CROSSDOCK Extraliga

Pocit to byl opravdu úžasný, neskrývá Michal Macháček po rozhodnutí nejdelšího utkání v historii hokejbalu

Letohrad vybojoval postup do semifinále až v pátém utkání na konci druhého prodloužení. V nejdelším zápase v historii hokejbalu se vítěznou trefou blýskl Michal Macháček. Letohradský útočník byl rád, že náročný souboj už skončil a nešlo se do dalšího nastaveného času.

Jako tým jsme se semkli a dokázali tuto sérii dovést do vítězného konce

Ve čtvrtfinále play off nečekalo na Letohrad nic lehkého. V sérii s Ústím nad Labem rozhodl o postupujícím až pátý zápas, ve třech bylo skóre po základní hrací době vyrovnané. „Cesta do semifinále byla těžká. Tato série byla ohromně vyrovná. Ale jako tým jsme se semkli a dokázali tuto sérii dovést do vítězného konce,“ těší Michala Macháčka, který si v každém domácím čtvrtfinálovém utkání zapsal jeden gól. Důležitý byl už ten v prvním zápase, když jako jediný z týmu překonal ústeckého gólmana v samostatných stříleních. V nájezdech ho prostřelil hned dvakrát a vystřelil mužstvu první bod.

Ve druhém srovnal na 1:1, ale tentokrát si bod odvezli hosté. Ti pak doma stav série otočili, do vítězného konce ji ale nedotáhli a ve středu se přesunuli do Letohradu. V rozhodujícím zápase vedli letohradští hráči až do závěru druhé třetiny o dvě branky, nakonec se hostům podařilo srovnat a utkání došlo až do druhého prodloužení. Domácí soupeře přestříleli, ale potřetí se jim dlouho nedařilo dostat míček za záda Tomáše Rechtorika. „Neproměňovali jsme gólové šance. Tomáš je skvělý gólman, což ukazoval celou sérii. Ale nakonec jsme našli recept i na něho,“ hledá příčiny dlouhého čekaní na třetí branku Macháček.

Souboj pak rozhodl jen dvacet jedna vteřin před koncem druhého prodloužení. Krátce po vhazování v obranném pásmu obdržel přihrávku od Davida Halbrštáta a předvedl skvělou akci. S míčkem na hokejce sprintoval na druhou stranu, aby zařídil Letohradu postup. „Síla se už nehledala lehko. Ale po nahrávce právě od Davida se mi uvolnil prostor a v takové situaci se vždy ještě nějaká síla najde,“ popisuje letohradský útočník rozhodující okamžik. V tu chvíli už měli hráči v nohách skoro pět patnáctiminutových třetin.

Michal Macháček se raduje z vítězného gólu v 5. čtvrtfinálovém utkání v čase 74:39. Bude se mu s týmem dařit také v semifinále? Autor fotky: Radka Lajčiak Bezdedová

Regenerace je v plném proudu, v sobotu budeme na 100 % připraveni

Vítězná branka tak padla až v čase 74:39. Délka tohoto zápasu překonala rekord a jednalo se o nejdelší utkání v historii hokejbalu. Na posledního postupujícího do semifinále se čekalo až do půl jedenácté večer, pak po napínavém boji vypukla na domácí straně velká radost. „Pocit to byl opravdu úžasný a zároveň to byla ohromná úleva,“ vypráví Macháček o svých pocitech po vystřelení postupu do semifinále.

Ve východních Čechách se v letošní sezóně odehrál také nejdelší zápas v historii Extraligy ledního hokeje, když se v semifinále play off v Hradci Králové vstřelil vítězný gól až ve čtvrtém prodloužení. V hokejbalovém souboji v Letohradě nechybělo kousek od třetího. „Já osobně takhle dlouhé utkání rád nemám, takže jsem velmi rád, že to nešlo do dalšího prodloužení,“ má jasno po náročném duelu Macháček.

Už v sobotu začne semifinále, kde se letohradští hráči utkají s Pardubicemi, kterým k postupu stačily jen tři zápasy. V základní části s nimi Jeleni v Polabinách prohráli, před svými fanoušky zvítězili v prodloužení. „Na semifinálovou sérii se velmi těšíme a věřím, že zvládneme i tuto,“ vyhlíží další utkání play off letohradský hráč s číslem 93. Také o víkendu se s týmem představí na domácím hřišti. Tam chtějí být zase úspěšní, a tak musí rychle nabrat nové síly. „Regenerace je v plném proudu a v sobotu budeme na 100 % připraveni,“ hlásí odhodlaně Macháček.