CROSSDOCK Extraliga

Odměna za všechno, co tomu sportu obětujeme, je týmový titul, má jasno nejužitečnější hráč Zvonek

Kert Park se minulý týden radoval už z šestého titulu v řadě. Výrazně k tomu přispěl Dalimil Zvonek, který byl v základní části nejlepším nahrávačem, v play off se stal nejproduktivnějším hráčem. Vsítil také vítězný gól v rozhodujícím finálovém utkání a po roce zase obdržel cenu Libora Topolánka.

Mně ta role obecně vyhovuje více, raději nahrávám, než střílím

Dalimile, o víkendu jste si s Kert Parkem došli v naší nejvyšší hokejbalové soutěži už pro šestý titul v řadě. Jak byste popsal celou letošní cestu soutěží, kde jste zase dosáhli vrcholu?

Letošní sezóna byla náročná. Na podzim jsme nehrávali v plné sestavě, ta se různě lepila, ale musím říci, že jsem byl až překvapený, jak dobré jsme i tak podávali výkony. Na jaře se vrátili někteří důležití hráči a začali jsme sbírat formu na play off. Tam jsme měli velmi těžké série. Kladno nás více než potrápilo už ve čtvrtfinále, Svítkov s námi taky odehrál skvělé zápasy a třešničkou na dortu bylo finále s Letohradem, který šel letos strašně nahoru a ve finále byl naprosto zaslouženě.

Dlouhodobě se na úspěších týmu podílíte Vy, v základní části jste posbíral 32 asistencí a překonal tak novodobý rekord. Vyhovovala Vám v letošní sezóně spíše role nahrávače?

Mně ta role obecně vyhovuje více, raději nahrávám, než střílím, i když velmi často k nelibosti trenérů. (úsměv).

Na obdivuhodné výkony jste navázal v play off, s šesti góly a třinácti asistencemi jste se stal nejproduktivnějším hráčem a nejlepším nahrávačem. Na jaké okamžiky vyřazovacích bojů nejvíce vzpomínáte?

Nejradši určitě na poslední dva zápasy v Letohradu, byla tam skvělá atmosféra a všichni jsme si to strašně užili.


Finálová série v Letohradě byla ozdobou celé extraligové sezóny 2022/23. Dalimil Zvonek si dva zápasy na východě Čech nesmírně užil. Autor fotky: Iva Janoušková ml.

Jsem rád, že se mi dařilo a dokázal jsem pomáhat týmu vyhrávat zápasy

Poprvé ve své kariéře jste bodoval v play off v každém utkání. Skvělou bilanci jste zakončil vítězným gólem ve čtvrtém finálovém zápase. Jak to vnímáte krátce po sezóně?

Když už jsem nedokázal vyhrát pomalu ani jedno buly, tak jsem musel být platný nějak jinak (smích), samozřejmě jsem rád, že se mi dařilo a dokázal jsem pomáhat týmu vyhrávat zápasy.

Po roce jste si převzal cenu Libora Topolánka pro nejužitečnějšího hráče play off. Už dříve jste říkal, že to pro Vás hodně znamená, v neděli jsme to také mohli zaznamenat. Je to ta nejcennější hokejbalová odměna za všechno, co tomuto sportu věnujete?

Je to tak, cena pro mě znamená hodně. Jako individuální cena je pro mě určitě cenná, ale odměna za všechno, co tomu sportu obětujeme, je týmový titul a to, že to pak můžeme se spoluhráči oslavit.

Od sezóny 2017/2018, kdy působíte v Kert Parku, jste odehrál všechny zápasy play off, po covidové pauze jste nevynechal žádné utkání ani v základní části. Užíváte si hokejbal opravdu naplno?

Jak kdy (smích), samozřejmě jsou chvíle, kdy se nechce, ale nakonec stejně hrát jdete, protože vás ten sport fakt baví. Je taky třeba říci, že se mi vyhýbala vážnější zranění a relativně drželo zdraví.


Kert Park dominuje Extralize mužů už 6 let v řadě! Zdroj fotky: HC Kert Park Praha.