CROSSDOCK Extraliga

Tři týmy doma nezaváhaly! Mezi Letohradem a Ústím je čtvrtfinálová série vyrovnaná

O víkendu nabídla Extraliga mužů první dvě čtvrtfinálová utkání. Více se dařilo domácím týmům Kert Park, Pardubice a Karviná. Zvládly oba souboje a k postupu do semifinále jim už chybí jen jeden bod v sérii. Letohrad s ústeckou Elbou sehrály vyrovnané zápasy a body si rozdělily.

Kert Park potvrdil svoji formu, je krok od postupu do semifinále

1. čtvrtfinálové utkání: HC Kert Park Praha vs. HBC Kladno 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 8. Kruček (Vaněk, Zvonek), 10. Zvonek (Vaněk), 24. Lhota (Danko), 32. Danko (Novák, Jágr), 34. Kovárník (L. Lhota, Novák) – 12. Špaček (Kohout), 45. Špaček (Pražák).

Střely: 31:21, vyloučení: 3:4, přesilovky: 3:2, využití: 1:1, v oslabení: 0:0, diváků: 95.

První utkání letošního play off odehrál Kert Park s Kladnem. Na úvodní gól čekali diváci do osmé minuty, když Kruček využil přesilovou hru. Zanedlouho vedení domácích navýšil Zvonek, ale do většího náskoku je Kladno v první části nepustilo, naopak před přestávkou rozvlnil síť také Špaček. V druhé třetině se Pražané ujali tříbrankového vedení, v úvodu třetí byli přesní dvakrát. Kapitán kladenského týmu ještě dvacet vteřin před koncem základní hrací doby upravil skóre v početní výhodě, na Kert Park už se ale Kladenští nedotáhli a první bod v sérii vybojovali domácí.

2. čtvrtfinálové utkání: HC Kert Park Praha vs. HBC Kladno 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 26. Danko (Šperl), 41. Kruček (Zvonek, Wróbel), 42. Jágr (Kruček, Zvonek), 45. Danko (Rozenberg).

Střely: 34:19, vyloučení: 6:10, přesilovky: 7:5, využití: 1:0, v oslabení: 0:0, diváků: 83.

Ve druhém zápase drželi oba týmy dlouho brankáři. Z trestného střílení mohl skóre otevřít ve dvacáté minutě Zvonek, kladenský gólman mu to nedovolil. Hostujícího strážce klece se podařilo poprvé překonat Dankovi o necelých šest minut později. Jednobrankovou ztrátu drželi hosté až do závěru utkání, ten se jim pak nevydařil podle představ. Nejprve domácí potrestali vyloučení, o necelou minutu později poslal tým do tříbrankového vedení Jágr. Kladno už nemělo situaci lehkou, ještě pět vteřin před koncem třetí třetiny potvrdil vítězství Danko. Pražané si zapsali druhý bod, čistým kontem jim pomohl Návara.

Stav série: 2:0

Letohrad s Ústím si body v sérii rozdělily, obě utkání se rozhodla v nastaveném čase

1. čtvrtfinálové utkání: SK Hokejbal Letohrad vs. Elba DDM Ústí nad Labem 3:2ss (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Halbrštát (Bečka, Lux), 26. Rozlílek (Bečka, Bogdány), 55. Macháček – 3. Macek (Costa, Haas), 15. Soukup (Kubát).

Střely: 39:31, vyloučení: 1:6, přesilovky: 5:1, využití: 2:1, v oslabení: 0:0, diváků: 180.

Letohrad v prvním utkání čtvrtfinále přivítal na domácím hřišti Ústí. To šlo do vedení už ve třetí minutě, Letohradští pak využili první nabídnutou přesilovou hru a srovnali. Vyloučení domácího mužstva potrestal ještě před první přestávkou také Soukup. Letohrad se znovu dotáhl v početní výhodě ve druhé části. Do konce základní hrací doby už si žádný míček cestu do branky nenašel a souboj pokračoval desetiminutovým prodloužením. V něm vítězný gól také nepadl, v samostatných stříleních se síť vlnila až ve čtvrté sérii, kdy ústeckého gólmana překonal Macháček. Ten proměnil také druhý nájezd a vystřelit týmu důležitý bod v sérii.

2. čtvrtfinálové utkání: SK Hokejbal Letohrad vs. Elba DDM Ústí nad Labem 3:4p (1:1, 0:0, 2:2 – 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Machíáček (Halbrštát, Bečka), 33. Bečka (Halbrštát), 44. Rozlílek (Macháček, Šíma) – 9. Kubát (Tomáš, Grus), 35. Nedoma (Macek, Michajličenko), 40. Costa (Červinka), 46. Smolík (Chlán, Tomáš).

Střely: 45:25, vyloučení: 8:6, přesilovky: 3:4, využití: 0:2, v oslabení: 1:0, diváků: 174.

Také ve druhém duelu otevřeli skóre ústečtí hráči, v početní výhodě se radoval Kubát. Domácí našli rychlou odpovědět v desáté minutě a vyrovnaný stav trval až do třetí části. Tam nejprve otočil skóre Bečka, pak si dvěma góly vzali vedení zpět hosté. V závěru zkomplikovalo Letohradu situaci pětiminutové oslabení, ale ve čtyřech se jim podařilo snížit a poslat utkání do prodloužení. Tentokrát ale Ústí stačilo k rozhodnutí zápasu jen sedm vteřin a dlouhou početní výhodu využil Smolík. Ústí tak sérii srovnalo.

