CROSSDOCK Extraliga

Kladno si v posledním kole zajistilo postup do play off! Ústí vsítilo dvanáct branek

V posledním kole základní části naší nejvyšší hokejbalové soutěže se ještě posunul Letohrad na druhé místo. Vysokou výhrou si osmou pozici upevnilo Kladno, rozstřílelo se také Ústí. Kert Park v jarní části udržel neporazitelnost, tři body získala i Plzeň, Hostivař zvládla prodloužení.

HBC Plzeň vs. TJ Snack Dobřany 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 31. Lokajíček (O. Benedikt, Miksan), 43. Pavlík (Lokajíček), 44. Miksan (Vobruba) – 6. Rubner (Michálek, Krch).

Střely: 25:23, vyloučení: 9:7, přesilovky: 5:5, využití: 1:1, v oslabení: 0:0, diváků: 181.

Plzeň sehrála západočeské derby s Dobřany, které ještě měly teoretickou šanci na postup do play off. Hosté začali lépe a v šesté minutě využil přesilovou hru Rubner. Vedení jim vydrželo až do třetí třetiny. Jen třicet jedna vteřin po přestávce rozvlnil síť v početní výhodě Lokajíček, necelé tři minuty před koncem základní hrací doby skóre otočil Pavlík. Domácí byli v závěru nebezpeční a ještě jednou trefou upravili skóre. Dobřany tak žádný bod nevybojovaly a po základní části se umístily na deváté pozici.

HBC Kladno vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 9:3 (2:2, 5:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 4. Schnaubelt (Šíma, Patera), 11. Hrabár (Jirotka), 23. Kamenář (Procházka), 24. Šíma (Schnaubelt), 28. Kastner, 28. Singer, 30. Hrabár (Špaček), 44. Prokop (Kamenář, Špaček), 45. Adam (Singer) – 4. Bláha (Bureš), 13. Lux (Bureš, Korbel), 42. Matýs (Král, Kábrt).

Střely: 23:14, vyloučení: 7:2, přesilovky: 2:6, využití: 1:2, v oslabení: 0:0, diváků: 110.

Kladno mělo na osmém místě jednobodový náskok, v domácím prostředí si se Svítkovem chtělo tuto pozici pojistit. Ve druhé minutě se na straně kladenských hráčů poprvé vylučovalo a hosté toho využili. Kladno odpovědělo o necelou minutu později, skóre se jim podařilo také otočit, ale ještě před první přestávkou bylo srovnáno. Druhá třetina se Kladnu vydařila skvěle. Do hostující branky dostalo pět míčků, po šestém kladenském gólu vystřídal v hostující brance Novotného Štovíček. V závěru třetí patnáctiminutovky byli jednou přesní Svítkovští, dvakrát ještě Kladno. To si zapsalo vysokou výhru a zajistilo osmou příčku.

SK Hokejbal Letohrad vs. HbK Karviná 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Hubálek (Halbrštát, Macháček), 20. Fořt (Macháček) – 22. Fárský (Stromko, Pořízek).

Střely: 34:26, vyloučení: 3:4, přesilovky: 4:2, využití: 1:0, v oslabení: 0:0, diváků: 59.

Letohrad se v domácím prostředí utkal s Karvinou. První gól viděli diváci ve čtrnácté minutě, když potrestal vyloučení karvinského hráče Hubálek. Ve druhé třetině domácí vedení navýšili, na to se podařilo Karviné zareagovat o necelé dvě minuty později a snížila na rozdíl jedné branky. V závěru utkání měli ještě hosté šanci vyrovnat v přesilové hře, tu ale nevyžili a ani jeden gólman už ve třetí části za svá záda nepustil žádný míček. Letohrad tak v základní části na domácím hřišti neprohrál žádný zápas.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Prachatice 12:1 (6:0, 3:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 1. Bečvář (Belica, Stupka), 5. Škurla (Michajličenko, Smolík), 5. Tomáš (Belica, Stupka), 6. Smolík (Červinka), 10. Michajličenko (Škurla, Stupka), 14. Haas (Costa), 22. Costa (Macek, Červinka), 27. Filip (Švanda, Costa), 29. Stupka (Tomáš, Bečvář), 31. Škurla (Michajličenko), 35. Costa (Macek, Sedláček), 39. Švanda (Červinka, Macek) – 21. Štěpánek (Šaršok).

Střely: 48:16, vyloučení: 4:4, přesilovky: 2:3, využití: 2:0, v oslabení: 0:0, diváků: 98.

Ústečtí hráči se doma potkali s Prachaticemi. Domácí vstoupili do utkání výborně a jen třicet dva vteřin po úvodním vhazování vsítil první gól Bečvář. V první třetině se domácí hráči radovali ještě pětkrát a pro Prachatice nebylo snadné se dotahovat. Hosté ale bojovali a ve druhé části snížili v oslabení. Víckrát už se jim ale domácího gólmana překonat nepodařilo, naopak Ústečtí byli ve druhé části přesní ještě třikrát, v další navýšili náskok také třemi brankami. V závěru základní části tak domácí  vybojovali vysoké vítězství.

HBC Hostivař vs. HBC Hradec Králové 1988 4:3p (0:1, 2:0, 1:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Lehner (Čejka), 18. Potekhin (J. Vaniš, Kučera), 45. Čejka (Urbanec, Vaniš), 49. Čápek (J. Vaniš) – 13. D. Černý (Malý), 43. Paukrt (Bacovský, Fanderlík), 45. L. Černý (Bacovský).

Střely: 35:22, vyloučení: 2:4, přesilovky: 4:2, využití: 1:1, v oslabení: 1:1, diváků: 97.

Hostivař poměřila síly s Hradcem Králové. Hosté nejprve nabídli Hostivaři dvě přesilové hry, v obou se ubránili a ke konci první části otevřeli skóre. Ve druhé třetině na to nenavázali, v oslabení srovnal Lehner, o chvíli později šli hostivařští hokejbalisté do vedení. To drželi až do závěru základní hrací doby, kde Hradec využil přesilovou hru. Poté utkání nabídlo ještě zajímavý závěr. Jen třináct vteřin před koncem třetí třetiny otočil skóre Lukáš Černý. Vedení hosté ale neuhlídali, vteřinu před koncem srovnal Čejka. V prodloužení vystřelil druhý bod domácím Čápek.

HBC Pardubice vs. HC Kert Park Praha 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 34. Krejčí (Bílý, Novotný), 43. Langr (Bílý, Krejčí) – 11. Vaněk (Zvonek), 18. T. (Peschout, Plzák), 25. Zvonek (Vaněk).

Střely: 21:22, vyloučení: 4:5, přesilovky: 4:3, využití: 0:1, v oslabení: 0:0, diváků: 136.

Druhé Pardubice čekal v závěru základní části souboj s Kert Parkem, který v jarní části ještě neprohrál. V jedenácté minutě poslal hosty do vedení Vaněk, ve druhé části Pražané náskok dvěma trefami navýšili. Pardubice se ve třetí třetině nevzdávaly, na začátku snížil Krejčí. Druhý gól přidali na své konto Pardubičtí ve čtyřicáté třetí minutě a ke smazání ztráty jim chyběl kousek. Poté už ale hostujícího brankáře nepřekonali a tři body si odvezl Kert Park.