CROSSDOCK Extraliga

Na Dobřany čeká zápas, který Šneky může poslat do play-out i play-off! S čím do něj půjdou podle Jana Kováříka?

Na dobřanské hokejbalisty čeká zápas buď, anebo! Západočeši bojující o play-off budou tento víkend hrát s Kladnem, který možná rozhodne. Jestli chtějí Dobřany pomýšlet na postup do vyřazovací části, bude jim muset jejich střelec, Jan Kovářík, vystřelit 3 body!

Honzo, sezónu jste měli rozjetou dobře. Po zimní části jste byli na pomezí play off. Co se stalo teď na jaře, kdy jste ztratili důležité body právě v boji o play off?

Přišlo na nás nějaké špatné období a nějak se nám nedaří, první třetiny máme špatné a tím občas prohráváme zápasy. A další problém je, že dostáváme hrozně laciné góly, ale sami se na gól nadřeme.

Aktuálně máte na 9. místě 21 bodů a ztrácíte 4 na osmou Hostivař. Teoretická šance na postup ještě je, věříte v ni?

Pořád věříme, že se to ještě zlomí a postoupíme z posledního možného místa do play off, protože jiná možnost už není. Ale hlavní cíl je teď porazit Kladno a musíme za 3 body, ale víme, že ani to nám nemusí stačit, play off jsme si prohráli v jiných zápasech.

Když se to nepovede, tak budete muset hrát podruhé za sebou play down. Bylo by to nepříjemné?

Nepříjemné je to pro každý tým, protože už nemáte jistotu, že udržíte extraligu, ale mi do toho půjdeme, abychom tu extraligu udrželi, kdyby se stalo, že budeme hrát play down. Ale my máme dobrý tým, takže se nebojím o to, že bychom spadli.

Velkou důležitost měl zápas v Letohradě, který jste zvládli za 1 bod. Jaké je jeho hodnocení?

Do Letohradu jsme měli jasný cíl, přivézt nějaké body, nakonec se nám podařilo přivézt jeden, ale ke škodě to mohlo být víc bodů než jeden.

Vy nastupujete také v 1. Lize za České Budějovice, jak jste se do jihočeské metropole dostal? Jak si užíváte prvoligové zápasy?

Bylo to takhle domluvené, protože kluci z Budějovic jezdí k nám do extraligy, tak my vypomáháme jim Je to super, je to taková změna od extraligy, ale musím uznat, že je poznat, že je pomalejší.