CROSSDOCK Extraliga

Šňůra, kdy jsem nevynechal zápas, se táhne až do žákovských kategorií, prozrazuje Červinka.

Ústí nad Labem vstoupilo do sezóny výhrou, minulý pátek pak prohrálo těsným rozdílem s Kert Parkem. Ve vyrovnaném utkání přihrával na všechny ústecké góly Vojtěch Červinka. Hokejbalový útočník nastupujete do zápasů pravidelně, nevynechá ho, ani když mu není dobře.

Nahrávka je pak takový bonus navíc, který určitě potěší

Vojto, v nové sezóně máte odehrané dva zápasy. Nejprve jste na domácím hřišti porazili Plzeň, poté jste jen těsně nestačili na Kert Park. Co vám zatím ukázal úvod sezóny?

Těžko hodnotit po dvou zápasech. Ale když vidím i výsledky ostatních duelů, tak si troufám říct, že Extraliga bude ještě vyrovnanější, než poslední roky je. Každopádně je teprve začátek soutěže, uvidíme, co nám tento ročník přinese. My se hlavně musíme soustředit na každý zápas a jít do něj na sto procent.

S Kert Parkem jste prohráli 3:4, ale bojovali jste až do konce a od dalších bodů nebyli daleko. Jak hodnotíte utkání s pražským soupeřem?

V zápase s Kertem mě mrzí, že jsme nedokázali soupeře obrat alespoň o jeden bod. Kolikrát jsme dělali hloupé až naivní chyby, které soupeř dokázal využít. Trochu nás srazila nešťastná branka před koncem druhé třetiny, nicméně i to k tomu patří. V závěrečném tlaku už si soupeř své vedení pohlídal a asi zaslouženě vyhrál.

Dvakrát jste využili přesilovou hru, Vy jste na všechny branky Ústí nahrával. Jaká gólová akce Vás nejvíce potěšila?

Jestli mě nějaký gól potěšil víc nebo míň, to nevím. Jsem rád za každý gól, co vstřelíme. Nahrávka je pak takový bonus navíc, který určitě potěší a zvedne sebevědomí do dalších střídání. Ale asi budu muset vyzdvihnout hned první branku, kde to Stupíno (Martin Stupka) pěkně vymetl.


A co za tím stojí? Je to asi láska k tomu sportu a ke klubu

Utkání se hrálo v netradičním čase v pátek večer. Bylo to zpestření nastoupit do zápasu ve večerních hodinách?

Jelikož máme tréninky také ve večerních hodinách, tak až jako takové zpestření bych to nebral. Neobvyklé možná pro nás bylo, že se hrálo ve všední den. Naštěstí druhý den byla sobota, takže jsme si mohli odpočinout.

Od sezóny 2016/17 jste v Extralize nevynechal jediné utkání v základní části a v minulých pěti ročnících jste se objevil ve všech zápasech A týmu, také ještě oblékáte dres v nižších soutěžních. Co stojí za takovým skvělým přístupem k tomuto sportu?

Ta šňůra, kdy jsem nevynechal zápas, se popravdě táhne až do žákovských kategorií. V těch dorosteneckých jsem též nevynechal jediný zápas. Za těch x let jsem akorát musel oželit play off v roce 2018, kdy jsem si v prvním utkání čtvrtfinále zlomil klíční kost. A co za tím stojí? Je to asi láska k tomu sportu a ke klubu. Nedovedu si představit, že bych nešel na trénink nebo zápas kvůli tomu, že mi není dobře nebo mě něco bolí. Člověk do toho holt musí někdy jít i přes bolest.

V sobotu vás čeká zase souboj před kamerami, tentokrát budete bojovat s Hostivaří, která v úvodním zápase neinkasovala žádný gól. Jaké vyhlížíte utkání?

Kluci z Hostivaře se každým rokem herně zvedají, mají mladý, naběhaný tým. Navíc v letošním ročníku mají i zkušené posily. Určitě to nebude jednoduché utkání, bude pěkně fyzicky náročné, takže podle toho se na to připravujeme. Věřím, že zápas zvládneme a na konci se budeme radovat ze tří bodů.


Kdo se bude ve 3. kole CROSSDOCK Extraligy radovat z vítězství? Elba nebo Hostivař? Sledujte utkání živě na YouTube kanále Hokejbal TV. Autor fotky: Ivana Laiblová.