CROSSDOCK Extraliga

Tuhle sérii si moc užívám, hlásí před rozhodujícím zápasem semifinále Nicolas Langr

Pardubice mohly v neděli semifinálovou sérii rozhodnout. Z výhry se ale radoval Letohrad o postup do finále se utkají v pátém souboji. Jedním z nejproduktivnějších hráčů pardubického týmu je Nicolas Langr, který je v této sérii u hodně důležitých situací a už vyhlíží sobotní duel.

Přesně takhle by to v play off mělo vypadat

Nicolasi, v semifinále play off bojujete s nedalekým Letohradem. V sérii jste už dvakrát vedli, ale soupeř se vždy dotáhl. Jak náročné jsou to zápasy?

Zápasy jsou hodně vyrovnané a hraje se opravdu nadoraz až do konce, takže fyzicky i psychicky je to velice náročné. Ale přesně takhle by to v play off mělo vypadat.

V prvních třech utkáních padly vítězné góly v přesilových hrách. Rozhodují menší chyby, které pak druhý tým potrestá?

Přesilové hry obzvlášť v takto vyrovnaných utkáních hrají velkou roli, každým vyloučením dáváte soupeři možnost rozhodnout a tato série to jasně ukazuje. V 5. utkání se proto musíme faulům vyvarovat.

Do Pardubic se série přesunula za vyrovnaného stavu, v sobotu jste pak na domácím hřišti vyhráli 3:0. Je to zatím jediné utkání v sérii, které neskončilo jednogólovým rozdílem. V čem se lišilo od ostatních?

Rozdíl byl v proměňování šancí. Ve druhé třetině oba týmy měly šance, ale nám se povedlo dát dva góly a až do konce zápasu jsme díky tomu diktovali tempo a vyhráli větším rozdílem.

Nicolas Langr v semifinálové sérii s Letohradem zatím vsítil tři branky. Bude se v sobotu radovat z dalších gólů? Autor fotky: Josef Česák

Je to derby, na všech zápasech dobrá divácká atmosféra, vyrovnaný hokejbal

Ve čtvrtém utkání jste otevřeli skóre až ve třetí třetině, hostům se pak podařilo srovnat a o vítězství rozhodli v prodloužení. Co chybělo k dotáhnutí duelu do úspěšnějšího konce?

Chyběla nám druhá branka. Po tom prvním gólu jsme měli další šance, které jsme mohli využít, ale bohužel druhý gól nám tam nepadl a Letohrad díky tomu dokázal vyrovnat a nakonec v prodloužení vyhrát.

Jste důležitou součástí týmu, v prvním semifinálovém souboji jste byl u všech gólů, v dalších dvou jste se také zapsal do statistik. Jak si celou sérii užíváte?

Teď už nezáleží na tom, kdo ty góly dá, hlavně že tam nějaké padnou, ale pokud se to povede mně, tak samozřejmě mám radost. Tuhle sérii si užívám moc, je to derby, na všech zápasech dobrá divácká atmosféra, vyrovnaný hokejbal, takže se těším na sobotu, až tahle série vyvrcholí.

O postup do finále se s Letohradem utkáte v pátém zápase. Minulý rok vás Kladno vyřadilo ve třech soubojích, nyní jste blíže. Co by to pro vás znamenalo dojít letos dále?

Byla by to znovu možnost si zahrát finále, a přesně proto tenhle sport hrajeme, abychom se dostali co nejdál a hráli o tu nejvyšší pozici.