CROSSDOCK Extraliga

Tady už to nebude o tom, kdo je a není favorit, vyhlíží rozhodující páté utkání Radek Pořízek

Karviná zvládla doma oba úvodní zápasy čtvrtfinále a ve Svítkově už mohla sérii ukončit. To se jí nepovedlo a o postupujícím rozhodne až páté utkání. Karvinští se budou spoléhat také na Radka Pořízka, který se po konci sezóny v hokejové Jihlavě věnuje hokejbalu naplno a patří k tahounům týmu.

Možná jsme i my byli trošku hlavami v semifinále

Radku, s Karvinou jste do Svítkova odjížděli s vedením 2:0 ve čtvrtfinálové sérii a u soupeře už vám k postupu do semifinále chyběla jen jedna výhra, ale nepodařilo se vám to. Co se ve východních Čechách stalo?

Myslím si, že domácí se na nás připravili a hráli jinačí hru než u nás. Možná jsme i my byli trošku hlavami v semifinále, ale byly to odlišné zápasy než u nás doma v Karviné.

Oproti domácím zápasům se vám tam gólově nedařilo. Doma jste ve dvou soubojích vsítili celkem jedenáct branek, u soupeře jen jednu. Čím si to vysvětlujete?

Jak jsem říkal, Svítkov se na nás skvěle připravil a hráli úplně jinak než u nás. Myslím, že jsme i málo stříleli a některé akce překombinovali.

Na domácím hřišti jste byl jedním z tahounů mužstva Vy. V prvním zápase jste si zapsal vítězný gól a na dva nahrál, ve druhém jste se blýskl hattrickem. Co Vám udělalo největší radost?

Největší radost mi udělala první výhra, samozřejmě každý chce dávat góly a asistence, ale ten pocit vyhrát s takovou skvělou partou lidí je daleko hezčí než dávat góly a prohrát.


Budeme chtít udělat co nejvíc pro to, abychom doma vyhráli

Když jste měl volno, tak už během hokejové sezóny jste stihl odehrát nějaké zápasy v hokejbale, ale až nyní jste se takto rozstřílel. Jste teď už více zvyklý na jiný povrch, když se tomuto sportu věnujete naplno?

Ano, určitě, když trénuji čistě hokejbal, tak se mi hraje daleko lépe, než když to střídám anebo si jdu zahrát po nějaké době. On je puk těžší, když chcete něco udělat, svezete se na tom ledě. Tady to nejde, míček skáče víc než puk, je lehčí a navíc k tomu musíte stále běhat, takže za mě je daleko lepší, když se soustředím jen na jednu věc.

Ve středu se série vrací do Karviné, kde už se rozhodne. V této sérii zatím vyhrál vždy domácí tým. Věříte, že to takto bude i v pátém utkání?

Věřím, že to tak bude, určitě si s kluky něco k tomu řekneme a budeme chtít udělat co nejvíc pro to, abychom doma vyhráli a šli dále za našim cílem, a to uspět v play off.

Svítkov je teď nabuzený dvěma vítězstvími z domácího prostředí a určitě bude chtít o postup bojovat. Co od rozhodujícího zápasu očekáváte?

Bude to vyrovnaná bitva, oba týmy mají určitou kvalitu, tady už to nebude o tom, kdo je a není favorit. Bude to na krev zápas a vyhraje ten, kdo bude víc chtít a samozřejmě kdo bude mít víc štěstí. Takže očekávám pěkný hokejbal, který bude vyrovnaný.