CROSSDOCK Extraliga

Pardubice a Kert Park vybojovaly semifinále! Dvě čtvrtfinálové série rozhodne pátý zápas

O víkendu pokračovala Extraliga mužů dalšími čtvrtfinálovými zápasy. Nejrychleji ukončily sérii Pardubice, kterým k vybojování postupu do semifinále stačily jen tři zápasy. Kladno si skoro vynutilo pátý zápas, nakonec uspěl Kert Park. Letohrad s Ústím a Karviná se Svítkovem půjdou do pátého utkání.

Kladno potrápilo favorita, k poslání série do pátého utkání bylo blízko 

3. čtvrtfinálové utkání: HBC Kladno vs. HC Kert Park Praha 4:3p (1:1, 1:1, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Singer (Adam), 17. Teinitzer (Schnaubelt), 43. Procházka (Kohout, Hrabar), 47. Singer (Adam) – 1. Vaněk (Kruček, Zvonek), 24. Lhota (Fejfar), 37. Šperl (Tomáš Lhota).

Střely: 22:45, vyloučení: 9:7, přesilovky: 3:5, využití: 1:0, v oslabení: 0:0, diváků: 250.

Kert Park přijel do Kladna s dvoubodovým vedením v sérii, kladenští hráči ale ještě nechtěli končit sezónu a byli odhodlaní bojovat. Hosté otevřeli skóre už v první minutě, v desáté na to odpověděl Singer. Ve druhé třetině nejprve Kladenští skóre otočili, na to pak odpověděl Lukáš Lhota. V polovině třetí třetiny se hosté znovu ujali vedení, na to se podařilo domácím zareagovat v přesilové hře a poslali utkání do prodloužení. V něm rozhodl druhým gólem v utkání Singer a vystřelil tak Kladnu první bod v sérii.

4. čtvrtfinálové utkání: HBC Kladno vs. HC Kert Park Praha 3:4p (0:2, 1:0, 2:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Pražák (Špaček, Dědič), 37. Procházka (Adam, Singer), 39. Daníček (Singer) – 5. Vaněk (Zvonek, Šperl), 6. L. Lhota (Jágr, Laurinc), 43. Šperl (Kruček, T. Lhota), 47. Plzák (Danko).

Střely: 17:22, vyloučení: 6:5, přesilovky: 5:6, využití: 2:1, v oslabení: 0:0, diváků: 249.

Kladno v neděli potřebovalo druhý bod, aby ještě mohlo myslet na postup. Také v tomto utkání se ale jako první prosadil Kert Park, tentokrát v páté minutě. Uběhlo jen 39 vteřin a hosté už vedli o dva góly. Kladno bojovalo a ve druhé třetině v početní výhodě snížil Pražák. Vyloučení hráče Kert Parku se domácím podařilo potrestat i ve třetí třetině. O necelé dvě minuty později skóre otočil Daníček a Kladenští byli blízko vyrovnání série. V závěru se ale na jejich straně vylučovalo a to Pražané potrestali. O vítězi rozhodlo až prodloužení, kde postup do semifinále vystřelil hostům Plzák.

Stav série: 1:3

V Ústí se v obou zápasech síť vlnila jen v přesilových hrách, o postupujícím rozhodne pátý zápas

3. čtvrtfinálové utkání: Elba DDM Ústí nad Labem vs. SK Hokejbal Letohrad 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 23. Tomáš (Stupka), 40. Stupka (Červinka, Costa), 44. Macek (Costa, Červinka) – 18. Bogdány (Rozlílek, Doskočil).

Střely: 21:17, vyloučení: 4:5, přesilovky: 4:3, využití: 3:1, v oslabení: 0:0, diváků: 311.

Mezi Ústím a Letohradem byla po úvodních dvou zápasech série vyrovnaná, nyní se přesunula do severních Čech. V první třetině se nikdo neprosadil, v dalších rozhodovaly přesilové hry, ve kterých padly všechny branky. Necelé tři minuty po první přestávce rozvlnil síť Bogdány, poté už se radovali jen ústečtí hráči. Ti ještě ve druhé třetině srovnali, v závěru základní hrací doby skóre dvěma góly otočili a ujali se vedení v sérii.

