CROSSDOCK Extraliga

Ve finále Extraligy se utkají dva nejlepší týmy základní části! Jeleni chtějí udolat mistrovský Kert Park

Finálová série Extraligy hokejbalu, tu budou v České republice sledovat téměř všichni hokejbaloví fanoušci. Sympatickým výkonem se do finále dostal Letohrad, druhý nejlepší celek po základní části. A kdo čeká na druhé straně? Samozřejmě, že Kert Park Praha. Sesadí Jeleni hokejbalisty z Lužin?

HC Kert Park Praha vs. SK Hokejbal Letohrad


Dva nejlepší týmy základní části v bitvě o titul

Kert, vítěz základní části a pětinásobný šampion ligy, vyvrátil v sérii se Svítkovem jakékoli spekulace a soupeře smáznul 3:0 na zápasy. Letohrad dokráčel do historického finále po náročném boji. Východočeši přepnuli do módu Play – Off a po deseti těžkých zápasech, z nichž polovinu rozhodovalo prodloužení nebo nájezdy, je před nimi Everest v podobě Kert Parku.


Hlavní město českého hokejbalu – Praha

Pražané vévodí tuzemskému hokejbalu. Nic na tom prozatím dosavadní průběh sezóny nemění. Kert drží tresty pod 10 minut na zápas, oslabení přes 82 % a v kádru má navíc ostrostřelce Danka, Zvonka nebo Vaňka. Brankář Návara navíc ve spolupráci s parťáky z obrany dokázal udržet inkasované branky pod 2 na zápas. Přesilové hry na necelých devatenácti procentech úspěšnosti nejsou žádnou tragédií a prozatím borcům z Lužin nijak nechybí. Favorit ligy navíc neprohrává doma. Nedobytné Lužiny jsou klíč k titulu, vědí borci z Kertu.

Čím déle budeme hrát, tím lépe.

Letohradu prodloužení a dlouhé série vůbec nevadí. Bude klíčové, aby se únava z lítých střetů neprojevila právě nyní, když budou Jeleni potřebovat být všude o krok dříve než soupeř. Nepříjemné jsou také loby, které se Letohrad nezdráhá použít. Čtrnáct trestných minut na utkání by určitě nebylo rozumné dodržovat také ve finále. Ani oslabení 69 % není spolehlivou doménou. A tak lze říci jediné. Je v podstatě jedno, jaké statistiky máte, když nechybí týmový duch a bojovná vítězná mentalita! Brankář Michal Novák je stavebním kamenem úspěšného tažení. Rozhodující branky přidává Vít Rozlílek, nejlepší střelec Play – Off. Bude to na Kert Park stačit?

TIP REDAKCE: Vyvrcholení extraligy nabídne již unavený Letohrad proti zkušenému Kertu. Jeleni budou bojovat a po neúspěšném prvním víkendu si euforicky vynutí v prodloužení čtvrté utkání. V něm se zkušenost Kertu projeví naplno. Pražané oslaví šestý titul poměrem 3:1 na zápasy!