CROSSDOCK Extraliga

Vše se mi vybavilo, vzpomíná na předávání ocenění nejlepší brankář základní části Tomáš Rechtorik

Ústí nad Labem došlo v letošním play off do čtvrtfinále, k postupu do další série ale bylo blízko. Svými výkony v brance pomáhal týmu Tomáš Rechtorik, který měl nejlepší úspěšnost zásahů a byl vyhlášen nejlepším gólmanem základní části. Nyní už se s reprezentací U23 těší na mistrovství.

Na špici jsme se drželi samí mladíci, ukazuje to obrovský potenciál

Tomáši, v základní části i play off jste měl nejlepší úspěšnost zásahů ze všech brankářů Extraligy, také jste vychytal dvě čistá konta. Na co z letošní sezóny z individuální stránky budete nejvíce vzpomínat?

Ono těch okamžiků, na které budu vzpomínat, je víc. Na to, že i když jsme se s týmem v základní části umístili „až“ na sedmém místě, tak se mi podařilo udržet se takhle vysoko. Že jsme se na špici drželi samí mladíci, což ukazuje obrovský potenciál do budoucna. I ten pocit při prvním zápase play off, když jsem začal naplno vnímat, že teď přichází ta nejdůležitější část sezóny a musím ukázat, co ve mně doopravdy je.

S Ústím jste v základní části skončili na sedmém místě. Chtěli jste se dostat výše a mít lepší pozici pro play off?

Samozřejmě jsme se chtěli umístit výš. Podzimní část byla vcelku povedená a na jaře jsme chtěli bojovat o první čtyřku, ale bohužel se opakovala loňská sezóna a jarní část pro nás byla tragická. Asi je to jenom v našich hlavách, kdybychom první jarní zápas vyhráli, možná mohlo vše být jinak.

Ve čtvrtfinále jste se utkali s Letohradem. Sérii rozhodl až pátý zápas, kde vám k postupu do semifinále chyběl jen gól. Mrzí vás to kvůli tomu ještě více, že jste nedošli dále?

Hlavní problém byl ten, že k tomu pátému zápasu vůbec nemuselo dojít, kdybychom to už v neděli ukončili. To se bohužel nestalo a my museli zpátky do Letohradu. Mě osobně to mrzí hodně, zvlášť když vím, že rozhodující situaci jsem mohl vyřešit lépe. Kdyby Machymu (Michal Macháček, pozn. red.) šly nájezdy jako teď na repre kempech, mohli jsme hrát další prodloužení (smích).


Nejlepší brankář základní části Extraligy hokejbalu Tomáš Rechtorik dělal ve čtvrtfinále play off proti Letohradu co mohl, ale na postup to nestačilo. Autor fotky: Iva Janoušková ml.

V žádném zápase v sezóně jsem se necítil tak fyzicky dobře jako právě v tomto

V utkání padla vítězná branka v závěru druhého prodloužení, celkem na Vás mířilo 64 střel. Jak jste celý souboj vnímal v brankovišti?

Letohrad byl střelecky aktivnější a 64 střel je poměrně dost, ale zároveň je to úměrné odehraným necelým dvěma utkáním. Za celou sezónu jsem se v žádném zápase necítil tak fyzicky dobře jako právě v tomto. O to víc mě prohra mrzí.

Do Letohradu jste se pak ještě vrátil převzít ocenění za své letošní výkony v Extralize mužů při třetím finálovém utkání. Vybavily se Vám vzpomínky na čtvrtfinálové zápasy, které jste tam odehráli?

Samozřejmě se mi vše vybavilo. Přemýšlel jsem o tom, jaké by to bylo, kdybychom tu rozhodující trefu vstřelili my. Zároveň jsem Letohradu přál, aby minimálně sérii s Kert Parkem zdramatizoval.

Do posledního soutěžního duelu jste nastoupil na začátku května. Byla to trochu výhoda k odpočinku před příjemnými reprezentačními povinnostmi, nebo nevýhoda, že vypadnete ze zápasového tempa?

Po vypadnutí z play off jsem si dal týden a půl pauzu. Když jsem začal zase trénovat, tak jsem té pauzy litoval. Měl jsem pocit jako bych v té výstroji nebyl minimálně měsíc. Takže bych to spíš hodnotil jako nevýhodu. Už se ale zase cítím dobře a těším se na blížící se mistrovství.