CROSSDOCK Extraliga

Postupová osmička do play off se vyjasňuje! Dobřany vybojovaly bod a jsou ještě ve hře

O víkendu nabídla Extraliga mužů sedm zápasů. Pátou výhru v řadě vybojovaly Pardubice, třetí Plzeň. V jarní části je pořád neporažený Kert Park, s Karvinou ale přišel o bod. Letohrad ještě neprohrál na domácím hřišti. Důležité body pro postup do play off vybojovala Hostivaři, radoval se i Svítkov.


Sobota 1. dubna

HBC Plzeň vs. HBC Kladno 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Roušal (Smejkal, O. Benedikt), 38. Kristl (Davídek, Vobruba), 43. Majer (Kunzmann) – 14. Procházka (Schnaubelt), 20. Procházka (Kohout, Schnaubelt).

Střely: 25:22, vyloučení: 4:7, přesilovky: 5:2, využití: 1:1, oslabení: 0:0, diváků: 57.

Plzeň na domácím hřišti přivítala Kladno, oba týmy ještě bojovaly o důležité body. Plzeňští chtěli zlepšit postavení v tabulce pro play down, kladenský celek ještě nemá jistý postup do play off. V páté minutě poslal domácí do vedení Roušal, ke konci první části srovnal Procházka a na začátku další v přesilové hře skóre otočil. Poté Kladenští nabídli mečounům několik početních výhod, ale vedení drželi až do poloviny třetí patnáctiminutovky. Necelé tři minuty před koncem základní hrací doby vrátil Plzni náskok Majer. V závěru byli hosté ještě nebezpeční v power play, plzeňští hráči už si výhru pohlídali a zvítězili ve čtvrtém utkání v jarní části.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 26. Stupka (Costa, Soukup), 35. Smolík (Costa) – 15. Bláha (Waber), 22. Bláha (Bureš), 22. Král (Korbel, Hudec), 44. Bláha (Král).

Střely: 29:11, vyloučení: 3:4, přesilovky: 3:2, využití: 1:0, oslabení: 0:0, diváků: 158.

Ústečtí hokejbalisté se v minutém zápase radovali z první výhry v jarní části a pokoušeli se na to navázat v souboji se Svítkovem, na který ztráceli tři body. Lépe ale vstoupili do utkání Svítkovští, necelou minutu před první přestávkou se poprvé prosadili, v další části vsítili dva góly a šli do tříbrankového náskoku. Domácí ale bojovali a potrestali vyloučení Svítkova, ve třicáté páté minutě snížil na rozdíl jedné branky Smolík. V závěru ještě odvolali gólmana, ale hra v šesti se jim nevydařila. Do prázdné klece dokončil hattrick Bláha a všechny body si odvezli hosté.

SK Hokejbal Letohrad vs. TJ Snack Dobřany 7:6 pp (2:1, 2:2, 2:3 – 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Halbrštát (Doskočil, Bogdány), 5. Lajčiak (Rozlílek, Fořt), 24. Macháček (Lux, Bogdány), 27. Bogdány (Rozlílek), 32. Hubálek (Fořt), 41. Macháček (Bogdány, Halbrštát), 48. Lux (Macháček, Bogdány) – 12. Michel (V. Šlehofer, Košňar), 17. Ruda (Krch, Rubner), 19. J. Kovářík (Sloup, Michálek), 35. Rubner (V. Šlehofer), 39. Krch (V. Šlehofer), 42. J. Kovářík.

Střely: 28:28, vyloučení: 4:4, přesilovky: 5:3, využití: 2:4, oslabení: 0:0, diváků: 70.

Letohrad se v domácím prostředí utkal s Dobřany, které prohrály čtyři zápasy v řadě a zkomplikovaly si boj o play off. Ani na východě Čech nezačaly dobře a jen po třiceti osmi vteřinách hry se musely na soupeře dotahovat. Zareagovat se jim podařilo až na další branku domácích a třemi góly skóre otočily. Ještě před druhou přestávkou byli dvakrát přesní Letohradští a přestřelka pokračovala i v další části. Hubálek zařídil domácím dvoubrankové vedení, poté ale o něj přišli. Do vedení je znovu poslal Macháček, neuběhla ani minuta a trestné střílení proměnil Jan Kovářík. O vítězi rozhodlo až prodloužení, kde druhý bod vystřelil letohradským hráčům Lux. Letohrad tak v letošní sezóně doma zatím neprohrál.

HBC Hostivař vs. HbK Karviná 4:3 (3:1, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Kucharčík (Čejka), 10. Kucharčík (Čejka, Hroch), 12. Ilušák (Čejka), 16. Štěpáník (Čejka) – 4. Pala (Pořízek), 21. Diviš (L. Rosůlek, Pala), 27. Řehůřek (Tóth).

Střely: 27:34, vyloučení: 2:5, přesilovky: 4:1, využití: 2:0, oslabení: 0:0, diváků: 116.

