CROSSDOCK Extraliga

Věřím, že v závěru základní části ze sebe vymačkáme maximum, hlásí Václav Šlehofer

Dobřany se momentálně nacházejí na devátém místě, na postup do play off jim chybí čtyři body. Aby měly ještě šanci se tam dostat, musí vyhrát zápas s Kladnem. Václav Šlehofer mladší se rozpovídal o tom, co týmu stojí lepší výsledky v jarní části, ale věří, že o boje o titul udělají v závěru všechno.

Letošní ročník je pro nás jako na houpačce

Václave, dvě kola před koncem základní části ztrácíte s Dobřany na postup do play off čtyři body. Jak vnímáte boj o osmé místo?

Ztráta je poměrně vysoká, nicméně pořád existuje šance na postup. Zbraně rozhodně neskládáme a věřím, že v závěru základní části ze sebe vymačkáme maximum.

Po podzimní části jste na osmé pozici měli dvoubodový náskok a zápas k dobru, ale v jarní části jste zatím vyhráli jen jedno utkání, v jednom jste získali bod. Kde jsou podle vás příčiny, že jste si dobře rozehranou sezónu zkomplikovali?

Letošní ročník je pro nás jako na houpačce, nedokážeme navazovat na dobré výkony. Hlavní problém přisuzuji tomu, že v týmu před sezónou došlo k rozsáhlým změnám. Z naší loňské soupisky zmizelo 9 hráčů včetně brankáře, na kterém hra v této soutěži stojí. Podařilo se nám všechny posty kvalitně obsadit, ale chce to čas a trpělivost, než si vše sedne. Bohužel při takto nízkém počtu zápasů v našem podání není čas na experimenty. Komfort v podobě různého míchání a rozdávání šancí si mohou dovolit pouze kluby, které mají nahráno.

Neřeknu žádnou novinku, že hokejbal je amatérský sport, a tak se k němu i přistupuje. Po Covidu registruji snížený zájem ze strany hráčů nebo bývalých spoluhráčů řádně trénovat a hrát zápasy, což je u Extraligy, pokud chcete snášet nějaké měřítko, nesmírně důležité a za mě automatické. Málokdo se chce „ničit a zabíjet čas“ u sportu, který vás neživí. Každý má své problémy, ale tvrdím, že kdo chce, způsob si najde! Tím jsem snad odpověděl na to, proč dochází ke kolísavým výkonům z naší strany, což nás zřejmě může stát místo v letošním play off.

Ve třech utkáních po zimní pouze vsítil soupeř rozhodují gól nejdříve až ve 43. minutě. Mohou vás také nepovedené závěry těchto soubojů stát lepší umístění?

Ne že mohou, ony nás stojí. Co se týče kvality mužstva, jsem přesvědčen, že kádr je extraligovým poměrům více než konkurenceschopný. Bohužel někdy se trestáme sami, jindy nás potrestá soupeř. Rád bych se jednou dožil toho, že nám soupeř nabídne dárečky, které jsme schopni mu přichystat my. Zcela upřímně však mohu říct, že občas cítím, že jsme považováni za hokejbalového trpaslíka na extraligové mapě a jsme tak biti všemi různými vlivy. Odpověď ať si každý přebere po svém…


Tyto statistiky dokládají fakt, že kvalitní kádr bezpochyby máme

V minulém utkání v Letohradě jste prohráli v prodloužení 6:7. Nejprve se vám podařilo smazat dvoubrankovou ztrátu a skóre otočit, pak jste se dotáhli znovu. Je to pro vás povzbuzení do dalších zápasů?

Letohrad letos hraje ve velké pohodě, týmu dorůstá mladá generace, která pokud se udrží pohromadě může za pár let sklízet. Po hrozivém startu a všech těch omluvenkách, které nás do Letohradu potkaly, buďme rádi za bodík s favoritem. Takže ve finále ano, povzbuzení do zbytku soutěže to opravdu je! Co ovšem nechápu, je, že na 6 gólů venku přivezete „pouze“ bod… (smích)

V utkání jste využili tři početní výhody, proměnili jste také trestné střílení. Celkově máte jednu z nejlepších úspěšností přesilových her a oslabení ze všech extraligových týmů. Dodává vám to trochu klid, že jste v takových situacích silní?

Tyto statistiky dokládají fakt, že kvalitní kádr bezpochyby máme. Víme, že tým disponuje mnoha individualitami, které jsou schopné rozhodovat zápasy. Bohužel si nedokážu vysvětlit, jak je možné, že jsme jedním z nejlépe bránících týmů Extraligy v oslabení a zároveň držíme prvenství v počtu obdržených branek. V týmu máme až moc hraček a málo dělníků. Občas to chce polknout svoje ego a podřídit se potřebám týmu! Jak říkal jeden můj oblíbený trenér, musí se žrát asfalt, ta nadstavba vám z toho potom vyplyne. Až se tohle pochopí, tak se v Dobřanech musí hrát už jen o titul. (smích)

Důležité utkání odehrajete v pátek s Kladnem, může to být rozhodující souboj. Soupeř se nachází na posledním postupovém místě do play off. Máte velkou motivaci ještě změnit pořadí v tabulce?

Ač je Kladno tradičním klubem a aspirantem na pozice nejvyšší, tak my si z nikoho rozhodně sedat na zadek nebudeme. Do soupeře vletíme a pokusíme se zvrátit výsledkově špatné jaro. S Kladnem se nám letos daří a máme to s nimi i s letním přátelákem 2:0 na zápasy. Takže proč tuto sérii mini play off neuzavřít? Mým osobním přáním je zbytek sezóny odehrát alespoň tak jako v Letohradu, pokud si odmyslím chyby, které byly a vždy i budou. Chci vidět od každého obětavost, soudržnost, prostě padání po hubách a skončit ročník s hlavou nahoře. Pak mi je úplně jedno, jestli budeme obhajovat mistry záchranářů nebo hrát konečně o titul. Primárním cílem klubu je však bojovat o play off!