CROSSDOCK Extraliga

Dobřanům na osmé Kladno chybí jen bod! Dvojice pro play off tak po 21. kole jasné stále nejsou

Na Velký pátek pokračovala Extraliga mužů předposledním kolem základní části. Kert Park překonal střelecký rekord, na druhém místě se drží Pardubice, za nimi Letohrad. V důležitém utkání porazily Dobřany Kladno, které tak ještě nemá jistý postup do play off. Tři body získala také Hostivař.

HC Kert Park Praha vs. HBC Plzeň 5:2 (1:0, 4:0, 0:2)

Branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 3. Zvonek (Šperl, M. Kruček), 18. Plzák (Danko), 20. Zvonek (Vaněk, M. Kruček), 22. Laurinc (L. Lhota, Šperl), 24. L. Lhota (Laurinc, Peschout) – 34. Lokajíček (Miksan, Kunzmann), 45. Deja (Poláček, Šilhán).

Střely: 25:18, vyloučení: 6:5, přesilovky: 3:4, využití: 2:1, v oslabení: 0:0, diváků: 53.

Kert Park v předposledním kole základní části přivítal na domácím hřišti Plzeň, které se v jarní části daří a vyhrála tři utkání v řadě. Pražané v jarní části ještě neprohráli. V úvodu byli nebezpečnější a ve třetí minutě překonal rekord týmu v počtu vstřelených gólů v základní části Zvonek. Skóre domácí navyšovali ve druhé třetině, kde se prosadili čtyřikrát, dvakrát v přesilové hře pět na tři. Ve třetí části už hostujícího gólmana nepřekonali, naopak početní výhodu využili také hosté a jen šest vteřin před koncem základní hrací doby upravil skóre Deja. Kert Park si zapsal další výhru a v jarní části je zatím neporažený.

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Pardubice 3:6 (1:0, 1:3, 1:3)

Branky a nahrávky: 15. Jiřík (Černý, Šimek), 29. Tesař, 32. Černý (Šimůnek) – 16. Kubeš (Bílý, Langr), 17. Förstl (Novotný), 28. Zajíček (Bílý), 37. Langr (Kubeš, Bílý), 44. Krejčí (Bílý), 45. Geisler.

Střely: 28:34, vyloučení: 6:8, přesilovky: 6:7, využití: 1:2, v oslabení: 0:3, diváků: 58.

Východočeské derby sehrály Hradec Králové a Pardubice. Hradečtí se v domácím prostředí dostali do vedení jen vteřinu před koncem první třetiny. V úvodu druhé nabídli hostům přesilovou hru a Pardubice srovnaly. O půl minuty později se radovaly znovu a otočily skóre. Před přestávkou byly přesné také v oslabení, ale na to našli hradečtí hráči odpověď ještě v přesilové hře. Na začátku třetí patnáctiminutovky na to navázali a srovnali. Pardubičtí pak potrestali další vyloučení domácích, ale v závěru si situaci zkomplikovali. Vrátka na trestnou lavici se otvírala na straně Pardubic a Hradečtí ještě odvolali gólmana. Na soupeře už se nedotáhli, naopak dvakrát v oslabení do prázdné branky zamířili pardubičtí hokejbalisté a získali tři body. Čtyři asistence si zapsal Jan Bílý.

TJ Snack Dobřany vs. HBC Kladno 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 7. V. Šlehofer (J. Kovářík), 20. Kolařík (Ruda), 21. Bárta (Sloup), 35. Rubner (Krch), 45. Matoušek – 12. Adam (Pražák, Špaček), 26. Procházka (Schnaubelt, Adam), 37. Kohout.

Střely: 35:35, vyloučení: 8:10, přesilovky: 3:4, využití: 2:1, v oslabení: 1:0, diváků: 89.

Důležité utkání odehrály Dobřany s Kladnem. Ani jeden tým ještě neměl jisté play off, aby se tam měli šanci dostat domácí, museli vyhrát za tři body. Po první třetině bylo skóre vyrovnané, ve druhé se nejprve ujali dvoubrankového vedení dobřanští hráči. Kladno na to zareagovalo brankou v přesilové hře a do třetí části vstupovalo s těsnou ztrátou. Tam byl přesný v početní výhodě Rubner, na rozdíl jednoho gólu se podařilo snížit Kohoutovi. Kladenští se v závěru ještě snažili a při přesilovce odvolali gólmana, ale do prázdné klece potvrdil vítězství domácím Matoušek. Dobřany tak na Kladno ztrácejí jen bod a o play off budou oba týmy ještě bojovat v posledním utkání základní části.

HBC Svítkov Stars Pardubice vs. SK Hokejbal Letohrad 1:4 (0:4, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 34. Bláha (Waber, Kábrt) – 9. Chovanec (Faltus), 10. Bogdány (Halbrštát), 12. Lux (Macháček), 13. Rozlílek (Fořt).

Střely: 19:26, vyloučení: 3:3, přesilovky: 2:1, využití: 0:1, v oslabení: 0:0, diváků: 95.

Svítkov se na domácím hřišti potkal s Letohradem. Oba týmy mají jisté play off, ještě se ale může změnit pořadí v tabulce. První střela hostů se ujala v deváté minutě a v první třetině překonali svítkovského gólmana ještě třikrát. Se čtyřbrankovým náskokem vstupovali do druhé části, tam se ale skóre neměnilo. Svítkovští rozradostnili fanoušky na začátku třetí části, kdy snížil Bláha. Pak už ale nikdo střelecké konto svého týmu nenavýšil a Letohrad si odvezl všechny body.

HBC Prachatice vs. HBC Hostivař 5:9 (1:2, 0:5, 4:2)

Branky a nahrávky: 9. Valek (Plašil), 31. Plašil (Zavřel), 38. Valek (Zavřel), 40. Šaršok (Kalát), 43. Kalát (Bárta, Sitter) – 2. Čejka (Urbanec, Pátek), 3. Grepl (J. Vaniš, Potekhin), 21. Lehner (Macek, Pátek), 23. Urbanec (Čejka), 25. Lehner (Hroch, Macek), 25. Čejka (Pátek), 29. Potekhin (J. Vaniš), 34. Čejka (J. Vaniš), 41. Potekhin (Kubeš, Štěpáník).

Střely: 20:20, vyloučení: 4:3, přesilovky: 3:3, využití: 0:1, v oslabení: 0:1, diváků: 125.

Prachatičtí hráči se utkali s Hostivaří. Prachatice už mají jistou účast v play down, ale ještě bojují o lepší postavení v tabulce. Hostivař si zahraje v play off a také se v tabulce ještě může posunout. Hostivařští vstoupili do zápasu lépe a už ve třetí minutě vedli o dvě branky. Prachatičtí hokejbalisté ještě před přestávkou snížili, ve druhé části jim hosté odskočili na rozdíl šesti gólů. Prachatice se ale snažily až do konce. V úvodu se každý tým prosadil jednou, dvěma trefami pak snížili domácí. Na to hosté odpověděli další brankou, necelé tři minuty před koncem základní hrací doby upravil stav Kalát.