CROSSDOCK Extraliga

Klíčovou roli budou hrát maličkosti, vyhlíží druhou sérii play down Lukáš Černý

Hradec Králové v úvodní sérii play down nebyl úspěšný. V prvním utkání zvítězil, pak už se ale radoval jen soupeř a hradečtí hráči musí bojovat o udržení Extraligy v dalším kole. Lukáš Černý už vyhlíží zápasy s Prachaticemi a věří, že se tým v soutěži zachrání.

Vypracovali jsme si plno nadějných šancí, ale góly z nich nepadaly

Lukáši, první sérii play down jste nezvládli a o záchranu Extraligy mužů musíte ještě bojovat. Co rozhodlo o vítězství Dobřan?

Za našim neúspěchem stojí především naše střelecká impotence. Vypracovali jsme si plno nadějných šancí, ale góly z nich nepadaly. Nedařilo se nám využívat ani přesilové hry, kterých jsme měli plno. Na přesilových hrách musíme zapracovat, jelikož rozhodují série, o čemž jsme se přesvědčili.

Do prvního kola jste ale vstoupili skvěle a úvodní zápas vyhráli. Vy jste k prvnímu bodu v sérii přispěl gólem a asistencí. Věřili jste si po zvládnutém utkání na soupeře více?

Vstup jsme měli vynikající a naivně jsme si mysleli, že to půjde samo. V druhém utkání nás Dobřany ale rychle vyvedly z omylu a ukázaly svou sílu. Vletěly na nás a využily našeho chladného startu. Zápas si pak už pohlídaly.

V neděli jste prohráli a série se do Hradce Králové přesunula za vyrovnaného stavu. Na domácím hřišti jste ale další výhru na své konto nepřidali. Kde vidíte největší příčiny?

Jak už jsem psal, naše nevyužívání přesilových her rozhodlo, můžu říct celou sérii. Za zmínku by mohla stát ztráta zápasové koncentrace po sporných momentech zápasu. Na to si musíme dát pozor, aby nám to znovu nezavařilo.

Zápasy to budou určitě tvrdé a fyzicky náročné

Výsledky skončily těsnými rozdíly, ve dvou utkáních jste prohráli jen o gól. Mrzí vás ještě, že jste nebyli od dalších bodů daleko?

O tom nemusíme diskutovat, frustrace je rozhodně veliká, už kvůli těsným výsledkům. Dle mého skromného názoru nám rozhodně chybělo štěstí v některých částech zápasů.

Nyní vás čeká druhá série, kde se utkáte s Prachaticemi. Úspěšný tým bude nastupovat v naší nejvyšší hokejbalové soutěži také příští rok, poražený půjde do 1. Ligy. Jaké souboje očekáváte?

Zápasy to budou určitě tvrdé, fyzicky náročné a klíčovou roli budou hrát maličkosti, které rozhodnou zápasy. Není na co se šetřit, a věřím, že my budeme ti úspěšnější.

O víkendu odehrajete první zápasy na hřišti soupeře. Co bude důležité, abyste rozhodující boje začali co nejlépe?

Plně se koncentrovat a nenechat se zbytečně rozhodit. Naposledy to v Prachaticích nedopadlo dle očekávání. Doufám, že se vyhneme stejným chybám a ukážeme, že jsme Piráti.