CROSSDOCK Extraliga

Určitě by pro nás znamenalo hodně dostat se do semifinále, neskrývá Michal Smolík

Vyrovnaná čtvrtfinálová série je zatím jen mezi Letohradem a Ústím nad Labem. To v úvodním utkání prohrálo v samostatných nájezdech, ve druhém první bod v sérii vystřelil v prodloužení severočeskému týmu Michal Smolík. Ústecký obránce se o rozehraném čtvrtfinále rozpovídal více.

V takto vyrovnaných zápasech rozhodují maličkosti

Michale, o víkendu jste vstoupili do čtvrtfinále play off prvními dvěma zápasy v Letohradě, odkud jste si přivezli vyrovnanou sérii 1:1. Byl to váš cíl?

Náš cíl byl určitě vyhrát oba zápasy, ale bohužel se tak nestalo. Určitě jsme rádi alespoň za ten jeden bod, protože v této sérii je anebo alespoň byl favoritem Letohrad.

O vítězi v obou zápasech 45 minut základní hrací doby nerozhodlo. Odpovídala vyrovnaným výsledkům také předvedená hra?

Já osobně si myslím, že předvedená hra výsledkům odpovídala a v takto vyrovnaných zápasech rozhodují maličkosti.

V prvním souboji jste se prosadili jen v první třetině, utkání pak šlo až do samostatných střílení. Mrzelo vás, že jste první bod v sérii ztratili takto v závěru?

Určitě nás to mrzí. Samostatné nájezdy jsou vždy tak trochu o štěstí a my bohužel toho štěstí měli méně viz první gól z nájezdu Letohradu.

Michal Smolík přispěl ve druhém zápase čtvrtfinále důležitým gólem k vyrovnání série. Bude ústecký tým úspěšný také na domácím hřišti? Autor fotky: Iva Janoušková.

Tuto sérii budeme chtít na domácím hřišti vyhrát

Ve druhém zápase jste ale týmu zařídil vyrovnání, bod jste vystřelil v přesilové hře jen sedm vteřin po začátku prodloužení. Jak si celou gólovou situaci vybavujete?

Zůstal jsem stát sám na levém kruhu, když to Karlos (Karel Kubát) dostal na modrou čáru od George (Jiří Tomáš) a díky dobré práci Soukyho (Lukáš Soukup) na vrcholu kruhu vznikla možnost přímé nahrávky na mě. Karlos mi to dal a já to z první trefil do levého horního rohu branky.

Základní část jste zakončili na sedmém místě, nyní se vám zatím jako jedinému týmu v letošní sezóně podařilo porazit druhý Letohrad na jeho hřišti. Co by pro vás znamenalo dostat se do semifinále?

Letohrad je velice silný tým na domácím hřišti a jsme určitě rádi, že jsme s nimi odehráli dva vyrovnané zápasy. Určitě by pro nás znamenalo hodně se dostat přes letos výborně hrající Letohrad do semifinále.

Série bude pokračovat o víkendu na ústeckém hřišti, kde se už může rozhodnout o postupujícím do další série play off. S čím do zápasů půjdete?

Do obou zápasů půjdeme s tím, že budeme chtít tuto sérii na domácím hřišti vyhrát. Budeme dodržovat taktiku od trenérů a věřím, že se v obou utkáních trefí Honza Sedláček, kterému domácí hřiště sedí a má tvrdou přízemní střelu.