4. čtvrtfinálové utkání: Elba DDM Ústí nad Labem vs. SK Hokejbal Letohrad 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 24. Sedláček (Macek, Stupka) – 22. Rozlílek (Bečka, Halbrštát), 34. Chovanec (Lux, Lajčiak), 40. Faltus (Lux, Bogdány).

Střely: 24:17, vyloučení: 11:10, přesilovky: 8:8, využití: 1:3, v oslabení: 0:0, diváků: 253.

Ve druhém domácím utkání už mohlo Ústí rozhodnout o postupu do semifinále, Letohrad ale bojoval a ještě chtěl sérii vrátit domů. Také v tomto utkání čekali diváci na první branku až do druhé třetiny. Jako první zvedali ruce nad hlavu letohradští hráči, ale o chvíli později bylo srovnáno. Za nerozhodného stavu vstupovaly oba týmy do třetí části. Tam dvěma přesnými trefami šel do náskoku Letohrad. Všechny míčky si cestu do branky našly opět v početních výhodách. Po čtyř soubojích je série vyrovnaná a o postupujícím se rozhodne až v pátém utkání.

Stav série: 2:2

Hostivař ve třetím zápase prohrála těsně, z postupu do semifinále už se radují Pardubice

3. čtvrtfinálové utkání: HBC Hostivař vs. HBC Pardubice 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 29. J. Vaniš (Kucharčík, Čejka) – 7. Geisler (Förstl, Moravec), 9. P. Kubeš (Krejčí, Bílý).

Střely: 21:27, vyloučení: 4:3, přesilovky: 2:5, využití: 1:1, v oslabení: 0:0, diváků: 272.

Hostivařští hráči v Pardubicích žádný bod v sérii nevybojovali, doma se ale ještě snažili o naději na postup do semifinálových zápasů. V úvodu jim hosté nabídli přesilovou hru, tu nevyužili, naopak do vedení šli v sedmé minutě pardubičtí hráči. Zanedlouho na to navázali v početní výhodě a odskočili na rozdíl dvou branek. Ke konci druhé třetiny snížil Jiří Vaniš a jednobrankovou ztrátu drželi domácí až do závěru základní hrací doby. Tam se ještě v power play snažili dotáhnout, ale nikdo už se neprosadil a těsnou výhrou si hosté zajistili postup do semifinále.

Stav série: 0:3

Svítkov doma sérii srovnal, ve středu se vrací do Karviné

3. čtvrtfinálové utkání: HBC Svítkov Stars Pardubice vs. HbK Karviná 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Malý (Kábrt, Shejbal), 19. Paulovič (Bláha, Matýs), 28. Kaščák (Zeman, Matýs), 40. Matýs (Král, Zeman).

Střely: 29:18, vyloučení: 5:7, přesilovky: 5:3, využití: 1:0, v oslabení: 0:0, diváků: 267.

Také Svítkov byl v nelehké situaci, aby měl šanci na postup do další série, musel na domácím hřišti vyhrát obě utkání. Do třetího zápasu vstoupil skvěle a už v páté minutě rozradostnil své fanoušky. Ve druhé části přidal na své konto dva góly, ve třetí jednu. Karvinští se neprosadili ani jednou, všechny jejich střely chytil Novotný. Svítkovští hokejbalisté si tak zapsali první bod a sérii posunuli do dalšího dne.

4. čtvrtfinálové utkání: HBC Svítkov Stars Pardubice vs. HbK Karviná 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Hudec (Kubíček), 21. Kábrt (Hudec, Král), 24. Hudec (Kábrt), 42. Hudec (Král, Bureš) – 18. Diviš (Pala).

Střely: 33:22, vyloučení: 3:7, přesilovky: 4:1, využití: 1:0, v oslabení: 0:0, diváků: 315.

V neděli měla Karviná druhý pokus na ukončení série, proti byl ale Svítkov, který měl jiný cíl. V poslední minutě před první přestávkou zařídil vedení domácímu týmu Hudec, na to Karviná zareagovala na začátku druhé části. Vedení si za chvíli vzali zpět zase Svítkovští v přesilové hře a ve dvacáté čtvrté minutě už vedli o dvě branky. V poslední třetině ještě výhru potvrdil Hudec a dokončil tak hattrick. Svítkov v domácím prostředí sérii srovnal a ve středu se rozhodne v Karviné.

Stav série: 2:2