Turnaje

Turnaj O pohár města Nového Strašecí ovládl domácí tým! Ve finále uspěl proti Pirátům

15. ročník turnaje O pohár města Nového Strašecí je u konce. Nejlepší formu ukázali domácí „Bubáci“, kteří si došli pro zlato. Jak se ale celý turnaj vyvíjel? A jaké byly výsledky? To se dočtete níže v reportáži z této hokejbalové akce.

Letos se na turnaji ukázalo opět šest celků. Ve skupině A mezi sebou hrálo Nové Strašecí, Kadaň a České Budějovice. Skupina B nabídla souboje Blatné, Hradce Králové a Malého Března.


Skupina A

Ve skupině A se jako první představili domácí Bubáci a Panteři z Kadaně. Prvoligový zástupce se nejdříve rozehříval, ale nakonec Kadaň porazil hladce 4:0. Nové Strašecí následně nastoupilo proti známému soupeři z Českých Budějovic. Pedagog nad Středočechy dlouho vedl, ale Jihočeši nakonec z tohoto zápasu nebrali ani bod. Nové Strašecí předvedlo obrat a vyhrálo 3:2. To pro domácí znamenalo postup do semifinále. Souboj o druhé místo v semifinále tak byl jasný. Lépe jej zvládl zkušenější tým z 1. Ligy, ale Kadaň kousala. Prohrála pouze o jednu branku 2:3.


Skupina B

V druhé skupině bylo nabito. Vicemistr 1. Ligy z ročníku 2022/23 a extraligový tým z Hradce Králové. Trio doplnilo Malé Březno. TJ Blatná Datels ale přijela v oslabené sestavě, a tak prohrála s Malým Březnem 1:6 a s Piráty 0:6. Extraligový tým následně porazil 4:0 Malé Březno. Semifinálové souboje tak byly určeny.

Vyřazovací pavouk turnaje

První semifinále nabídlo souboj Nového Strašecí a Malého Března. Bubáci měli dobrý vstup, přičemž nakonec vyhráli 5:1 a po třech letech si otevřeli brány finále. Pedagog se ve druhém semifinále Hradci Králové vyrovnal. Piráti museli  dlouho dobývat branku soupeře, v závěru duelu dali tři branky a postoupili tak do finále.

Finálový zápas mezi Novým Strašecím a Hradcem Králové byl správnou třešničkou na dortu dalšího povedeného ročníku turnaje. Hrál se atraktivní hokejbal. První polovina patřila domácím, kteří zaskočili svého soupeře aktivním napadáním. Vedoucí branka padla po nenápadném bekhendovém nahození z hole Matouše Drechslera. Ve druhé polovině královéhradečtí hokejbalisté zabrali a Bubáky dokázali zatlačit do defenzivy. Strašecké hráče podržel brankář Dvořák, který uhájil čisté konto. Domácí hokejbalisté tak zopakovali triumf z roku 2020 a dobře se naladili na blížící se ligový ročník.


Utkání o bronz se bohužel neodehrálo, neboť hráči Malého Března po prohraném semifinále k duelu o třetí místo nenastoupili. Bronz tak automaticky připadl Českým Budějovicím a z utkání o 5. místo se stal souboj o čtvrtou pozici. Zde si lépe vedla Kadaň, která přestřílela Blatnou 8:2.


Konečné pořadí turnaje

1. HBC Nové Strašecí

2. HBC Hradec Králové 1988

3. TGB Swietelsky Pedagog České Budějovice

4. Panthers Kadaň

5. TJ Blatná Datels

6. HBC Dandy Malé Březno


Individuální ocenění

Nejlepší brankář – Petr Davídek (TGB Swietelsky Peddagog České Budějovice)

Nejlepší obránce – Matouš Drechsler (HBC Nové Strašecí)

Nejlepší útočník – Lukáš Černý (HBC Hradec Králové 1988)