Stav série: 1:1

Pardubice neztratily ani bod, ve druhém utkání ale od něho nebyla Hostivař daleko

1. čtvrtfinálové utkání: HBC Pardubice vs. HBC Hostivař 6:2 (3:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 11. Zajíček, 13. Strouhal (Česák, Školoudík), 15. Česák (Školoudík, Geisler), 17. Langr (Bílý), 37. Kubeš (Förstl), 38. Bílý (Licek, Novotný) – 25. Kucharčík (Čejka), 28. Čejka (Kucharčík, Pírek).

Střely: 29:14, vyloučení: 1:6, přesilovky: 5:1, využití: 2:0, v oslabení: 1:0, diváků: 96.

V domácím prostředí začínaly také Pardubice, které bojovaly s Hostivaří. Domácí se rozjeli ve druhé polovině první třetiny, přesní byli ve dvou přesilových hrách a před první přestávkou už vedli o tři branky. V úvodu druhé patnáctiminutovky měli hosté možnost zareagovat v početní výhodě, v oslabení se ale naopak prosadil Langr. Hostivař bojovala a dvěma góly se dostala do hry. Ztrátu se jí ale smazat nepodařilo, ve třetí třetině ještě dostali dvakrát za brankovou čáru míček pardubičtí hokejbalisté. Štourala ve třicáté osmé minutě v hostivařské kleci nahradil Majerníček. Nikdo už pak skóre nezměnil a první bod v sérii získali domácí.

2. čtvrtfinálové utkání: HBC Pardubice vs. HBC Hostivař 6:5 (2:3, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. Novotný, 9. Hálek (Kubeš), 21. Licek (Krejčí, Bílý), 28. Krejčí (Langr), 34. Krejčí (Bílý, Langr), 43. Bílý (Česák) – 7. Potekhin (Čejka), 11. Urbanec (Pátek), 15. Čejka, 23. Čejka (J. Vaniš, Kucharčík), 27. Čejka (J. Vaniš, Lehner).

Střely: 30:24, vyloučení: 3:3, přesilovky: 3:3, využití: 1:2, v oslabení: 0:0, diváků: 94.

Také o den později otevřeli skóre pardubičtí hráči, ale za pár vteřin si museli odpykat dvouminutový trest a toho hosté využili. Neuběhly ani dvě minuty a Pardubice měly vedení zpět. Hostivař na to rychle zareagovala a pět vteřin před přestávkou se poprvé dostala do náskoku. Ve druhé části se na obou stranách ujaly dvě střely a také do třetí třetiny vstupovali hostivařští hráči s jednobrankovým vedením. To se jim ale udržet nepodařilo, Pardubice dvěma trefami stav otočily a hosté se už nedotáhli. Hattrickem a asistencí se blýskl Čejka, s týmem si ale žádný bod neodvezl.

Stav série: 2:0

Doma si nechala oba body také Karviná, Svítkov nepustila do vedení ani jednou

1. čtvrtfinálové utkání: HbK Karviná vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 6:2 (1:0, 2:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 14. L. Rosůlek (Pala, Pořízek), 21. Stromko (Pořízek), 27. Pořízek (Fárský), 32. J. Rosůlek (Skyba, Pilch), 37. Skyba (J. Rosůlek, Stromko), 44. Diviš (L. Rosůlek) – 31. Bláha (Bureš, Korbel), 34. Malý (Bláha).

Střely: 25:27, vyloučení: 5:3, přesilovky: 3:5, využití: 3:1, v oslabení: 1:0, diváků: 126.

K úvodnímu čtvrtfinálovému utkání vycestoval Svítkov do Karviné. Jako první se vrátka na trestnou lavici otvírala na domácí straně, to Svítkovští nepotrestali, naopak v závěru první třetiny poslal Karvinou do vedení v početní výhodě Lumír Rosůlek. V další části na to domácí navázali dvěma góly. Jen dvacet pět vteřin po druhé přestávce snížil Bláha, za chvíli domácí odpověděli. Jednou trefou na to zase zareagovali hosté. Zanedlouho byli potřetí vyloučení a ani tentokrát trest nedoběhl až do konce a Karviná se radovala. Ta se dostala do oslabení v závěru třetí části, hosté ještě zkoušeli hru v šesti, ale to se jim nevyplatilo. Vítězství pojistil Diviš a Karviná zaznamenala první bod.

2. čtvrtfinálové utkání: HbK Karviná vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Pořízek (Pilch, J. Rosůlek), 17. L. Rosůlek (Diviš), 21. Diviš (Pala, L. Rosůlek), 26. Pořízek (Fárský), 45. Pořízek (L. Rosůlek, Pala) – 5. Matýs (Bláha, Bureš), 25. Waber (Korbel), 35. Shejbal (Malý, Kábrt).

Střely: 26:24, vyloučení: 8:5, přesilovky: 5:8, využití: 1:1, v oslabení: 0:0, diváků: 158.

V neděli se Karviná poprvé prosadila jen 22 vteřin po úvodním vhazování. Hosté srovnali v páté minutě a s vyrovnaným skórem oba týmy vstupovaly do druhé části. Ta se lépe vydařila domácím, kteří vsítili tři branky, Svítkov jednu. Ve třetí třetině se hosté dotáhli na rozdíl jednoho gólu a v závěru ještě zkusili power play. Domácí gólman už za svá záda nepustil žádný míček, do prázdné branky ale zamířil Pořízek. Karviná vyhrála i druhé utkání a vybojovala další bod.

Stav série: 2:0