CROSSDOCK Extraliga

Kert Park je pošesté v řadě ve finále! Pardubice a Letohrad se o postup utkají v pátém zápase

O víkendu se semifinálové série přesunuly do Pardubic. Svítkovu se tentokrát nepodařilo doma vyhrát a Kert Park se už v sobotu radoval z postupu do finále. Pardubičtí hráči třetí utkání zvládli, v neděli ale v prodloužení uspěl Letohrad a o druhém postupujícím rozhodne pátý souboj.

Kert Parku stačilo ve Svítkově jen jedno utkání

3. semifinálové utkání: HC Kert Park Praha vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 1:5 (1:3, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Král (Matýs, Zeman) – 3. Vaněk (Zvonek), 5. Šperl (Kovárník, Zvonek), 5. Wróbel (Laurinc, Peschout), 25. M. Kruček (Zvonek, Šperl), 26. Vaněk (Zvonek).

Střely: 17:26, vyloučení: 5:2, přesilovky: 1:4, využití: 0:0, v oslabení: 0:0, diváků: 341.

Kert Park doma vyhrál oba úvodní zápasy semifinále a na hřišti Svítkova už mohl rozhodnout o postupu do finále. Svítkovští hráči se ale ještě snažili, před svými fanoušky chtěli sérii alespoň prodloužit. Ve třetí minutě poslal hosty do vedení Vaněk, uběhlo jen třináct vteřin a Král srovnal. Pražané si vzali zpět vedení v páté minutě, kde během osmi vteřin vsítili dvě branky. Skóre se pak měnilo ve druhé části, když Kert Park náskok navýšil dalšími dvěma trefami. Ve třetí části vystřídali domácí gólmany, místo Novotného nastoupil Šťovíček. Žádná střela si poté už cestu do klece nenašla a hosté se radovali z postupu.

Stav série: 0:3


V sobotu Pardubice neinkasovaly, o den později poslal Letohrad sérii do pátého utkání

3. semifinálové utkání: HBC Pardubice vs. SK Hokejbal Letohrad 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Česák (Zajíček), 27. Geisler (Zajíček, Janeček), 38. Langr (Krejčí).

Střely: 27:19, vyloučení: 3:3, přesilovky: 3:3, využití: 1:0, v oslabení: 0:0, diváků: 111.

Do Pardubic se přesunula série za vyrovnaného stavu. V dalším utkání neviděli diváci v první třetině žádnou branku. Poprvé rozvlnil síť v osmnácté minutě v přesilové hře Česák, ke konci druhé třetiny navýšil vedení domácích Geisler. Letohradu se nedařilo překonat pardubického gólmana, naopak domácí byli přesní ještě v polovině třetí části. Náskok už si pak Pardubičtí pohlídali, k dalšímu bodu v sérii jim čistým kontem pomohl Foršt.

4. semifinálové utkání: HBC Pardubice vs. SK Hokejbal Letohrad 1:2p (0:0, 0:0, 1:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 35. Česák (Förstl) – 43. Šíma (Doskočil), 51. Rozlílek (Faltus, Dostál).

Střely: 26:24, vyloučení: 5:4, přesilovky: 2:3, využití: 0:0, v oslabení: 0:0, diváků: 398.

V neděli už mohly Pardubice rozhodnout, Letohrad ale bojoval a chtěl sérii vrátit na domácí hřiště. Skóre se dlouho neměnilo, ani jeden gólman v prvních dvou třetinách nelovil z branky žádný míček. Do vedení se dostali pardubičtí hráči v třicáté páté minutě, Letohrad na to odpověděl 126 vteřin před koncem základní hrací doby. O vítězi rozhodlo až prodloužení, kde skóre otočil Rozlílek a o postup do finále budou týmy bojovat ještě v pátém utkání.

Stav série: 2:2