CROSSDOCK Extraliga

Semifinále play off Extraligy hokejbalu: Má Svítkov na to, aby vyřadil Kert Park? Jeleni chtějí vrátit Pardubicím loňské vyřazení!

Semifinálové série play off Extraligy hokejbalu jsou tady! Uvidíme dvě série, které budou mít všechno. Nováček ze Svítkova bude chtít přejít přes mistrovský Kert Park! Jak borci z Lužin zareagují? A co čekat od série Jelenů a Pardubic?

HC Kert Park Praha vs. HBC Svítkov Stars Pardubice


Mistr proti mistrovi

Loňský vítěz Extraligy proti vítězi první ligy. Svítkov má naprosto obdobnou sestavu jako loni. Hraje také podobným stylem. Agresivní útočný hokejbal. Běhavé Pardubice se nyní konečně postaví zasloužené výzvě. Vyzvou pětinásobného mistra Česka. Kert Park to nebude mít s obhajobou jednoduché. Rozjetí Východočeši otočili sérii s Karvinou. Kert se bude snažit hrát, jak to umí. Síla na balónku, pohyb, zkušenosti a jednotlivci, kteří jsou při dobrém předzápasovém spánku zastavitelní možná za cenu faulů.

Pět titulů z Lužin!

Pětkrát. Přesně tolikrát nám Kert ukázal, jak je silný ve vyřazovacích bojích. A ukazuje to znovu. Houževnaté Kladno dokázalo Kert Park potrápit. Pražané však ukázali svou sílu, když druhý duel zvládli doma bez inkasované branky. Třetí kousali a bojovali až do prodloužení. Ve čtvrtém před koncem prohrávali, David Šperl vyrovnal. Příběh o šesti titulech v prodloužení nepřestal psát dlouhán Lukáš Plzák. Kdykoliv začnou vyřazovací boje objeví se navíc na scéně fantom Petr Danko! Tradičně prapor hráčů z hlavního města nese také Dalimil Zvonek. Tradičně silná disciplína Kertu – přesilová hra, byla však Rysy zdemolována. Úspěšnost 14 % je nejnižší ze všech účastníků PLAY – OFF, a pokud táhne Kert Park za titulem, musí je zlepšit!

Konečně PLAY - OFF mančaft!

Svítkov až ve dvou posledních sezonách ukazuje, jak dobrým týmem je. V PLAY – OFF to platí dvojnásob. Od doby, co Malý s Bláhou i další mladíci přinesli pardubickém mužstvu lehkost, má se Svítkovem problém každý. To si doplňme o zkušené hráče v nejlepším věku a tým s velkým T je na světě. Přidejme ještě Ondřeje Matýse, se kterým Svítkov ještě neprohrál sérii ve vyřazovacích bojích. Dále Jakub Král, nově reprezentační útočník. Neopomeňme brankáře Novotného. Tahle skupinka už jednou pohár zvedla, a jak se ukazuje, první liga s extraligou zase tolik rozdílů nemá. Pořád je to jen o tom, kdo dostane oranžový nesmysl do sítě soupeře víckrát. A Svítkov už takhle přelstil Karvinou. Žádní nazdárci, ale černí koně!

Pozor na ně:

PETR DANKO – 4 zápasy, 3 branky. Velmi důležité branky. Jak je již tradicí, „Dany“ v PLAY - OFF najde formu a dokáže rozhodovat zápasy. Je užitečný na vhazováních, před brankářem soupeře, v oslabeních. V každé situaci chcete mít Petra Danka na své straně.

ONDŘEJ MATÝS – 5 zápasů, 4 góly. Ryzí střelec. Navíc šikula, co se nebojí vymyslet na soupeře kdejakou léčku. Když má k sobě kumpány kalibru Krále či Bláhu, je těžké ho zastavit.

TIP REDAKCE: KERT PARK bude v sérii lepším týmem. Svítkov překvapí favorita a bude i přesto vzdorovat. Nakonec se dočkáme velkého překvapení, když Pardubice vyřadí Kert Park v pátém zápase!


SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Pardubice

Zkušené Pardubice proti houževnatým Jelenům

Repríza loňského čtvrtfinále extraligy, ve kterém Pardubice slavily po pěti utkáních. Tentokrát se setkávají dva týmy v téměř totožných sestavách. Pardubice již loni sérii otáčely. Dočkáme se letos něčeho podobného?

Se zkušeností nejdál dojdeš!

HBC Pardubice si poradili s Hostivaří v nejkratším možném termínu a měli tak dostatek času k relaxaci. Obvyklý lídr Jan Bílý je opět na scéně a ve čtvrtfinále si připsal 6 kanadských bodů. Hostivař s mladým mančaftem obětavě konkurovala zkušeným Východočechům. Přesilová hra 31 % je velmi obstojným počinem. Alarmující úspěšnost pouhých 50 % v oslabení je možná dána nízkým počtem odehraných oslabení (6). Rozhodně by v tomto trendu však hráči z města perníku pokračovat neměli. Do finále se budou chtít prokousat skrze domácí prostředí, kde jsou vždy velmi silní.

Raněný Jelen je agresivnější!

Jeleni jistě pocítí dlouhou a těžkou sérii s Ústím nad Labem. Ukončil ji Michal Macháček ještě ve středu. Moc nechybělo a hrálo by se do čtvrtka. Ústí potrápilo druhý tým základní části. Východočeši si pomohli přesilovými hrami. Táhne je střelec Rozlílek. Přidal se i nahrávač Halbrštát nebo jistý Michal Novák. Tři bojovné pětky se nevzdaly ani na okamžik a ukázaly, co všechno dokážou pro postup mezi top čtyři týmy.  Ve čtvrtfinále hrál skvěle také obránce Jan Bečka. Nyní se jelení družina bude muset vypořádat s pardubickými borci. Hra letohradu bude muset jít ještě o krůček výš. Přidat se výrazněji potřebuje také třetí útočná formace. Kvalitně drží soupeře na uzdě. Chce to pomoc pro bodové lídry. Dva tři góly za sérii mohou udělat rozhodující rozdíl.

Pozor na ně:

NICOLAS LANGR při správné konstelaci dokáže být nepříjemností pro obranu Letohradu. Ve spolupráci s Bílým a dalšími hrozí nebezpečí z hole Langra v každé situaci.

JAN BEČKA vyzrál v jednoho z nejlepších obránců extraligy. Nezbavuje se balónku. Řídí přesilovku. Nezřídka se chytře zapomene na útočné modré a hrozí z pozice obránce brejkem. Ve čtvrtfinále zaznamenal 5 kanadských bodů!

TIP REDAKCE: Letohrad ukáže svou rychlost. Letos konečně prolomí brány finále. Sérii zvládne v poměru 3:1 na zápasy! Vzpruhou mu bude vítězná série s Ústím.

Letohrad má Pardubicím co vracet! Jeleni věří v postup! Bude to tak? Autor fotky: Josef Česák st.