Turnaje

Bonusem turnaje je letošní účast reprezentace ČR, zve na Páňa Cup Milan Maršner

O víkendu se v Městské hokejbalové aréně v Kladně uskuteční tradiční Páňa Cup. Na mezinárodním turnaji budou před další sezónou v rámci příprav bojovat tři extraligové týmy, jeden ze Švýcarska a česká reprezentace mužů. O události se více rozpovídal hlavní organizátor Milan Maršner.

Věřím, že turnaj mimo kvalitního hokejbalu přinese dobrou diváckou kulisu

Poslední srpnový víkend se bude pořádat už šestý ročník Páňa Cupu a také letos se na něm představí kvalitní týmy. Titul bude obhajovat domácí Kladno, z Extraligy se na poháru představí také Ústí nad Labem a Hradec Králové. Ze Švýcarska přijede tým SHC La Chaux-de-Fonds a v přípravách na mistrovství světa bude pokračovat česká reprezentace mužů. Na co zve všechny hokejbalové fanoušky Milan Maršner? „Jako každý rok na kvalitní předsezónní hokejbal za účasti zahraničního týmu ze Švýcarska a samozřejmě reprezentace ČR, která představí mladý výběr doplněný o několik zkušených hráčů,“ prozrazuje hlavní organizátor.

Příznivci hokejbalu se tak mohou těšit nejen na známé hráče z českých nejvyšších soutěží, ale také na zahraničního soupeře. „Věřím, že turnaj mimo kvalitního hokejbalu přinese dobrou diváckou kulisu a příjemnou atmosféru dnes již tradičního turnaje, kdy si vzpomeneme na našeho kamaráda a spoluhráče Martina Panenku "Páňu",“ myslí Maršner na kladenského hráče, který s A-týmem vybojoval v roce 2009 titul mistra republiky. Poté bohužel vážně onemocněl a v roce 2012 ve dvaceti jedna letech zákeřné chorobě podlehl.

Turnaj je pro účastníky dobrou příležitostí k přípravě na další sezónu a ještě před soutěžními duely tak mohou vstoupit do zápasového tempa. „Jedním z cílů je kvalitní příprava a herní konfrontace extraligových týmů se zahraničními. Věřím, že kvalita bude vysoká a zároveň turnaj přinese všem mužstvům to, co od něj očekávají,“ neskrývá Maršner, že pro týmy z naší nejvyšší hokejbalové soutěže může být zpestření poměřit síly se švýcarskými hokejbalisty.


Systém turnajem je vždy nastaven dle potřeb a možností

V reprezentaci se objeví několik medailistů z letošního juniorského šampionátu v Liberci, kteří budou chtít zabojovat o nominaci na seniorské mistrovství. „Bonusem turnaje je letošní účast reprezentace ČR, což pro diváky může být velice atraktivní. Mrzí mne neúčast pravidelného zahraničního účastníka ze Slovenska HbK Hokejmarket Skalica, který svou účast odřekl v průběhu příprav turnaje z klubově organizačních důvodů,“ vysvětluje Maršner, že v letošním ročníku se turnaje nezúčastní slovenské mužstvo.

Týmy odehrají během dvou dnů čtyři zápasy, každý se utká s každým. Turnaj odstartuje v sobotu v 11:00 soubojem mezi švýcarským celkem a ústeckými hráči. „Systém turnaje je vždy nastaven dle potřeb a možností. V loňském roce byly pozvány 4 týmy, o rok dříve 5 celků a ještě dříve i 6 týmů. Důležité je, že zůstává herní model 3x15 minut a jistota odehrání 4 utkání pro každého účastníka,“ popisuje Maršner formát turnaje, který všem nabídne skvělou možnost k herní přípravě.


Bude se Kladnu na domácím turnaji dařit jako každý rok? Zdroj fotky: fcb HBC Kladno.