budeme umět. Tak samozřejmě, že by nás to mrzelo všechny, kdybychom museli ligu opustit hned po prvním roce. Už jenom kvůli tomu, aby lidi neříkali, že jsme tam neměli co dělat, když jsme si Extraligu nezajistili “sportovní cestou” a tohle určitě u nás v klubu nechce, aby se o nás tyhle řeči roznášely. Jinak jdeme zapas od zápasu a počkáme ještě, na koho vůbec narazíme v souboji o udržení.


Naše zakončení je někdy hodně špatné

Zatím jste získali 17 bodů, což v extraligové soutěži není špatné. Kde vás ale tlačí pata?

Jak jsem říkal, naše zakončení je někdy hodně špatné, samozřejmě nám trvalo delší dobu, než jsme se srovnali s tempem extraligy. Musím uznat, že fyzicky jsme byli nebo, jsme připraveni dobře, ale máme problémy v mezihře co se týče středního pásma. Musíme zamakat, ať dokážeme sebrat co nejvíce bodů, a abychom začínali boj o záchranu dvojzápasem doma.

Vy jste nejproduktivnějším hráčem svého celku. Jak těžké je se v Extralize prosadit?

Hlavně jde o to, jaký máte tým okolo sebe, když je dobrá parta a na hřišti se s nimi cítíte dobře body, tam nějaký naskáčou samy.

Vy nastupujete také v 1. Lize na Blatnou, kde vévodíte Západní divizi. Jak zatím hodnotíte prvoligovou sezónu?

Osobně si myslím, že moc nikdo nečekal, že budeme s Blatnou vévodit první lize. Je to ale jen dobře, když se nováček hned chytne takovým způsobem. S klukama si to užíváme a uvidíme co nám přinese ještě konec sezóny.