CROSSDOCK Extraliga

Kdo si udrží extraligovou příslušnost i pro příští rok? Nováček nebo zkušený tým?

Přinášíme vám statistické poměření před finálním kolem play down Extraligy. Ty nejdůležitější statistiky pohromadě. Kdo udrží Extraligu? Bude nakonec záležet na útoku nebo obraně? Kdo si nejvyšší soutěž zahraje i příští rok? Nováček z Prachatic půjde proti zkušeným Pirátům!

HBC Prachatice vs. HBC Hradec Králové 1988


Teď nebo Národka!

Záchranářskými boji otlučený Hradec proti novicovi ligy Prachaticím. Loni učinili Horalové neočekávaný tah, když se rozhodli podniknout smělou výpravu napříč Extraligou. Na podzim si nevedli špatně. Pak přišel výsledkový sešup. Podlibínští podlehli v první sérii play down i favorizované Plzni, která je týmem spíše na hranici vyřazovacích bojů než do baráže. Hradec potrápil po nijaké sezóně Dobřany. Šneci jsou také povětšinou na hraně postupu a nepostupu do osmičky. Ani jeden duel série devátého s posledním nebyl jednoznačný. Piráti doplatili na nízkou produktivitu. Nyní se střetnou dva celky, které prozatím příliš radosti nepoznaly.


Nováček se může vrátit zpět odkud přišel!

V sérii proti Plzni si Horalové příliš nezahráli. Do hry je Mečouni vůbec nepustili. Prachatice vstřelily pouze 4 branky ve třech utkáních a inkasovaly jich dvacet. Jednoznačná záchrana Plzně nebyla překvapením. Teď na ně však čeká jiný hokejbal. Očekává se defenzivní bitva o každý metr hřiště. Proti Plzni vstřelil dvě branky Jiří Štěpánek. Není jisté, zda se jihočeská družina bude moci opřít o Jiřího Kaláta, který zápolí v první lize proti Boleslavi v dresu Suchdola. Prachatická přesilovka v první sérii dosáhla na 6 % a úspěšnost oslabení na 57 %. Je jasné, že Horalové budou potřebovat k udržení extraligy mnohem lepší výkony.

Záchranná služba Hradec Králové!

Proti Šnekům bojovali urputně. Přesilovku však obdobně jako Prachatice nevytáhli nad 16 %. Oslabení 58 % také není skvělým počinem. Inu, bude to boj. Hradec do něj potáhnou Josef Šimůnek, Jan Bacovský a další zkušení hráči. Teď už to nebude o krásných kombinacích, ale o týmovém obětavém výkonu. O Hradci se navíc dá tvrdit, že ať už ve vyřazovací sérii potká kohokoli, bude to řežba se vším všudy. Pozor si Piráti musejí dát na vyloučení. Ve čtyřech utkáních nasbírali 79 trestných minut. Průměr téměř 20 trestných minut na utkání by nevěstil nic dobrého.


Kdo táhne tým k záchraně?

JOSEF ŠIMŮNEK

Zarputilý srdcař, co neuhne z žádného souboje. V pravou chvíli umí přidat branku a zburcovat mančaft. Teď ho budou Piráti potřebovat nejvíc. Zopakuje dvě branky ze série proti Dobřanům?

JIŘÍ ŠTĚPÁNEK

Horal, který bude tlačit prachatické do strmého kopce jménem „záchrana extraligy“, se bude snažit zopakovat své dvě trefy, které byly jedním z mála záblesků naděje proti Plzni.

TIP REDAKCE: Prachatice budou doma bojovat ze všech sil. Posílení o suchdolské tahouny vybojují nedělní klání. Série se přestěhuje do Hradce, kde Piráti sérii dotáhnou poměrem 3:1 a zachrání Extraligu. Horalové se po bojovné sezoně vrátí do 1. Ligy.