CROSSDOCK Extraliga

Plzeň a Dobřany zvítězily v prvních kolech play down! Prachatice a Hradec Králové musí ještě bojovat

O víkendu se hrálo také o udržení naší nejvyšší hokejbalové soutěže. Plzni už v Prachaticích stačilo jen jedno utkání a sérii zvládla. Dobřany po vyhraném sobotním zápase byly záchraně blíže než Hradec. Tomu se nevydařil souboj ani v neděli a druhým úspěšným týmem v play down jsou dobřanští hráči.


Plzeň se zachránila v nejrychlejším možném čase, v Prachaticích navázala na domácí výsledky

3. utkání 1. kola: HBC Prachatice vs. HBC Plzeň 1:5 (0:2, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 16. Jiří Štěpánek (Valek, Pixa) – 9. Matoušek (Vobruba, Roušal), 10. Miksan (O. Benedikt), 18. Kunzmann (Matoušek, Švarc), 40. Poláček, 43. Miksan (Kráčina, Majer).

Střely: 14:21, vyloučení: 6:13, přesilovky: 9:3, využití: 1:1, v oslabení: 0:1, diváků: 86.

Prachatice si minulý týden nepřivezly z Plzně ani jeden bod a na domácím hřišti neměly situaci lehkou. Musely zvládnout oba zápasy, aby měly naději na záchranu Extraligy v prvním kole play down. Do třetího souboje lépe vstoupili mečouni a po první třetině už vedli o dvě branky. V úvodu druhé části domácí snížili ve dvojnásobné přesilové hře, zanedlouho ale znovu navýšil náskok hostů Kunzmann. Ve třetí patnáctiminutovce se prachatičtí hráči ještě snažili dvoubrankovou ztrátu smazat, už se jim to ale nepodařilo, naopak mečouni mířili přesně ještě dvakrát a radovali se z udržení naší nejvyšší hokejbalové soutěže. Prachatice musí o záchranu bojovat v dalším kole.

Stav série: 0:3

Plzeň si po výhře v Prachaticích zapsala na své konto už třetí bod v sérii a v naší nejvyšší hokejbalové soutěži se zachránila. Autor fotky: HBC Prachatice

Dobřany sérii otočily, v neděli už zdramatizování prvního kola play down nepřipustily

3. utkání 1. kola: HBC Hradec Králové 1988 vs. TJ Snack Dobřany 1:2 (1:0, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 11. Hudeček (Tesař, Bacovský) – 34. V. Šlehofer (Matoušek, Truchlý), 42. Rubner (V. Šlehofer, Strejček).

Střely: 27:17, vyloučení: 3:4, přesilovky: 4:3, využití: 1:1, v oslabení: 0:0, diváků: 95.

Hradec Králové ovládl první utkání, v druhém se Dobřany dotáhly a na východ Čech se série přesunula za vyrovnaného stavu. V dalším zápase poslal domácí do vedení v jedenácté minutě Hudeček, když využil první nabídnutou přesilovou hru. Další míček skončil v brance až ve třetí části, první vyloučení domácích potrestal Václav Šlehofer. Nerozhodné skóre vydrželo až do závěru třetí třetiny, pak stav otočil Rubner. Hradečtí se ještě pokoušeli dotáhnout v power play, hostujícího gólmana už ale nepřekonali a vedení v sérii se ujali dobřanští hráči.

4. utkání 1. kola: HBC Hradec Králové 1988 vs. TJ Snack Dobřany 2:4 (0:2, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Šimůnek (Svoboda, Malý), 28. Šimůnek (Bacovský) – 8. Rubner (V. Šlehofer), 12. V. Šlehofer (Rubner, Truchlý), 18. Matoušek (J. Kovářík, Rubner), 25. Kolařík (J. Kovářík, Ruda).

Střely: 48:24, vyloučení: 5:7, přesilovky: 6:3, využití: 1:2, v oslabení: 0:0, diváků: 84.

V neděli se Hradec snažil o vrácení série na západ Čech, Dobřany naopak chtěly získat poslední bod k záchraně. První míček skončil za brankovou čárou znovu v přesilové hře, vedení hostům zařídil Rubner. Zanedlouho na něj navázal také v početní výhodě Václav Šlehofer. Na začátku druhé třetiny už vedli dobřanští hokejbalisté o tři branky. Šimůnek pak jednou trefou snížil, tříbrankový náskok vrátil hostům Kolařík. Domácí se ještě snažili s nepříznivým skórem něco udělat a před koncem druhé části na to zareagoval druhým gólem v utkání Šimůnek. Ve třetí části zkoušeli Hradečtí odvolat gólmana, ale žádný míček se už mezi tři tyče nedostal. Dobřany tak vybojovaly důležitou výhru a v Extralize se udržely. Hradec Králové se ještě utká s Prachaticemi.

Stav série: 1:3

Dobřany se ve východních Čechách radovaly v obou zápasech. V Extralize mužů budou nastupovat i další sezónu. Autor fotky: HBC Hradec Králové 1988