CROSSDOCK Extraliga

Druhé kolo play down půjde do pátého zápasu! Ve východních Čechách si každý tým zapsal bod

O víkendu pokračovala také druhá série play down, kde už se mohlo rozhodnout, kdo se zachrání. První utkání ve východních Čechách zvládl Hradec a v neděli tak byl v lepší situaci. Druhý den ale před domácími fanoušky druhou výhru na své konto nepřidal, Prachatice se radovaly v prodloužení.

Třetí utkání ovládl Hradec, v neděli si v prodloužení vystřelily pátý zápas Prachatice

3. utkání 2. kola: HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Prachatice 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 9. Erban (D. Černý), 13. Jiřík (Šimek, Šimůnek), 16. Mejzlík (Šimůnek, Hudeček), 32. Mejzlík (Fanderlík, Jiřík), 40. Síla (Hudeček, L. Černý) – 35. Valek (Zavřel, Sitter).

Střely: 21:21, vyloučení: 6:4, přesilovky: 4:6, využití: 0:0, v oslabení: 0:0, diváků: 83.

Na hřiště Hradce Králové se série přesunula za vyrovnaného stavu. Domácí nezačali utkání příliš dobře, v úvodu utkání se na jejich straně třikrát otvírala vrátka na trestnou lavici, ale Prachatičtí nevyužili žádnou přesilovou hru. Naopak v deváté minutě otevřel skóre Erban, v první třetině pak vedení Hradce navýšil ještě Jiřík. Domácí fanoušky poté rozradostnil dvěma trefami Mejzlík a Hradečtí už vedli o čtyři branky. Ve třetí části se podařilo hostům jedním gólem snížit. Na to pak ještě ke konci zápasu Hradec odpověděl a ujal se vedení v sérii.

4. utkání 2. kola: HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Prachatice 2:3p (1:1, 1:0, 0:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Jiřík (Šimůnek), 22. Erban (Mejzlík, Paukrt) – 7. Štěpánek (Bárta, Šaršok), 41. Bárta (Švácha), 55. Markytán (Šaršok).

Střely: 26:26, vyloučení: 2:6, přesilovky: 5:3, využití: 0:0, v oslabení: 0:0, diváků: 128.

V neděli už mohli Hradečtí ukončit boje o udržení nejvyšší hokejbalové soutěže, Prachatice ale naopak chtěly sérii vrátit na domácí hřiště. Do čtvrtého utkání vstoupili skvěle domácí a jen dvacet pět vteřin po začátku utkání se z první branky radoval Jiřík. V sedmé minutě na to pak zareagoval Jan Štěpánek a do druhé části vstupovaly oba týmy za vyrovnaného stavu. Tam se podařilo Hradci vzít vedení zpět. V závěru třetí třetiny ještě prachatičtí hráči zápas zdramatizovali a šlo se do prodloužení. Domácí tam mohli rozhodnout v nařízeném trestném střílení, zanedlouho byl ale úspěšnější Markytán a poslal sérii do pátého utkání.

Stav série: 2:2