CROSSDOCK Extraliga

Podle individuálního hlediska to byla skvělá sezóna, těší nejužitečnějšího hráče základní části Jana Čejku

V uplynulé extraligové sezóně vládl produktivitě Jan Čejka. Hostivařský útočník v základní části posbíral 49 kanadských bodů, kromě nejproduktivnějšího hráče byl také na čele střelců. Představil se i v jiných soutěžích a letos už zasáhl do více než padesáti zápasů.

Osobní statistiky bych vyměnil za sezónu, která bude trvat do finále play off

Honzo, v letošní sezóně jste dominoval v produktivitě Extraligy. V základní části jste se blýskl 49 kanadskými body, což se minimálně dlouho nikomu nepovedlo, stal jste se také nejlepším střelcem. Jak se za tímto kariérním úspěchem ohlížíte?

Podle individuálního hlediska to byla skvělá sezóna, ale když vám končí sezóna už v dubnu, tak to jde celé stranou. Radši bych osobní statistiky vyměnil za sezónu, která bude trvat do finále play off.

Hostivaři jste v základní části pomohl k šestému místu, s týmem jste pak došli do čtvrtfinále play off. Byl to ročník plný zkušeností, na kterém se dá stavět v dalších sezónách?

Každá sezóna je nová zkušenost pro takto mladý tým. Zapracovalo se hodně nových kluků jak už z juniorky, tak i z jiných klubů. Snad nové zkušenosti budou platné v nadcházející sezóně. A probojujeme se dál než jen do čtvrtfinále.

Za své výkony jste si ocenění pro nejužitečnějšího hráče základní části převzal při třetím finálovém utkání v Letohradu. Užil jste si atmosféru před zaplněnou arénou?

Samozřejmě bych chtěl raději přebírat tuto cenu před domácími fanoušky, ale zrovna v Letohradu to nebylo ani tak znát. Letohrad patří v návštěvnosti na přední místa a ani tentokrát to nebylo jiné, a i když mě asi neznali, tak mi i zatleskali. (smích)


Jan Čejka si při finále play off Extraligy v Letohradě převzal mimo ceny pro nejužitečnějšího hráče základní části také cenu pro vítěze kanadského bodování a nejlepšího střelce základní části! Autor fotky: Iva Janoušková ml.

Přišlo hodně lidí a byl jsem velmi rád, že i pro naše kartičky

Po konci sezóny A-týmu jste ještě nastupoval za hostivařský B-tým, se kterým jste ve druhé lize v regionu došli až do finále. Byl to Váš cíl nemít před mistrostvím velkou pauzu od zápasového vytížení?

Byl to jeden z důvodů, proč jsem hrál za náš B-tým, ale samozřejmě pokud bych nechtěl, tak bych nechodil. Náš B-tým je poskládaný na klucích, se kterými jsem vyrostl a vždycky si s nimi rád zahraju, ať už jde o jakoukoliv zábavu.

Letos už kromě reprezentačních duelů máte na svém kontě 51 soutěžních utkání, už v dřívějších sezónách jste sbíral zkušenosti ve více soutěžích. Máte rád nabitý hokejbalový program?

Občas se za to proklínám, že si po Extralize domluvím na další den další zápas, ale po většině zápasů jsem za to rád. Dokud jsem mlád a vyhýbají se mi zranění, tak se budu snažit hrát toho co nejvíce.

Na začátku června jste s reprezentací U23 odehrál exhibiční utkání proti libereckým hokejistům. Jak jste jako jeden z nejlepších českých hokejbalistů vnímal toto poměření?

Vnímal jsem to jako výbornou propagaci Českého hokejbalu, tak i celého mistrovství. Přišlo hodně lidí a byl jsem velmi rád, že si lidi přišli i pro naše kartičky, i když jsme asi nebyli hlavní atrakcí. (úsměv) Zápas jsem si užil a snad tato vsuvka hokejistům Liberce zpříjemnila jejich letní přípravu.


Jan Čejka zažil exkluzivní zážitek s národním týmem hráčů do 23 let, který se 8. června střetl v exhibičním utkání s hokejisty Bílých Tygrů Liberec v rámci přípravy na Mistrovství světa. Autor fotky: Jiří Princ.