Turnaje

Memoriál Libora Topolánka již tento víkend v Praze na Lužinách! V akci bude 13 mistrů světa

Již tento víkend 26. – 27. 8. 2023 se v Praze na Lužinách odehraje tradiční turnaj v podobě 4. ročníku Memoriálu Libora Topolánka, který přivítá hned pět silných dorosteneckých týmů. Turnaj se odehraje na počest zesnulé hokejbalové legendy.

Turnaj se odehraje systémem každý s každým. Bude se hrát 3x12 minut čistého času s tříminutovou pauzou mezi periodami. Na turnaji budou startovat hráči ročníku narození 2007 a mladší. Zajisté půjde o jeden z nejkvalitnějších mládežnických turnajů. Proč? Svědčí o tom i fakt, že se do akce vrhne 13 mistrů světa týmu do 16 let z Mistrovství světa v Liberci. Za tým ústecké Elby bude bojovat David Kučera a Nicolas Mejstřík. Ze Svítkova dorazí kapitán zlaté šestnáctky, který už pravidelně nastupuje i v Extralize mužů, Daniel Martínek s jeho kolegou z obrany Tomášem Koudelou.

Dres plzeňských Mečounů oblečou Jan Kraus, Pavel Novák a Martin Král. Domácí Kert Park budou zajisté táhnout za nejlepšími výkony Radim Drnec s Jakubem Chánem, který ve finále MS v Liberci vstřelil proti Kanadě vítězný gól! Hradec Králové pak budou reprezentovat další úspěšní hráči národního týmu z Liberce – Vojtěch Svatoň, Lukáš Vaněk, Matouš Pospíšil a toto trio povede na střídačce trenér Michal Koza.

Kdo se stane vítězem Memoriálu Libora Topolánka? Pokud se některý ze zápasů nerozhodne v základní hrací době, bude následovat prodloužení 5 minut 3 proti 3. Pokud se ani tak nerozhodne o vítězi, následují 3 samostatná střílení a případně až do rozhodnutí. Každý tým obdrží pohár, hráči prvních tří mužstev dostanou medaile, dále bude oceněn nejlepší útočník, nejlepší obránce, nejlepší brankář a nejužitečnější hráč turnaje.