CROSSDOCK Extraliga

Do sezóny bychom měli být připraveni celkem solidně, těší Jaroslava Pavlíka

Ústí nad Labem už také zakončuje letní přípravu na další sezónu, kde bude chtít dojít co nejdál. O víkendu se představí na Páňa Cupu, další týden vstoupí do naší nejvyšší hokejbalové soutěže. Nejen o novém ročníku se podrobněji rozpovídal hlavní trenér Jaroslav Pavlík.

Nepřivedeme žádného cizího hráče, spoléháme na vlastní odchovance

Pane trenére, nejprve se ještě podíváme do minulé sezóny, kde jste byli blízko postupu do semifinále. V historickém čase byl v rozhodujícím utkání ale úspěšnější Letohrad. Jak na to vzpomínáte?

Když budu hodnotit sezónu jako celek, tak si myslím, že si Letohrad rozhodující utkání za celou sezónu zasloužil. V sérii jsme odevzdali maximum, hráčům jsem neměl co vyčítat, protože to bylo i v sérii vidět a rozhodly malé detaily. Ale jak říkám, za průběh celé sezóny si Letohrad zasloužil postoupit a věříme, že je to ponaučení do další sezóny a že z toho můžeme vyjít zase jen zkušenější.

Delší dobu už probíhá letní příprava, která bývá nejméně oblíbenou částí sezóny. Čemu se nejvíce věnujete?

Letos jsme to vzali zase všechno komplexně, myslím, že jsme minulý rok ztráceli v silovém pojetí, takže naše příprava letos byla trochu obohacena o více kruhových tréninků, kluci docela dost zaposilovali. Myslím si, že jsme tuto nepříliš oblíbenou část sezóny zvládli a do sezóny bychom měli být připraveni celkem solidně, ale to ukáže až sezóna, možná už víkend na Páňa Cupu.

Nyní také dochází ke změnám v týmech a přestupům. Podařilo se vám přivést nějakou posilu a zapojujete také juniory, kteří v uplynulé sezóně získali titul?

Vloni jsme byli poměrně praní za to, že zapojujeme hokejisty, ale i hokejisté jsou právě junioři, jsou to kluci, kteří hrají celou sezónu jak hokej, tak hokejbal. Přičemž tady v Ústí máme poměrně výhodu, protože základnu máme širokou. Nepřivedeme žádného cizího hráče, spoléháme se na vlastní odchovance. A budeme spoléhat také na tyto kluky, když budou moci nastoupit za A-tým, tak nastoupí, protože se jedná o kvalitně připravené hráče.


Bude Elba patřit v nadcházejícím ročníku k favoritům na přední extraligové příčky? Jarní část loňské sezóny ukázala, že na to Ústečtí rozhodně mají. Autor fotky: Tomáš Laibl.

Jsme rádi, že nás na Kladno pozvali a můžeme tyto zápasy absolvovat

O víkendu se představíte na Páňa Cupu, kde poměříte síly s kvalitními soupeři. S jakými očekáváními na turnaj pojedete?

Povezeme s sebou jeden a půl lajny juniorů, tak jsme zvědaví, jak se s tím kluci popasují, protože samozřejmě konfrontace s mužským hokejbalem pro ně bude určitě těžká, ale lepší šanci na přípravu mít nebudou. Zároveň tím, že jedeme s poměrně širokým kádrem, dostanou prostor všichni hráči, aby se rozehráli do extraligové sezóny, protože hned týden na to začíná Extraliga a každé takové kvalitní utkání nám může pomoci. Je to zápasová praxe, nedá se nahradit žádným tréninkem.

Ve dvou dnech odehrajete čtyři utkání. Je to také dobrá příležitost pro nacvičení herních věcí krátce před soutěžními zápasy?

Stoprocentně, už poslední dva tréninky jsme měli trochu zaměřené na to, co chceme v sezóně hrát. Tady si to můžeme vyzkoušet naprosto v praxi a jsme rádi, že nás na Kladno pozvali a můžeme tyto zápasy absolvovat. Budou čtyři hodně kvalitní, není tam slabého soupeře, takže se těšíme.

Na začátku září už vstoupíte do prvního utkání proti Plzni. Jsou vaše cíle v Extralize vyšší oproti předchozím dvěma sezónám, kde jste skončili ve čtvrtfinále?

Cíle musíme mít vyšší, byli bychom alibisté, kdybychom řekli, že naším cílem je zase hrát sedmé, osmé místo. Musíme tým tlačit dál a myslím, že kluci to cítí sami. Na druhou stranu vnímáme, že Extraliga se neuvěřitelně vyrovnává a když zaspíte začátek soutěže, jako se to třeba loni stalo Plzni, která je určitě kvalitním mančaftem, tak se to pak táhne celou sezónu a těžko se z toho dostáváme. Takže určitě budeme chtít vstoupit do sezóny vítězně, abychom se dostali do pohody.