CROSSDOCK Extraliga

Hradec šel ve druhém kole play down do vedení, druhý den se Prachatice dotáhly

O víkendu vstoupily do rozhodující série play down Prachatice a Hradec Králové. Na hřišti prachatických hráčů se v sobotu ujal vedení v sérii Hradec, když byl úspěšnější v samostatných stříleních. Domácí ale nedovolili odjíždět hostům s dvoubodovým vedením a v neděli vyhráli.


Hradečtí vybojovali první bod v nájezdech, v neděli se rozstřílely Prachatice

1. utkání 2. kola: HBC Prachatice vs. HBC Hradec Králové 1988 2:3ss (1:0, 0:0, 1:2 – 0:0)

Branky a nahrávky: 2. R. Sitter (Markytán), 43. Šilhán (Markytán) – 37. L. Černý (Síla), 40. Bacovský (Hudeček, Šimůnek), rozh. náj. Bacovský.

Střely: 20:30, vyloučení: 2:1, přesilovky: 1:2, využití: 0:0, v oslabení: 0:0, diváků: 99.

Prachatice a Hradec Králové nezvládly první sérii play down a o záchranu Extraligy musí bojovat ve druhém kole. Domácí vstoupili do utkání skvěle a už ve druhé minutě se prosadil Radek Sitter. Jednobrankové vedení drželi prachatičtí hráči až do třicáté sedmé minuty, když Hradec vyrovnal. O chvíli později hosté skóre otočili, ale neuběhly ani tři minuty a skóre bylo zase nerozhodné. Zápas šel pak do prodloužení, v něm ani jeden gólman za svá záda míček nepustil a o vítězi rozhodla až samostatná střílení, kde byli úspěšnější hradečtí hokejbalisté.

2. utkání 2. kola: HBC Prachatice vs. HBC Hradec Králové 1988 6:3 (1:1, 4:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Markytán (Turek), 17. Markytán (Turek), 24. Valek (Jiří Štěpánek), 25. Valek (Plašil), 29. Markytán (Plašil, Šaršok), 37. Zavřel (Valek, Markytán) – 7. Bacovský (Hudeček), 25. Hudeček (Šimůnek, Bacovský), 29. Bacovský (Tesař, Palán).

Střely: 29:16, vyloučení: 3:5, přesilovky: 5:2, využití: 2:1, v oslabení: 0:0, diváků: 103.

O den později bojoval Hradec o druhý bod, Prachatice naopak chtěly sérii srovnat. Už ve třetí minutě rozradostnil domácí fanoušky Markytán, o chvíli později na to zareagoval Bacovský. Prachaticím se pak lépe vydařila druhá třetina, kde se nejprve dostaly do tříbrankového vedení. Hradečtí na to zareagovali dvěma trefami, ještě před druhou přestávkou byli jednou přesní domácí. Ve třetí části využil přesilovou hru Zavřel a Prachatice si v sérii zapsaly první bod. Hattrickem a asistencí k tomu přispěl Markytán.

Stav série: 1:1