CROSSDOCK Extraliga

Kert Park vstoupil do semifinále dvěma výhrami! Letohrad ve druhém utkání sérii s Pardubicemi srovnal

O prvním květovém víkendu se rozeběhlo semifinále play off Extraligy mužů. Kert Park na domácím hřišti ani v jednom utkání nezaváhal a k postupu do finále mu chybí jedno vítězství. Výsledkově vyrovnané zápasy sehrál Letohrad s Pardubicemi, každý vybojoval bod.

Kert Park je krok od finále, Svítkov na něj zatím recept nenašel

1. semifinálové utkání: HC Kert Park Praha vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 7:3 (2:1, 3:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 8. Zvonek (Danko, Šperl), 11. M. Kruček (Fejfar, Novák), 22. Vaněk (L. Lhota, Zvonek), 29. M. Kruček (J. Kruček), 30. Šperl (Vaněk, Zvonek), 36. L. Lhota (Šperl), 40. Novák (J. Kruček) – 13. Bláha (Kaščák, Zeman), 33. Korec (Bureš), 41. Bláha (Malý, Kaščák).

Střely: 30:30, vyloučení: 3:2, přesilovky: 2:3, využití: 2:0, v oslabení: 0:0, diváků: 73.

Svítkov ve středu otočil čtvrtfinálovou sérii a zajistil si postup do semifinále, kde už v sobotu nastoupil proti Kert Parku, ten ukončil čtvrtfinále minulou neděli. Na Lužinách se nejprve dvakrát radovali domácí fanoušci, ve třinácté minutě snížil na rozdíl jednoho gólu Bláha. Ve druhé části skončily tři míčky v hostující kleci, v úvodu třetí se snažil utkání zdramatizovat Korec. Pražané si ale vedení hlídali a dvěma trefami ještě pojistili. Čtyři a půl minuty před koncem základní hrací doby ještě upravili skóre hosté, ale na soupeře už se nedotáhli. První bod v sérii si tak zapsal Kert Park.

2. semifinálové utkání: HC Kert Park Praha vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. Danko (Wróbel), 19. Zvonek (T. Lhota, M. Kruček), 27. Danko (Kovárník, Wróbel), 41. Danko (Jágr) – 33. Matýs (Kaščák, Hrubý).

Střely: 29:22, vyloučení: 4:5, přesilovky: 5:4, využití: 1:0, v oslabení: 0:0, diváků: 81.

O den později zase otevřeli skóre Pražané, tentokrát se jejich první střela ujala v sedmnácté minutě. Zanedlouho rozvlnili síť znovu, chvíli před druhou přestávkou se prosadili ještě jednou. Hostům se na začátku třetí třetiny podařilo snížit, více gólů už si ale na své konto nezapsali. Naopak necelých pět minut před koncem třetí části dokončil Danko hattrick. Domácí tak už v sérii vedou 2:0. Svítkovští se příští týden budou snažit Kert Park překvapit a otočit i tuto sérii.

Stav série: 2:0

Ve východních Čechách je série vyrovnaná, obě utkání skončila těsnými výsledky

1. semifinálové utkání: SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Pardubice 2:3 (0:1, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 26. Rozlílek (Macháček), 27. Rozlílek (Bogdány, Dostál) – 8. Bílý (Krejčí, Langr), 21. Langr (Novotný, Bílý), 22. Langr (Kubeš, Bílý).

Střely: 27:27, vyloučení: 3:4, přesilovky: 4:3, využití: 1:1, v oslabení: 0:0, diváků: 225.

Postup do semifinále si Letohrad vybojoval až v pátém čtvrtfinálovém utkání, které trvalo nejdéle ze všech zápasů v historii hokejbalu. V další sérii play off se potkal s Pardubicemi, těm stačily ke zvládnutí čtvrtfinále tři zápasy. V dalším utkání se ujaly vedení na hřišti Letohradu v osmé minutě, dalšími dvěma góly navýšily náskok ve druhé třetině. Ke konci druhé patnáctiminutovky se dvakrát radovali také domácí, o obě trefy se postaral Rozlílek. S těsnou ztrátou vstupovali letohradští hráči také do třetí třetiny, tam už se nikdo neprosadil a první bod tak získali Pardubičtí.

2. semifinálové utkání: SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Pardubice 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 22. Rozlílek (Faltus, Bečka), 39. Faltus (Dostál), 42. Rozlílek (Faltus, Bečka) – 28. Krejčí (Bílý, Langr), 28. Březina (Janeček, Förstl).

Střely: 43:26, vyloučení: 3:5, přesilovky: 4:2, využití: 2:1, v oslabení: 0:0, diváků: 210.

V neděli v první třetině drželi oba týmy brankáři a diváci čekali na první gól až do dvacáté druhé minuty. Tam se domácím podařilo využít přesilovou hru, vyloučení hostujícího hráče potrestal Rozlílek. V závěru druhé třetiny mířili přesně v početní výhodě také pardubičtí hokejbalisté, poté skóre ještě otočili. Na to se podařilo Letohradu odpovědět ve druhé polovině třetí části, do vedení pak poslal v další přesilové hře domácí Rozlílek. Poté už si domácí jednobrankový náskok pohlídali a sérii vyrovnali.

Stav série: 1:1