CROSSDOCK Extraliga

CROSSDOCK Extraliga odstartovala třemi zápasy! Do sezóny vstoupily vítězně Hradec, Kert Park a Ústí

První víkend v září začala nová sezóna CROSSDOCK Extraligy. Kvůli dohrávce Českého poháru z minulé sezóny se zatím v soutěžních zápasech představilo šest týmů. Ve východočeském derby byl úspěšný Hradec Králové, výhrou se blýskly také Kert Park a Ústí nad Labem.

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Pardubice 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 40. Šimůnek (Jiřík, Hrubý), 44. Škoda (Šimůnek, Hrubý) – 20. Hálek (Moravec).

Střely: 17:29, vyloučení: 8:3, přesilovky: 3:7, využití: 1:0, oslabení: 0:0, diváků: 95.

Úvod nové sezóny nabídl fanouškům východočeské derby. V první třetině měly Pardubice k dispozici dvě přesilové hry, ale skóre se jim podařilo otevřít až ve dvacáté minutě, když se prosadil Hálek. Na další gól čekali diváci až do závěru třetí třetiny, početní výhodu využil Šimůnek a vyrovnal. Skóre se hradeckým hráčům podařilo otočit v předposlední minutě základní hrací doby, postaral se o to Škoda. Hosté pak ještě odvolali gólmana, ale na soupeře už se nedotáhli a tři body si zapsal Hradec.

HBC Prachatice vs. HC Kert Park Praha 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Jelen (Danko, L. Lhota), 6. Vaněk (Barnošák, Jágr), 27. Javůrek (Danko, Plzák), 28. Vaněk (Jágr, Barnošák), 40. Vaněk (Laurinc, Jágr).

Střely: 17:31, vyloučení: 3:2, přesilovky: 2:3, využití: 0:0, oslabení: 0:0, diváků: 105.

Prachatice se na domácím hřišti utkaly s Kert Parkem. Lépe vstoupil do souboje vítěz šesti titulů v řadě a už ve druhé minutě se v prvním extraligovém utkání v dresu Kert Parku prosadil Jelen. V úvodní třetině na něj ještě navázal Vaněk, poté pražští hráči navyšovali skóre ve druhé části. Premiérovou branku v Kert Parku zaznamenal také Javůrek, do čtyřbrankového vedení poslal tým Vaněk. Ve třetí části vystřídal Pixu v prachatické kleci Stankay, ale i toho překonal Vaněk a dokončil hattrick. Prachatice míček za brankovou čáru nedostaly a Varga udržel první čisté konto v Extralize.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Plzeň 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 23. Faigl (Filip, Michajličenko), 36. Krajíček (Zicho), 37. Stupka (Michajličenko), 38. Faigl (Macek, Filip) – 38. Kunzmann (Vobruba).

Střely: 24:26, vyloučení: 6:5, přesilovky: 2:4, využití: 0:0, oslabení: 0:0, diváků: 86.

Ústí v domácím prostředí přivítalo Plzeň. V úvodu zápasu se nikomu nedařilo překonat ani jednoho gólmana, první střela se ujala ve druhé části. Domácí fanoušky rozradostnil Faigl ve dvacáté třetí minutě a zařídil ústeckým hráčům vedení. S těsným náskokem pak vstupovali také do třetí třetiny. Plzeňským hokejbalistům se nedařilo využít šance, naopak domácí během necelých dvou minut odskočili na rozdíl čtyř branek. Po sedmnácti vteřinách na to zareagoval Kunzmann, ale pak už se nikdo neprosadil. Ústečtí tak v úvodu získali první body.