CROSSDOCK Extraliga

S klukama se mi hraje opravdu dobře, těší posilu Svítkova Jana Stromka.

Svítkov o víkendu získal na Českém poháru stříbrné medaile. K cennému kovu mu hodně pomohla také nová posila Jan Stromko, který se hned v prvním utkání v dresu Svítkova blýskl hattrickem. Další gól přidal na své konto ve finále a nyní už se těší na zápasy v Extralize.

Je to mladý tým, který hraje opravdu dobře

Honzo, během letní pauzy jste posílil Svítkov, kam jste zamířil na roční hostování z Karviné. Co Vás do tohoto klubu přivedlo?

Chtěl jsem vyzkoušet něco nového a se Svítkovem jsme se dohodli. Je to mladý tým, který hraje opravdu dobře. Jsem opravdu rád, že jsem dostal možnost hrát za Svítkov.

Za Svítkov jste poprvé nastoupil v sobotu v semifinále Českého poháru a už v deváté minutě jste týmu zařídil tříbrankové vedení, když jste během 121 vteřin vsítil hattrick. Představoval jste si takovou premiéru?

Určitě ne. Chtěl jsem předvést dobrý výkon a udělat maximum pro to, abychom hráli finále Českého poháru, a to se podařilo.

V semifinále jste od Kladna neobdrželi žádnou branku a vyhráli 4:0. Na postupu do finále jste se tak výrazně podílel. V čem jste byli lepší než soupeř?

Soupeř neměl moc střel z gólových pozic a když už měl, tak gólman Jirka Šťovíček je chytil. Jirka chytal opravdu výborně a i díky němu jsme vyhráli. Snažili jsme se nefaulovat, aby soupeř neměl přesilovku, ze které by mohl skórovat.


Odchovanec Karviné se stěhuje pro další extraligový ročník do Svítkova. Zdroj fotky: HbK Karviná.

Určitě to bude fyzicky náročné utkání, může rozhodnout každá chyba

Ve finále jste už měli dvoubrankový náskok, Hostivař se ale dotáhla a v prodloužení skóre otočila. Co chybělo k dovedení zápasu do vítězného konce?

Přestali jsme hrát to, co jsme si řekli v šatně a soupeř toho využil a srovnal skóre. V prodloužení to bohužel Daniel Vaniš trefil přímo do levého horního rohu.

Přesto jste se mohli radovat z úspěchu, když jste v Českém poháru vybojovali stříbrné medaile. Jaké máte zatím pocity z mužstva? Jak jste spokojený v novém týmu?

V týmu jsem maximálně spokojen. Líbí se mi, jak to ve Svítkově funguje. S klukama se mi hraje opravdu dobře a na každý zápas s nimi se těším.

O víkendu vstoupíte do Extraligy, kde vás hned v úvodu čeká pardubické derby. Co očekáváte od prvního extraligového zápasu?

Určitě to bude fyzicky náročné utkání, ve kterém může rozhodnout každá chyba. Na zápas se chceme připravit a úspěšně vstoupit do nové sezóny.