Hostivař proti Karviné také ještě bojovala o body, aby měla jistou účast v play off. Do utkání vstoupili lépe hosté, ve čtvrté minutě rozvlnil síť Pala. Zanedlouho ale byli přesní také hostivařští hráči, druhou branku vstřelili v přesilové hře a před přestávkou se radovali ještě jednou. Karvinského gólmana překonali také v úvodu druhé třetiny, pak se už se ujaly střely jen na druhé straně. Dvakrát zamířili přesně Karvinští a do třetí třetiny vstupovali s jednobrankovou ztrátou. Tam už ale oba brankáře za svá záda nepustili žádný míček, Karviná nesrovnala ani v power play a hostivařští hráči si zapsali tři body.

HBC Pardubice vs. HBC Prachatice 8:0 (1:0, 1:0, 6:0)

Branky a nahrávky: 1. Moravec (Česák, Geisler), 16. Moravec (Česák), 32. Bílý (Kubeš, Vlasák), 34. Kubeš (Moravec), 37. Strouhal (Moravec, Česák), 38. Bílý (Mikula), 40. Bílý (Krejčí), 44. Zajíček (Kubeš).

Střely: 31:7, vyloučení: 0:4, přesilovky: 4:0, využití: 1:0, oslabení: 0:0, diváků: 95.

V oslabené sestavě vyjely Prachatice do Pardubic, které vyhrály čtyři utkání v řadě. Pardubice skvělou formu potvrdili hned v úvodu utkání, když se prosadili v první minutě. Také do druhé třetiny vstoupili rychlým gólem, ale do většího náskoku je hosté v prvních třiceti minutách hry nepustili. Ve třetí patnáctiminutovce ale rozjeli pardubičtí hráči brankostroj a šesti trefami vedení navýšili. Prachatičtí se v utkání dostali jen k sedmi pokusům a žádný míček se jim do branky nepodařilo dopravit. Pardubice tak získaly další výhru a natáhly vítěznou sérii. Hattrickem se blýskl Bílý, čtyři kanadské body zaznamenal Moravec.

HC Kert Park Praha vs. HBC Hradec Králové 1988 12:1 (3:0, 3:1, 6:0)

Branky a nahrávky: 9. Kovárník (Zvonek), 11. Zvonek, 15. T. Lhota (Danko, Laurinc), 18. Wróbel (J. Kruček, T. Lhota), 22. Danko (Laurinc, Šperl), 30. L. Lhota (Danko, Novák), 31. Jágr (M. Kruček), 32. Danko (L. Lhota, Laurinc), 37. Vaněk (Zvonek, M. Kruček), 43. Wróbel (T. Lhota), 45. L. Lhota (Kovárník, Varga), 45. T. Lhota (J. Kruček, Wróbel) – 16. Mejzlík.

Střely: 44:13, vyloučení: 2:3, přesilovky: 2:3, využití: 3:0, oslabení: 1:0, diváků: 31.

Kert Park se potkal s Hradcem Králové, ten přijel k soupeři jen s jedenácti hráči v poli a nečekalo ho tam nic jednoduchého. V první třetině inkasoval tři branky, jednu z trestného střílení. Na začátku druhé části se Hradci podařilo snížit, ale třemi góly pak odskočili zase domácí a do třetí části už hosté vstupovali s pětibrankovou ztrátou. Ve třetí části vystřídali gólmany, Kert Park byl ale při chuti a ještě se radoval šestkrát. Čtyři kanadské body na své konto přidali Danko a Tomáš Lhota.

Neděle 2. dubna

HC Kert Park Praha vs. HbK Karviná 6:5p (2:0, 2:3, 1:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Laurinc (Danko, L. Lhota), 14. J. Kruček (M. Kruček), 18. J. Kruček (T. Wróbel), 29. Zvonek (Šperl), 40. Vaněk (M. Kruček), 50. Laurinc (T. Wróbel) – 17. J. Rosůlek, 17. J. Wróbel (Stromko, Juraško), 27. J. Rosůlek (Pala), 34. Diviš (Pala, Pořízek), 45. Stromko (Pala).

Střely: 34:27, vyloučení: 3:3, přesilovky: 2:3, využití: 1:3, oslabení: 0:0, diváků: 35.

V neděli v rámci dohrávky poměřily síly Kert Park a Karviná. Dvoubrankový náskok si v první části vytvořili domácí, ve druhé třetině Karviná dvěma góly během necelé půl minuty srovnala. Vyrovnané skóre dlouho nevydrželo, za chvíli znovu vedli pražští hráči. Karvinští si soupeře nenechali utéct a ještě jednou se dotáhli, i tentokrát ale Kert Park našel rychlou odpověď. Třetí část také na branky vyhráli hosté, na vyrovnávací gól Pražané zareagovali, na další v poslední minutě základní hrací doby už to nestihli a souboj šel do prodloužení. Tam v poslední minutě rozhodl Laurinc a Kert Park v jarní části zůstává neporažený.