CROSSDOCK Extraliga

V nejdelším utkání v historii hokejbalu se z postupu radoval Letohrad! V semifinále je také Svítkov

Ve středu pokračovalo čtvrtfinále play off Extraligy mužů dvěma pátými zápasy. Nejprve po těžkém souboji otočil sérii Svítkov a zajistil si postup do semifinále. Až do půl jedenácté večer se hrálo v Letohradě, kde se překonal rekord, utkání rozhodli domácí v závěru druhého prodloužení.

Svítkov předvedl skvělý obrat série a postupuje do semifinále

5. čtvrtfinálové utkání: HbK Karviná vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 15. Stromko (J. Rosůlek), 18. L. Rosůlek (Stromko), 34. Diviš (Pořízek, Pala) – 4. Matýs (Waber, Král), 23. Korbel (Bláha), 26. Bláha (Bureš, Paulovič), 41. Král (Malý, Hudec), 45. Matýs.

Střely: 25:31, vyloučení: 10:7, přesilovky: 4:6, využití: 2:2, v oslabení: 0:0, diváků: 250.

Svítkov byl po úvodních dvou zápasech v Karviné krok od vyřazení. Karvinští hráči ale ve východních Čechách nerozhodli, naopak Svítkovští sérii vyrovnali a o postupujícím muselo rozhodnout až páté utkání. Do něj vstoupili lépe hosté a už ve čtvrté minutě otevřel skóre Matýs. Jen třináct vteřin před první přestávkou srovnal Stromko v přesilové hře a na začátku druhé části šli domácí do vedení.

To jim dlouho nevydrželo, v dramatickém boji o semifinále ještě ve druhé třetině dvěma góly skóre otočili svítkovští hráči. Stav se znovu měnil v úvodu třetí patnáctiminutovky, když vyloučení hostujícího hráče potrestal Diviš. Ve čtyřicáté první minutě poslal Svítkov do vedení Král. Náskok už si pak hosté pohlídali, pět vteřin před koncem základní hrací doby si výhru ještě pojistili a mohli se radovat z postupu. V semifinále se utkají s Kert Parkem.

Stav série: 2:3


Letohrad rozhodl v čase 74:59! Po náročném boji míří do další série

5. čtvrtfinálové utkání: SK Hokejbal Letohrad vs. Elba DDM Ústí nad Labem 3:2 (2:0, 0:1, 0:1 – 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Šíma (Faltus, Lux), 9. Rozlílek (Halbrštát), 75. Macháček (Halbrštát) – 29. Chlán (Švanda, Costa), 40. Soukup (Smolík).

Střely: 64:29, vyloučení: 7:9, přesilovky: 7:6, využití: 0:1, v oslabení: 0:0, diváků: 325.

Po čtyřech utkáních byla čtvrtfinálová série také vyrovnaná mezi Letohradem a Ústím nad Labem. V rozhodujícím zápase začali před svými fanoušky lépe letohradští hráči, když v polovině první třetiny mířil přesně Šíma, o necelou minutu později poslal tým do dvoubrankového vedení Rozlílek. To udržel Letohrad až do závěru druhé části, minutu před druhou přestávkou snížil na rozdíl jedné branky Chlán.

Zdramatizovat utkání se podařilo ústeckým hráčům srovnáním v početní výhodě necelých šest minut před koncem třetí třetiny a napínavý souboj pokračoval v prodloužení. Letohradští byli střelecky aktivnější, ale míček si cestu do branky nemohl najít. Už to vypadalo, že zápas půjde do třetího prodloužení, ale jen dvacet jedna vteřin před koncem druhého se hezkou akcí blýskl Macháček a vystřelil domácím postup. Vítězný gól tak padl v čase 74:39 a jednalo se o nejdelší utkání v historii hokejbalu. V semifinálových duelech čekají na Letohrad Pardubice.

Stav série: 3:2