CROSSDOCK Extraliga

Analýza prvního kola Play – down: Kdo se zachrání v první fázi?

Naše redakce vám přináší statistické poměření všech účastníků play – down. Ty nejdůležitější statistiky pohromadě. Kdo postoupí? Bude nakonec záležet na útoku nebo obraně? Kdo bude muset sestoupit do 1. Ligy? Dobřany, Hradec Králové, Prachatice nebo Plzeň?

TJ Snack Dobřany vs. HBC Hradec Králové 1988


Šneci koušou!

Dobřany mají z účastníků play down nejlepší přesilovku i nejlepší oslabení! Je to navíc činnost, která je velebila i v rámci celé ligy. S klidem se mohou rovnat účastníkům play off a řadu z nich předčit. Obecně to platí i o herním projevu Západočechů. V jejich hale se nehraje lehce. Kouč Šlehofer si zakládá na poctivosti. Od svých hráčů vyžaduje dobrou rozehrávku. Ta je společně s přesilovými hrami stavebním kamenem dobřanské hry. Z individualit vyzdvihněme beka Václava Šlehofera ml., brankáře Jáska či rychlíka J. Kováříka. Tito tři zřejmě budou oporami Šneků v jejich tažení za příští extraligovou štací.

Hradec umí zvládat horké chvilky!

Pokud se o někom dá tvrdit, že pro něj výsledky dávno minulé nic neznamenají, je to Hradec. Před pár lety otáčel play off s Kladnem z 0:2 na 3:2, to samé platí i v play down. Východočeši zbraně neskládají. Budou se spoléhat na defenzívu a urputný boj. Sourodá hradecká past, zvaná „Téčko“, již nebudí takový respekt jako za Nováka s Bacovským, stále přesto sem tam protiútok umožní. Právě na to bude 1988 sázet. A kdo ví, možná se v těžké chvíli objeví i „Blaničtí – Hradečtí rytíři“ – Novák s Bacovským. Zkušenost bude trumfem Hradce.

TIP REDAKCE: Dobřany Extraligu hokejbalu zachrání ve 4 zápasech!


HBC Plzeň vs. HBC Prachatice


V akváriu plném mečounů bude horal těžko plavat!

Je to tak. Nikomu se nechce hrát v plzeňské hale. V domácím prostředí umí mladý mančaft využít každého odrazu od dobře známých plexiskel. Potvrdit to může nejeden favorit. Domácí mají také lepší úspěšnost, co do zužitkování přesilových her. To samé platí o likvidaci oslabení. Plzeň je zkrátka doma silná. V tomto prostředí se rovná play off mančaftům. Dokáží Highlanders vydolovat bodíček v „akváriu“ a doma nezaváhat? Plzeň potáhne Lokajíček s Vobrubou.

Vyšší nadmořská výška není pro ryby!

V aréně v Prachaticích nepanuje také zrovna nejpřívětivější atmosféra pro hosty. Faktem ale zůstává, že Horalové neprožili povedené jaro. Mají z něj pouze 3 body. Na stranu druhou – právě z domácího zápasu s Plzní. První extraligová sezóna byla různorodá. Prachatice však nejsou zklamáním. Každý další těžký zápas může tento mančaft jen a jen posílit. Poradí si s plzeňskými Mečouny?

TIP REDAKCE: Plzeň doma nezaváhá, navíc vyhraje i venku. Nejvyšší soutěž okusí i příští rok, když vyzraje nad Highlanders 3:0 na zápasy!

Udrží si papírově nejsilnější celek z Dobřan extraligovou příslušnost i pro příští sezónu? Zdroj fotky: TJ Snack Dobřany.